;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 17-Dec-2006 23:35 Email | Share | Bookmark
Main Air Lagi di Awana Kijal resort

the hotel
the room
the pool
then mushroom ..bolehla buat sup cendawan kot..
 
siap untuk menggelungsur
the childrens
green frog
the ladder n snake dari dalam bilik
ombak di pantai zoom dari bilik
ombak mengganas di pantai
the pool from the room
 
oleh kerana anak2 SIL kakliza tak puas main air kat PD..merekea mendesak maknya untuk mandi kolam kat Awana...
so SIl booked Awna Kjial Resort untuk 2 malam...
fuhhhh...sib baik maknya loaded...Gynea...so bolehlah minta apa saja...
tapi MIL kakliza pulak tak mo tidur kat hotel..so dia tidur kat umah kakliza...



anyway schedule kakliza macam lipas la.. p sana..p sini...layan sana..layan sini...
oleh kerana MIl akt umah..SIl kat hotel..
hotel/resort tu mmg dekat ngan umah kakliza..just 15 minit driving tapi penat giler makcik ni weyyyy...
sib baik kkliza ni jenis mmg aktif ligat dari kanak2..so no hal la..masak kat umah.then tapau p makan sana...
dalam pada tu SIL ajak pulak kkliza drive dia ke Kemaman town..sejauh 35km dari umah..
malamnya pulak lepas maghrib SIl ajak p pasar malam untuk beli keropok keping untuk bawa balik ke Kedah..so ikut jer laaaa

at last kakliza p mai p mai ngan SIL tu n back home at 10 malam...
aduhhh..seram gaklah malam2 drive sensorang...ngan letih gilernya...
sampai kat umah tenguk asben dan MIL dah ZZzzzZZz..


Quote:

mommy_d&d ~~ budak2 mmg seronok kalau main air..kalah itekkk..Kerteh dah panas..kalau jemur keropok mmg kering abis...ooo kazen u tu dok kat Jalan p Kg Cabang kot..
kakliz apun suka gak p McD tapi taklah selalau..nanti pokai daaaa..nanti kalau lalu..boleh jumpaaa...
kakliza p KT aritu bawa ipar..so mmg takleh singgah sana sini....dia jumpa mertua dia..but her asben dah passed away...
MamaFaMi ~~ alahai..mana dasatnya...MamaFaMi algi dasat..power renger pun kalah kalau MamaFami mengamuk sakan kat dapor tu....
Nabialishad ~~ mmg best cuti kat tganu ni..kenyang perut tauu..kakliza pun nak buat lagi ni ada tempahan..org minta buatkan..jom rembat oven cepat...nanti puas sikit anak2 nak makan..very the sempoi nak buat..n Wan Anisah tu dah izinkan resepinya jadi siaran tenet..MamaFaMi dah buat tauuuu....dah licin punnnn...
isha-crafts ishacrafts@yahoo.com ~~ so lepas ni bolehlah singgah bermalam situ dan bagi anak2 main air kat situ...budak2 mmg seronok..kakliza selalu p situ kalau ada SIL yg kerja KL tu mai menginap situ..anak2 p main air...
::: mama shariq :: ~~ meh la holiday sini..pastu nanti kkliza pun mailah dengan lenggang lenggok maklimah nya menyibuk situ..
pasal pizza tu mmg kakliza pun bakar dalam loyang oven tu.. nak ko..sekali bako..kenyang...
zakiah ~~` mmg canti Awana Kijal tu..kkliza selalu gak p situ sebab kkdg ada funtion kat situ dan tiramisu & ciskek dia aduii..walllaaaa..sodapppp...yg x sodap tu $$$$ mahaii....
memang TIARA -PD tu kena book awai sebab kalau cuti sekolah mmg tumpuan orang bercutian situ..
izah hasan hafizah_ch@yahoo.com ~~ kalau nak baut muffin tak der brown sugar pun tak per..gunakan castor sugar [gula halus] jer...
nana ~~ mmg seronok tapi aduiiii...penat seyyy..
Sweet Frosting sweetfrosting@gmail.com ~~ mmg dekat ngan laut..just few minit jer.. aceli pagar sekolah anak kakliza betui2 tepi laut..
Haikal+Juhanis(Mummy Haikal) ~~ Wa...nanti kalau datang Kerteh..bolehlah kita berkenalan..
Sya ~~ ha'ah..mmg pun pun nama pokok tu pokok bunga kemboja...kalau nak beli mmg mahai bila akar dah gemok gitu...
Nina ~~ kakliza pun akan p pantai semarak lagi pada bulan 3 ni..aritu bulan November dah p sana dah..main kapal terbang kontrol kat Tok Bali..
rosleenda ~~ mmg bercuti sakan...tapi kkliza x mandi..jadi mandor dok tepi kolam jer..
Ficka Ismail ieyka_kirana@yahoo.com ~~ kalau nak buat gambar besar tu..just klik kat gambar dan copy url gambo tu.. edit posting.. then paste kat cerita yg nak disampaikan..
maya mayagift06@yahoo.com ~~ seronok tau cuti kat mesia..tak susah nak cari makanan melayu..
RaqynRafiqin elsyazw@yahoo.com ~~ hehehhee... kakliza bawak anak2 jer mandi kat situ..jadi mandor..sekali sekala best cuti2 ni...rehatkan minda yg penat berfikir...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net