;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 2-Jan-2007 17:37 Email | Share | Bookmark
Tahun 1

beratur masuk kelas
bersembang ngan kawan baru
dalam kelas
dalam kelas
malu
dah senyum
aktibiti luar kelas
ada yg menarik perhatian
akhirnya anak bungsu kak liza..Azmil memasuki alam persekolah Tahun 1...
oleh kerana ayahnya kerja so kkliza mengambil tugas untuk menghantar dan memerhatikan Azmil di sekolah untuk sementara waktu..



aceli Azmil dah pun pergi tadika selama 2 tahun dan ramai juga murid kelas tadika memasuki sekolah yg sama..
so taklah jadi masalah baginya dalam penyesuaian kawan kelas..macam mak dia juga...


cuma kkliza agak risau kerana dia tak pandai membeli bahan makanan di kantin..
apa pun sememangnya semua anak kkliza semasa tahun 1 dan 2 kkliza buatkan bekalan makanan untuk makan diwaktu rehat mereka..

arini kkliza mmg tunggu sehingga waktu rehat untuk memastikan dia pergi ka kantin untuk makan..
kakliza hanya ikut dari jauh..nampak okey..tak der masalah..
dia makan bekalan yg kakliza berikan..nasi goreng..dan air kosong jer..
setelah selesai makan..dia pun bermain dengan rakan kelas yg baru..
kakliza pun serbual dengan ibu2 lain sementara menantikan waktu rehat berakhir..
bila loceng berbunyi..masing2 masuk ekeas dan kakliza pun balik..untuk masak lunch pula..

pada jam 12.30 tghari kkliza ke sekolah semula untuk mengambil Azmil dan abangnya yg tahun 5 balik dan bersiap untuk masuk kelas fardhu ain di masjid pula pada jam 2.30 petang..


Quote:

efkay ~~ anak kkliza pun exited gak..tapi kkdg tu dia sepahkan ejr duit dia...mmg belum pandai nak simpan..kena mak dia yg simpan juga...
chendana ayu_cendana@yahoo.com ~~ kira oklah tu dapat sekolah kat mesia nanti ..anak MamaFaMi tu sekolah kat obersi jer.. afzan ~~ mmg manja pun..anak bungsu la katannn...
hunny pinky_retro@yahoo.com ~~ TQ... anak antie sekolah kat SK Rantau Petronas..
lisya85 lisya85@yahoo.com.my ~~ aceli kalau nak beli..p kedai jual bahan kek/biskut..tanya acuan tat gulong atau acuan NESTAR..
lisya85 lisya85@yahoo.com.my ~~ rasanya kkliza pernah bagi gambar tu..tapi nanti kakliza tepek gambar tu sekali lagi laa...
zakiah ~~ ooo jauh jugak beza umur ngan adik yer..sure dia pun takut gak tu...
MamaFaMi ~~ kakliza kasi Azmil RM1.00 pagi dan RM1.00 untuk sekolah ugama tapi duit tu mmg simpan dalam tabung jer..mudahan Azmil dan anak2 kita semua akan berolah ekjayaan yg baik nanti..InsyaAllah..
merpati66 ida@medix.com.my ~~ mmg betui...mmg bizi the bizi abis...kakliza tetap bagi duit.tapi dia kena simpan dalam tabung..sajalah nak kasi semangat menabung...
Sweet Frosting sweetfrosting@gmail.com ~~ makanan kat kantin tu pedas la..anak kkliza x tahan pedas..dan mmg kkliza dok masak for bekfes...so bawak jelah bekal..
Nabialishad ~~ amboi..pantun pulak dia..kkliza x panadai nak pantun la.. semoga anak nabia ok nanti...tambah yg kembar tu..dalam kelas anak kkliza pun ada kembar seiras..seronok tenguk dia...
mummy jam ~~ mmg betui..mak yg lebih nebes..depa syuk jumpa kawan baru...
kuzi ~~ alahai..mmg sibuk tapi dalam pada tu kkliza mesti online..kalau anak nak exam..mmg kakliza pun debar jugak padahal bukan pertama kali...
rinnchan ~~ termakasih.. insyaallah mudahan anak2 kita akan beroleh kejayaan...
::hidayah :: ~~ hehhehe..tapi anak2 ni mmg syuk membeli...
zana @ ros ~~ seronok tenguk ragam anak2 ni tapi mmg kita kena pandai handle..tapi so far anak kkliza tu taklah ragam sangat..tapi asik lupa bawak balik bekas bekalan dia jer..asik beli baru jer...
k.watie k.wati@yahoo.com.my ~~ a'ah..by this time he mmg dah get used ngan sekitaran sekolah tu...
Liza*Ummi Haziq&Hazim* ~~ mmg tak payah tunggu..cuma kakliza nak dia kenali persekitaran baru ..even dia mmg selalu p sekolah tu sbb abang2 dia mmg sekolah kat situ dan kami pun selalu main skate-board ..kapal terbang kontrol kat sekolah tu..mmg seronok tenguk anak2 kat tadika..macam2 ragam..anak kakliza semuanya sekolah kat Sek. Keb Rantau Petronas Kerteh...
Acik ~~ mmg kakliza banyak pengalaman mengenai anak nak masuk sekolah.. tapi yg susah sekali adalah anak sulong semasa nak antar dia ke tadika..semoga anak2 kita semua berjaya dalam semua lapangan..InsyaAllah...
umi-kal Nasution Wheldon kaynasution@hotmail.com ~~ semua anak2 kecil ni comel...n mmg betui makanan dari rumah lebih berkhasiat..




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net