Want your
own Fotopage?








 
;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 13-Mar-2007 21:31 Email | Share | Bookmark
Demo Noxxa Bread Maker

pizza
malam ni kakliza dibawa oleh SIL [Sister-In-Law] ke demonstrasi membuat roti/piza/donut oleh Amway Markerting dengan menggunakan mesin Bread Maker Noxxa keluaran mereka..
walaubagaimanapun mereka mengenakan juga bayaran sedikit untuk bahan2 yg digunakan...
mulanya kkliza ingatkan saperti kelas masakan..
rupanya lebih mirip pada demo menggunakan barangan keluaran mereka...
selain dari menguli roti..mesin ni juga akan bertindak sebagai oven dimana boleh bakar kek..biskut dan bakar ayam..
tapi regenya pun boleh tahan..rasanya RM940.00



majlis dimulakan dengan memperkenalkan 3 orang chef mereka [sorila kkliza tak ingat nama mereka kecuali Dr Azlinda..sebab kkliza hanya banyak berinteraksi dengan Dr ni.. ] yg akan membuat ...
1. roti loaf..9 multigrain wholemeal


2. bun manis..bun kelapa


3. donut


4. pizza


5. pie ayam


6. ayam panggang


akhirnya kami semua dijamukan dengan...


sorila...kkliza tak beli sebab kkliza dah ada...
1 unit mesin Bread Maker [brand Empress....kkliza beli ngan tukar coupon COSWAY]
2 unit oven [1 besar dan 1 sederhana...]
3 unit cake mixer [Empress mixer..tukar coupon COSWAY..Kenwood mixer dan BERJAYA mixer]

so mahu tak mahu buat kueh/masakan jer yang jadi soalannya.....



Quote:
1. jeff ~~ mmg betui..teknoloji sekarang semakin memudahkan kerja tapi tak semua mampu mempunyai segala peralatan ini...
2. F&F (Ummi Afi & Dania) ~~ ya betul...kkliza pun kkdg tu rajin gak terasa nak makan..so terpaksalah rajinkan buat...
3. wise_gal ~~ kkliza mmg gunakan steambot pot tu bila buat steamboat..pot tu kkliza beli ngan tukaran kupon COSWAY..tapi kalau susah dapt ada juga multipurpose pot [gunakan letrik] dipasaran..so yg tu boleh juga dibuatkan steamboat pot..nanti kakliza buat entry mengani multipurpose pot ni...kkliza pernah gunakan dalam demontrasi masakan dan juga buat goreng ikan..kukus kueh..jagung..pau..masak nasi...atau kalau dah terdesak..gunakan jer periuk nasi rice cooker biasa tu...jgn gunakan slow cooker..takut2 bial masukkan bahan steamboat masa nak makan waktu dinner..esok waktu lunch baru boleh makan...hahahhaha
4. wise_gal ~~ boleh saja tanya dimana2 entry masakan/cerita kkliza..insyaAllah mana yg boleh kkliza jawap..akan kkliza bantu...
5. MUZA ~~ setuju yg amat sangat...
6. MamaFaMi ~~ kkliza masih belum cuba sebab baru balik dari Melaka dan ada famili day so ayoyoyoyo..tepung pun tak nampak kat mana simpan...
7. zana/ros zanaz70@yahoo.com ~~ mmg best tapi bagi kkliza dari beli mesin ni yg boleh dapat oven besar..baik kkliza beli oven besar tu..sebab setakat nak uli roti atau pizza yg gunakan 500 gm tepung..perkara kecil jer..uli sambil duduk tenguk TV..tak abis citer roti /pizza tu dah siap untuk diperam..kkliza pernah amik tempahan uli pizza sekali uli 1 kg tepung gandum...le nmi jer agak sikit mahlas...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net