;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 20-Mar-2007 18:49 Email | Share | Bookmark
Hotel Equatorial Melaka

Hotel Equatorial Melaka
Bangunan hotel [gambar website]
bilik 1807
Mahkota Medical Center
view dari tingkat 18
keliling hotel
pintu gerbang depan hotel
sekitar hotel
lagi pandangan dari hotel
sekitar hotel
perhimpunan murid sekolah
dari tingkat kolam renang
hensem boys kat tangga
kanak2 riang kolam depan hotel
kolam renang
orkid di lobby hotel
tepi sudut nak masuk lif
di lobby juga
depan hotel
depan hotel juga
anak kkliza suruh amik gambar bunga ni
selepas mendaftarkan dan selesai segala urusan anak kakliza di MRSM Alor Gajah..kami pun bertolak ke bandaraya Melaka untuk check-in hotel Equatorial Melaka kerana asben kakliza akan bertugas di Melaka selama 2 hari..
lama betul kkliza tak pergi ke Melaka since tahun 1974..
so mmg banyak perubahan yg pesat..
sampaikan sesat kakliza dibuatnya..asik pusing2 situ jer...
at last dah hampir waktu maghrib baru kami sampai ke hotel..
masuk jer dalam lobby tu kakliza seronok tenguk lampunya yg sungguh cantik....



begitu juga ngan tangga...


[sila abaikan kanak-kanak hencem ditangga itu..]

dan juga bunga orkid yg begitu cantik menarik mata disemua sudut lobby...
[petua nak bunga orkid tahan segar..siramkan pokok orkid dengan ketulan ais batu..bunga ni dah selama 2 minggu masa kakliza bersembang ngan org yg jaga /siram tu]]



esoknya selepas asben kkliza p kerja, kkliza menunggu adik kakliza dan keluarganya datang dari Port Dickson membawa mak kakliza berjalan2 ke Melaka berjumpa kakliza....
selain itu..adik kakliza juga bawakan BERJAYA Cake MIxer yg kakliza beli dari KL..
dia komen...jenuh usung..berat nak giler sib baik boleh simpan kat store di Front Desk..[gambarnya akan kakliza paste kemudian]
kakliza pun bawakan keropok untuk dia sampai 12 kgs..jenuh tahan bau ikan/keropok dalam keter..
sempat juga lah kakliza sopping belacan bakar..kueh inang..gula melaka dan beberpa barangnan dan juga hand-bag kat Dataran Pahlawan tu...
[biasalah..kalaua tak sopping tu bukan dimanakan pompuan kannnnnn.... ]
selepas selesai makan tengahari dan solat zohor dalam bilik hotel mereka pun balik ke PD....

selas waktu asar kakliza pun bawa anak kakliza mandi kat kolam renang hotel ditingkat 4..
kolamnya sungguh cantik..ada 3 level..kanak2 kecil..kanak2 bawah 12 thn dan dewasa..





Quote:
1. rinnchan ~~ kebetulan asben kkliza kena kerja di Melaka selepas kami daftar anak kat MRSM tu..
2. jeff ~~ kkliza seronok gak tinggal sini..esp. kolam renang tu.. nampak best jer..
3. Meorjay ~~ TQ..
4. :eyzzah ~~ kakliza pun tak tahu suite atau tak..ikut apa yg opis bagi jer...
5. aida adios.aida@gmail.com ~~ kakliza pun baru first time ikut dia..selalunya mmg dia p sensorang jer. ..bab rege bilik kakliza x perasan sebab opis asben yg bayar...
6. MamaFaMi ~~ sabo je laaaa..
7. MUZA ~~ hahahahha.. ..biasalah..kakliza dan cameranya akan jelajah abis..mmg tokleh dok diam...ade der projek dia...
8. zana/ros zanaz70@yahoo.com ~~ yela.. betui2 just jalan kaki jer nak p mana2..makan..sopping..tenguk sana..tenguk sini....tapi hotel tu mahai laaaa... ..sib baik company yg bayar....
9. ju ~~ ye ker....nanti lenkali boleh siinggah tak..
10. syueb syuwaibah@mpkt.edu.my ~~ w'salam..kkliza stop berjualan gerai for a while..kkliza hanya amik tempahan jer..kelas masakan tu ada kat FAST Bakery Kemaman nun..tak perlu apply..just p kedai tu dan tanya jer kat situ.. ... atau kat Kerteh ni ada juga tokey Artee Melur [Pn Hajjah Rohmah] buat..boleh hubungi 012-9899462..dia buat kelas setiap Jumaat & Sabtu jam 3 ptg dan Isnin jam 9.00 pagi dirumahnya..
11.nabialishad ~~ kkaliza beli mixer tu dari suria33 [forum cari.com.my]..kalau nak tahu detail tenguk kat >http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=160407&page=102&extra=page%3D1]PERALATAN MEMASAK dan bab mandi tu..kalau kkiza masuk sekali dalam kolam ..mahu semua orang cabut lari nanti...
12. ida isk merpati66@yahoo.com ~~ mmg best la..tapi kalau bayar sendiri..sakit ooooo...
13. Jie Lea Adra ~~ mana boleh kacau si Jeff tu..anyway tak sempat mana pun nak kacau sapa-sapa...sekejap jer kat sana...
14. tok selampit ~~ kakliza ni kalau nak dok hottel mahal2 gini masa asben kena kerja out-station jer...tak mampu laaa..
15. mamazieza ~~ alahai..kalau ada kan best..mmg gempaqlah kita nanti...lenkali kita set masa yg sama nak tak...
16. shida mancunian ~~ mmglah kan..kalau dah dok jauh dari kampung..sure rindu giler nak balik...itulah nostalgia...
17. ummiaiman ~~ biasalah kalau p Melaka..sure borong belacan..cincalok..gula Melaka.. sebab mana ade kat tempat lain...buah tangan bebbbbb.....
18. F&F (Ummi Afi & Dania) ~~ mmg cantik lampu tu..tapi kan rasanya rege lampu tu sama ngan keter kancil kot...tak mampu lerrrr..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net