;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 3-Apr-2007 22:12 Email | Share | Bookmark
TAG or BAG..?

Bendir Berlada
oh my ...oh myyyyyyyyyyyy..mama miaaaaaaaaaa.....
alahaiiiiiiiiii..kakliza kena lagi lagiiiiiiiiiiiii...
kali ni kena tagging ngan mommy d&d pula...
untuk lebih seronok kakliza akan layan jer mana yg boleh...tak gitu..b sporting.......



Type ONE Word only for each... And DO NOT EXPLAIN IT!!

Yourself: Peramah

Your Hair: Straight

Your Mother: Loving

Your Father: Caring

Your Favorite Item:Camera

Your Dream Last Night: Dreamless

Your Favorite Drink: Fresh Orange

Your Dream Home: Cosy

The Room You Are In: living room

Your Pets: cat

What You Are Now: Domestic Manager

Who You Want to be in Ten Years: Happiest mother

What You Want to be in Ten Years: Succesfull mother

What You're Not: Garang

One of Your Wishlist Items: Anything

Your Gender: Female

The Last Thing You Did: Cooking

What You Are Wearing: Baju Kurung

Your Favorite Weather: Windy

Your Favorite Book: Cooking

The Last Thing You Ate: Watermelon

Your Life: Alhamdulillah

Your Mood: Happy

Favorite article of clothing: Anything

Favorite color: Pastal

School: Resign

Song: Sentimental

so lepas ni nak pass baton kat sape pulak yerrr...
Kak liza rasa nak ida sambung tagging ni...
jangan marahhhhhhhhh....

arini kak liza masak..




SAYUR BENDIR GORENG BERLADA

Bahan

300 gm sayur kacang bendir [basuh dan potong serung]
minyak
garam

Bahan tumbuk
5 tangkai cili merah
5 tangkai ciliapi
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
udang kering

Cara
1. Panaskan minyak dan tumiskan bahan tumbuk sehingga wangi.
2. Masukkan sayur bendir, garam dan sedikit air. Kacau rata.
3. Bila dah layu tutup api dan hidangkan.



Sembang Kak Liza

Quote:
1. MUZA ~~ mungkin masa makan bendir tu Muza minum air ais kot...
Yg ini mmg rinn suka.. Fri 6-Apr-2007 15:37
2. rinnchan ~~ semua jenis sayur kakliza sukaaaa...
3. ujie fmajal@streamyx.com ~~ w'salam...terimakasih atas kesudian melawat fp kkliza ni..kkliza seronok kongsi resepi..semoga adik2 gembira mencubanya..
4. MamaFaMi ~~ kakliza cuba gak buat garang esp. ngan anak tapi depa buat main jer ngan kkliza..tak jadilaaa....agaknya dengan keramahan kkliza so takleh nampak garang... ..atau muka kkliza mmg tak nampak garang..hahhahaaa... tapi kkliza tenguk mamazieza tu tak garang punggggg...manis ada...[kes bodek sikit... ]
5. :iNaa ~~ yela..kat sana bendir kemetut jerkan besar2 ladyfingger jer..kalau kat mesia..boleh sampai kerat 5..6 laaa..aritu kkliza tanam..panjang gitu lah hasilnya...lama-lama bolehlah sembang mesra ngan mek arab..depa pun peramah juga tu..cuma malu jer kot...n mmg kkliza admire lagu evergreen sentimental..tangkap lena woooo...
6. ida isk merpati66@yahoo.com ~~ hahhahhaa.. seronok gak cari mangga untuk tagging ni..tambah mesra alam tau....
7. kuzi ~~ kakliza mmg suka smiley yg comel2 gitu...siap save untuk forum dan fp reply ...puding tu kalau buat hantaran..waduhhhh..mahu pengantin tu simpan dalam bilik tau...dia sayang nak kasi orang lain makan...
8. cik_bawang ~~ alahai kesiannya cik bawang..nanti kalaua da bendir muda.cepat-cepat la beli..rebus pun sodap...cicah ayor asam..
9. mommy_d&d ~~ sama-sama kasih..sebagai menyambung kesronokan games tagging tu apa salahnya...kalau anak suka makan..kakliza pun mmg tak kan masak pedas..macam udang..mmg sokmo akan buat sweet-sour jer..
10. ima ~~ waalaikumusalam.kat tempat tinggal kkliza ni kami mmg aktif..ada jer programme /aktibiti..tak larat nak join jer..n tahniah kerana menjadi usahawan kecil..semoga berjaya lebih lagi dimasa akan datang..roti tu mmg kena proof 2 kali..baru cantik..
11. Rachel from Melbourne ~~ Hello Rachel....Thank you so much for trying out my talam..anyway I am staying in Terengganu [east-coast of Malaysia]..n if u like me to translate the kueh talam please let me know...






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net