Want your
own Fotopage?







 
;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 8-May-2007 20:54 Email | Share | Bookmark
Nasi Goreng Kerabu

Nasi Goreng Kerabu


NASI GORENG KERABU

Bahan

4 cawan nasi sejuk [peroikan]
1 keping ikan talang masin [hiris nipis]
3 s/b minyak
garam
salad hiasan
timun
keropok

Sayuran [hiris]
serai
daun kesum
daun selum
bunga kantan
kacang kelisa

Bahan tumbuk
ciliapi
bawang merah
udang kering

Cara
1. Panaskan minyak. Gorengkan ikan masin. Ketepikan.
2. Tumiskan bahan tumbuk sehingga wangi.
3. Masukkan nasi dan kacau rata.
4. Tutup api dan masukkan ikan masin goreng tadi.
5. Masukkan bahan sayuran yg dihiriskan. rasakan garam/masin. Tambah garam jika perlu.
6. Hidangkan dengan salad.



antara bahan yg kakliza gunakan...

CELOTEH KAK LIZA...

Quote:
1. nana ~~ hehheh..
2. MamaFaMi ~~ orait..tunggu....
3. MUZA ~~ sambal ikan talang tu camner buatnya...
4. dOd ~~ kkliza masih belum beli CD tu sebab suruh anak yg tolong belikan..anyway le ni dia tengah periksa final semester ni..so tunggu dia free nanti baru dia belikan....
5. nic ~~ hehhe..
6. ida isk merpati66@yahoo.com ~~ kkliza selalu beli bahan ulaman ni kat pasar tani atau pasar malam jer..or even kat pasar pun ada..
7. RosLeenda aslinda766@yahoo.com ~~ jomlah buat sendiri..puas makan nanti..
8. mummy jam ~~ kalau dekat /berjiran..boleh kakliza pass ..banyak pun ok...
9. creamzzz ~~ TQ..
10. hanie sitiharni@yahoo.com ~~ TQ..
11. kamsiah binti omar yah3178@yahoo.com ~~ nanti aklau dah balik kena bayar utang makan nasi kerabu atau nasi goreng kerabu la yerr...
12. zana @ ros ~~ jom cuba buat ..
13. ninie fizronic09@yahoo.com ~~ silakan...





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net