;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 14-May-2007 01:56 Email | Share | Bookmark
Azib and Azmil warded to Kuantan Specialist Hospital

Azmil di Klinik Rantau
dalam ambulan
menunggu masuk bilik/wad
nampak cam sihat jer
no. katil Azib dan Azmil
ready on their bed
tangan dah kena drip
adik pulak kena cucuk
 
dah kena...
dua pesakit kecil
sakit pun nak sama
makanan pesakit kecil
bubur nasi ikan
bubur nasi ayam
sup sayur
kueh cara ayam..makpak yg makan..
kakliza harap adik2 jangan terkejut..atau panicking...

aceli anak kakliza Azib[abang] dan Azmil[adik] telah dimasukkan dihospital pada Khamis 10 Mei 2007 kerana mengalami sakit perut yg teruk..
aceli pada mulanya Azib yg sakit tapi setelah berjumpa doktor dan ambil ubat yg diarahkan nampak ok..
tapi kemudian Azmil pula sakit yg sama...
malangnya pada Rabu selepas balik dari sekolah kedua beradik nampak kurang sihat..
malamnya mereka bertambah sakit dan kakliza terpaksa menalipon on-call doctor pada jam 1.30 pagi untuk bertanyakan dos yg sepatutnya ambil..
tetapi setelah diberikan ubat masih tak lega..
kedua-dua mereka saling merengek dan tak boleh tidur sepanjang malam termasuklah kakliza..

kakliza sekali lagi terpaksa memanggil/menalipon on-call doctor dan kami berbincang untk menghantar mereka ke Kuantan Specialist Hospital [KSH]
oleh kerana asben kakliza tiada dirumah kakliza terpaksa menaiki ambulan untuk ke KSH..
sampai disana terus dirujukkan pada Accident & Emergency dan seterusnya dimasukkan kewad..


dalam wad nurse terpaksa memujuk Azmil yg kelihatan begitu takut untuk dicucuk untuk drip..
terpaksalah kakliza janjikan nak belikan dia aiskerim la..McD laa....
tapi dia tetapi juga menangis sebab sakit sikit..
mentelah pulak masa nak amik darah tu..dia takut so darah tak kuar dengan baik..
terpaksa cucuk dua tempat...mmg nampak kesian sangat...



setelah masuk air dengan drip tu sebanyak 4 botol selama 36 jam setiap seorang..
sepanjang duduk di hospital doktor hanya membenarkan mereka makan bubur nasi sahaja..
tapi masa ni lah depa nak makan itu dan ini..geram nyerrrrr...
sedangkan kat rumah masak macam-macam pun tak kisah nak makan..


doktor merumus mereka telah dijangkiti kuman dalam perut dan bila asid keluar ini menyebabkan berlaku tindakbalas yg agak menyakitkan..
akhirnya mereka nampak segar dan ok...so dibenarkan keluar dari wad pada Sabtu..
apapun kakliza bersyukur kerana mereka sakit taklah seteruk yg disangkakan..
tapi mmg penat giler la..
bayangkan dua-dua kena drip..bila tiba masa nak kebilik air..kena eskot..kena tolong handlekan everything...
memang kakliza tak berhenti kuar masuk bilik air..begitu juga time makan...
walaupun asben kakliza sampai pada petang Khamis [hari yg sama depa masuk wad] tapi depa still nak mak juga eskot p bilik air an serve makan..
sampaikan bila malam nak tidur depa bergaduh minta kakliza tidur dengan depa...
walhal kalau kat rumah..tak heran pun nak tidur ngan mak dia [kakliza]...
dalam pada tu Azmil tetap tuntut aiskerim dan McD dia....


CELOTEH KAKLIZA....

Quote:
kakliza mengucapkan berbanyak-banyak terimakasih diatas doa dan ucapan adik2 sekelian..
Hanya Allah juga yg dpat membalasnya..InsyaAllah...








View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net