;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 17-May-2007 21:57 Email | Share | Bookmark
Rosemary Grilled Chicken Fillet

 
kakliza teruja ngan resepi Jeni [resepi.net] ....



sori Jeni...
kakliza copy n paste dari Jeni jer...

Quote:
Rosemary Grilled Chicken Fillet
Inspired by Jamie Oliver/Jeni ~ Resepi.net

Bahan-bahan

4 ketul boneless chicken
10 gm rosemary kering
1 tsp serbuk lada hitam
4 ulas bawang putih
2 tbsp minyak zaitun
Garam secukup rasa
Lemon

Cara Membuatnya
1. Tumbuk rosemary bersama bawang putih.
2. Keringkan ayam dengan paper towel. Lumurkan ayam dengan minyak zaitun, rosemary yang telah ditumbuk dengan bawang putih, serbuk lada hitam dan garam secukup rasa.
3. Masak atas frying pan atas api yang sederhana supaya bahagian dalam ayam masak sekata tanpa menghangitkan luar ayam.
4. Sedap dimakan dengan salad, mayonis dan perah lemon ke atas ayam yang telah dimasak tadi. The leftovers can be used to make sandwiches the next day


CELOTEH KAK LIZA..

Quote:
1. iNaa ~~ sama-sama kasih... ..kalau ikutkan nak post/submit resepi..ada macam2 lagi..tapi kakliza nak buat sikit2 la..sbb nanti aklau time tak masak..ada juga citer nak tuliskan...
2. jeff >> ~~mmg terancam juga bila kakliza tenguk Jeni tuliskan resepi ini kat blognya..
3. Penyulawa ~~ tula padahnya sapa berjaga malam..terbeliak tenguk resepi yg menjadi idaman..
4. nthero nthero@gmail.com ~~ TQ..
5. MUZA ~~ kkkliza makan ngan roti..sosnya kliza buat sos lada hitam jer..
6. rinnchan ~~ kebetulan bahan semua ada..so teruskan jer la projek idaman...
7. ida isk merpati66@yahoo.com ~~ yela..sedap dan senang jer buatnya..terbukti dahh...
8. AyAres151 | Capturepixs ~~ mana der glemer..kakliza bukan artis la...anak2 semua sohat terutamanya anak dara...
9. jeni@resipi.net ~~ jomlah buat lagi..kakliza nak buat lagi bila semua anak2 berkumpul weekend ni..sosnya kakliza buat sendiri tapi terlebih kicap sikit..so nampak golap pulak..nanti bila buat untuk anak2 ni kena hati2 ngan kicap ni... ..resepinya ada kat topik ayam bakar rasanya...haa Rinn jomlah kayuh projek ayam Rosmari Leman ni...
10. bro-one ~~ betui tau..tatak mohong punya..mmg sodap menjlat jari..takpayah p makan Kenny Rogers Roasted Chicken yg mahai gilos tu...
11. Nita ~~ terimakasih sbb sudi mencuba resepi tu..nanti cuba yg ni pulak.. .kakliza dah tenguk fp tu.cantik barangan tu..nanti kakliza calling-calling ..
12. mamaella ~~ ya..p cuba buat cepat-cepat..masak dalam grill pan jer...atau non-stik pan pun okey..
13. unnamed ~~ TQ..
14. razali[Tudung Bawal Kelantan] ~~ TQ
15. ABD HALIM MOHD NOOR halimkl55@yahoo.com ~~ cepat cuba..pasti tak rugi...
16. lord ck ~~ TQ..kakliza baru jer beli flask air panas semalam untuk hot drink famili...
17. Ida Natrah ~~ mmg best..mmg nak kena lagi..kalau dok sebelah umah kakliza takut tak lalu makan jer sebba banyak jer dapt apa yg kakliza masak..n tak tahan asik dengar masak jer...
18. MamaFaMi ~~ alahai..cuba la..jangan tangguh-tangguh..bulan depan oklah tu..janganlah sampai tahun depan..hahhaha
19. tiey ~~ nanti rajinla tu.. jangna bimbang...
20. idzwan g_inter@streamyx.com ~~ kalau dah rasa sure teringat-ingat kesedapannya...
21. KaKLaLa_Lost_id lala_7318@yahoo.com ~~ kalau begitu..masuk sini kena makan dulu la....baru perut tak berbunyi...
22. Sal ~~ aceli pandan paste ni mmg kuat sikit baunya..tak sama macam real daun pandan..so kalau kurang senang baunya just omit jer..kak liza syurkan sebelum balik tu minta sedar tolong belikan barangan yg perlu beli dan bila balik benda2 tu daha da jer..jimat masa..yg penting bayar semula apa yg dipesan..hehehhe...
23. Acik ~~ meh kakliza tolong lapkan ayo liur tu...
24. Masrurah Ahmad ciknah_mas@yahoo.com ~~ resepi untuk bbq tu selalunya kakliza buat gunakan resepi ayam bakar..ikan bakar dalam fp ini...
25. zarrel eenzz@leeds.ac.uk ~~ kalau nak masukkan lagu dalam fp ni kena cari/ada website yg ada lagu ..
pastu tenguk kat setting>>profile>> Fotopage Details>>tuliskan url kat tag..
26. rozie ~~ waalaikumusalam..sorila kakliza x tahulah resepi tu..mmg tak eprnah buat pun...
27. Diana@mama adam mukhriz idola008@yahoo.com -~~ nyum...nyummm ..kakliza tunggu kemunculan chicken chop tu...
28. :Ain ladyain80@yahoo.com ~~ alamak ...dah abis laaa....
29. siti violetvenus_2000@yahoo.com ~~ mmg sedap...




;


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net