;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 26-May-2007 12:35 Email | Share | Bookmark
New Toy again....hahhahaha...

 
saiz anak burung
 
Quote:
.............sambungan KESELAMATAN DI RUMAH................

KECEDERAAN TUKANG, SENDI DAN OTOT
Tulang mungkin terpatah atau retak, terkehel pada sendi atau kedua-duanya sekali

1. TANDA DAN PENGENALAN
a] satu tamparan yang kuat atau jatuh
b] bunyi satu tulang yang patah atau ligamen yang terkoyak
c] sakit yang tajam pada otot yang terkoyak
d] kesukaran untuk menggerakkan anggota atau tidak boleh bergerak langsung
e] bengkak dan lebam

2. RAWATAN
a] ampu atau sokong bahagian yang tercedera dengan "splint" atau kayu serta anduh
b] jika perlu balutkan kecederaan
c] dapatkan bantuna perubatan dengan segera



baru-baru ni kakliza terpikat dengan camera yg screennya besar...
so kakliza pun survey dengan anak sulong kakliza yang dah mula minat dengan fotografi..
biasalah kan..like mother like son...[alasan murah sikit..padahal mmg terliur ngan screen camera yg beso..]
aceli masa kakliza beli Canon C3 dulu camera ni belum lahir lagi [bak kata Azlan..hahahhaha...
sesuai ngan kerabunan jarak jauh dan dekat pada kakliza..biasalah makcik senja ..julai ni masuklah alam 49 tahun weyyyy..tu pasal abis rabung mato beso ni...

setelah diteliti segala pro dan kons kakliza pun angkutlah Canon A710..
so Azlan gunakan Canon S3..macam pro jer anak mak ...
baru cantik kalau lelaki gunakan camera tu..[sekali lagi alasan murah sikit... ]



so le ni camera ni dok dalam beg tangan la..
mmg puas hati la...walaupun regenya tak setanding cam Canon C3 tu...
apa lagi..pantang lepa nak snap sana..snap sini la kannnnn..
jangan jeloss.....
so hajat nak tukar tepun dari Nokia 6680 ke N73 tu rasanya tak jadi la....

bila dah dapat camera baru tu..mula nak tembak sana sini..


daun salad dan tomato untuk lunch..makan ulam untuk awet muda...betui ker...


anak kkliza [Azib] jumpa sarang anak burung kat umah kosong berhampiran umah kakliza..


buah mangga pokok kakliza..


sebahagian buah mangga yg dipetik..
besar tak buah tu jika dibandingkan ngan daun..so bayangkan


CELOTEH KAK LIZA...

Quote:
1. zana/ros zanaz70 ~~ oo..sure sonok..sebab boleh bawa camera ni p sana sini..buh dalam hand-bag jer..
2. iNaa ~~ mula ingat nak gak beli N73 tu tapi lebih baik beli digicam..baru puas hati ngan spek camera yg kakliza cari-cari...jgn jeles..
3. dOd ~~ camera Canon C3 tu kakliza suruh anak kakliza [Azlan] gunakan sebbab sesuailah ngan lelaki dan dia pun sok simpan tripop tu ngan dia..biar dia pulak nampak macam pro sikit..
4. Sue Rahim ~~ kakliza dah amik gambo dalam umah dan luar umah..so far mmg puas hati la...
5. aima rizaima ~~ mmg betui..dok test snap sana..snap sini...bolehlah start kumpul duit dan beli gadget baru nanti..
6. Sophia sireanu@telusplanet.net ~~ TQ..actually my son found it nearby my house but now the bird already flew away..maybe to reunion with his family i think...
9. Sophia sireanu@telusplanet.net ~~ maybe the strong sunlight help because i shot the bird and mangoes outside the house ... the salad i shot in the house with the light on but without using the flash..the camera itself has Image Stabilizer..
10. MUZA ~~ hehehehe..jangan marah..kakliza pun syuk dok snap gambo buah tu...
11. mami ~~ tak per..sabo jelaa..nanti dapatlah tu...
12. irra pumadidastar@yahoo.com ~~ kakliza gunakan Canon A710IS untuk entry ini..
13. rani nuwairanismail@yahoo.com ~~ terimakasih...
14. Penyulawa ~~ kakliza rasa tak jadi beli N73 dah le ni.. sbb dah rasa puas hati ngan camera ni dan juga henfon 6680 kakliza..
15. mummydanish_haikal ~~ mmg sedap..sapa lalu depan umah kakliza sure dok langut/pandang kat atas buah bergayutan tu..
16. Gaban ~~ TQ..
17. Nita ~~ kalau dekat ngan kakliza boleh gak bagi rasa..
18. mamazieza ~~ selamat kembali ke fotopages.. syuk baca komen mama..hapening jer...biasalah dengki sebab tak dapat tu....meh kakliza courierkan buah tu...
19. rinnchan ~~ jom..jommm..jommmmmm....[nada ala-ala jom hebuh..]
20. mummy jam ~~ wau..sampai gitu sekali yer..nampaknya kena sabo jela tenguk buah dipokok tu yer... mmg kakliza pun dok usong camera tu le ni..
21. mrs.apple ~~ mmg cute sangat..kecik dari tapak tangan anak kakliza..tapi le ni burung tu dah terbang p kat makpak dia..
22. danazone.net/?id=abah ~~ TQ..






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net