Want your
own Fotopage?






 
;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 2-Jun-2007 17:41 Email | Share | Bookmark
Shopping @ Padang Besar, Perlis

durian siam
laici segar 1 kg RM4.00
gerai aneka makanan
aneka brooch
aneka beg tangan..juling mata..
hasil kerja tangan
lagi gerai brooch
SIL tengah shopping
cuba teka...sapa ni...
sponge bob pun adaaaa..
doll Mr Bean pun adaaaa..
lagi beg tangan
gerai beg/bekas utitlities
key chain..beli untuk anak2..
gantungan macam wind charm
dalam Kompleks Utama
lagi dalam Kompleks
gelang kristal..
geria barang emas palsu..hahhaha
close-up..mmmm..seronoknyaa..
aneka kekacang..kudapan
barangan alatan dapur
kain tudung sulaman
lagi kudapan..
ikan bilis halus 1kg RM12.00....murah kannn
ikan bilis belah 1kg RM11.00 jer
bawang putih pun adaaaa...
bawang bewsar holland
bawang besar india
anggur merah untuk azib
orkid
rose oren
orkid
orkid
kek besdey Azib
ros kuning..so cantik lorrr..
kakliza dan keluarga balik kerumah mertua sempena cuti sekolah..[biasalah kalau cuti sekolah sure program berkumpul adik beradik ngan makpak..]

arini kakliza dan anak dara kakliza ikut SIL shopping kat Padang Besar..
kakliza agak terkejut juga dengan pelawaan dia kerana dia lansung tak cakap apa-apa sebelum kakliza kepasar pagi tu..
anyway kami terus bertolak ke sana sekembalinya kakliza dari pasar tanpa sempat nak masak walapun kkliza dah beli bahan nak buat pulut kuning dan gulai ayam..
semuanya terpaksa kakliza simpan dalam freezer..nanti malam baru masak projek tu..

sampai sana kakliza takderla plan nak shopping sebab kakliza rasa takder apa yg kakliza nak beli..
seronok amik gambo kat gerai-gerai tu..tapi orang tak kisah pungggg...
kakliza belikan anak dara tu beberapa helai baju blouse untuknya..[biasalah sayang anak kannnn.. ]
anak dara kakliza tanya juga kenapa tak beli apa-apa untuk kakliza..
tapi kakliza masih belum terfikir nak beli apa [kes tunjuk baik la sikit... ]
kakliza hanya beli 3 pasang brooch murah untuk diri kakliza.

tiba-tiba bila masa nak bayar air minuman sebelah tali beg tangan kakliza putus ..
manakala sebelah lagi dah tinggal nyawa ikan jer..
kakliza round nak tenguk kot-kot ada beg-tangan yg berkenan dihati..
tapi hampes..takder yg berkenan..



oleh kerana bimbang beg tangan kkliza diragut orang..ramai siot orang aritu..
kakliza pun selamber jer minta pada seorang pekedai beg pelastik hitam dan masuk beg tangan yg putus tadi ..
dalam pada round nak cari SIL yg terpisah dengan kakliza anak dara akkliza nampaklah beg yg dikira maybe kakliza berkenan..
so bila kakliza tenguk bentuk dan harga tu..kakliza pun beli jer lah ..[padahal baru2 ni masa p Melaka kakliza dah angkut 1 beg-tangan juga..]



di sana juga kakliza seronok amik gambo gerai yg menjual bunga..
macam2 bunga ada...sampaikan tak tentu arah kkliza dibuatnya..
bukan nak beli tapi nak snap gambo..sebab banyak dan cantik belaka..



akhirnya bila masing-masing kepenatan, kami pun balik ke Alor Setar..
sampai Alor Setar kakliza minta SIL bawakan kkliza p kedai kek sebab anak kkliza [Azib] demand nak kek besdey dia yang ke 11 tahun pada 1 Jun 2007 semalam....
[sorilah Azib..kalau kat umah boleh lah buat cantik2 kasi dia..ni kat umah mertua..bahan banyak takder..]



kak liza ada called Nina tapi tak sampai hati nak suruh dia buat kek tu dalam masa yg tergesa-gesa...
sebab dalam prjalanan ke Padang Besar tu kira dekatlah ngn kawasan umah dia..

selepas solat Maghrib kakliza dan mak mertua pun berkungfu masak gulai 2 ekor ayam tu..
padan muka to me ...nak berjalan sangat..malam2 pun kena masak..
setelah itu kakliza rendamkan pulut dengan air kunyit dn kkliza pun ZZzzzzz keletihan..

esok program bawak anak kecik kakliza dan SIL ke Water Park di Sungai Petani...
another extreme program..mmg kakliza x dok diam la kalau back to my MIL...


CELOTEH KAK LIZA...

Quote:
1. mama4sya ~~ mmg oayah sikit selera kkliza ni...
2. zana/ros zanaz70 ~~ aha..gambo tu adalah anak dara kkliza.. mmg rambang mata pungg..
3. gadis gadisgds@yahoo.com ~~ kakliza mmg selalu balik Kedah masa cuti sekolah..umah mertua..
4. Ana ~~ mmg meriah kat Padang Besar..esp masa cuti sekolah..kakliza rasa macam malas jer nak membeli..sbb banyak dah ada barang kat umah..
5. sabrina in311@hotmail.com ~~ TQ
6. Andaman Adreen ~~ betui Reen..mmg ramai orang pompuan kat sana..sopping sakan..kakliza xx kisah dah..
7. ida isk ~~ kkliza tak perasan pulak tempat baru tu..nanti teringin juga nak p situ laa
8. MUZA ~~ hahahha...kakliza borong buah dan ikan bilis..
9. dR ali drali@miosh.net ~~ macam-macam addddaaaaaaaaa...
10. :unnamed ~~ betul tu.dekat ngan sempadan...
11. AN ~~ mmg muffin tu jenis kukus..so kukuskan bahan yg dalam paper-cup tu yg diletakkan dalam acuan apam..tak boleh letakkan acuan kertas dalam kukusan..nanti lembek..Buku resepi kakliza keluaran Alaf21..
12. lynnhassan lynnhassan ~~ biasalah bila dah banyak..mulalah rambang mata..
13. hairunisak makmenty ~~ janganlah jelos..
14. mf_leen ~~ kakliza x leh bergambar..nanti ketulah ..






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net