;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 25-Jun-2007 10:10 Email | Share | Bookmark
Shooting TV ~~ belakang tabir

lampu shooting
crew
TV Director
crew
anak kak Intan
crew
salad
bawang dan daun abwang
timun dan tomato
carrot dan kobis
roti
telur
butter
bahan untuk masakan
di dapur
di dapur
di meja dapur
di meja makan
taraataraaa....ni dia dah siap..
okey..sekarang kita citer pasal shooting TV yg kkliza buat..
tapi kakliza harap jangan tanya mana satu kakliza yer..
kkliza lebih suka amik gambar dari orang ambil gambar kakliza..

aceli crew tu datang awal tapi oleh sebab host tersilap arah so mereka terpaksa buat lewat..
host kali ini ialah Dia Fadila..
kakliza akan shooting dengan beliau dalam Rancangan RENGKAS PAGI ..
crew terdiri dari Nafalia Corporation..
buat masa ni kakliza tak tahu bila akan diyangkan tapi once diberitahu..akan kkliza inform di fp ni...
[bukan senang nak masuk TV weyyyy... ]

rupanya bukan senang nak buat satu shot tu..
mana dengn silap skrip..silap teknikal..silap sekeliling [bunyi air..burung..motor]....or even bunyi kipas angin pun akan efek pada audio..
eh..macam2 la..sampaikan sakit perut ketawa..
tapi yg bestnya...sebecok-becok kakliza ni pun jadi gagap bila nak berdialog depan camera..
sampaikan crew tu suruh kakliza relax.amik nafas..ayoyoyooyyooo...

bila camera tu buat closed-up lagilah gabra abis wooo...sampai terketar-ketar tangan nak tuangkan sos diatas roti..
padahal bukannya camera tu nak patuk kita punggg...
bunyi cut n repeat tu mmg akan diulangkan selalu dari director...
mmg agak memenatkan...

tapi bila dah siap masak..acara makan tu.. ahaaaaa memang best..
cuma camera tu tetap mengekori ke meja makan .
tapi kali ni dialog bebas..kena bercakap seolah2 masa makan tu menampakkan gembira berbual sesama keluarga...
memang gembira pun sebab makanan macam2 selain dari yg dibuat depan camera..
kali ni kkliza masak SALAD TELUR HANCUR
sebagai hidangan tambahan kkliza sediakan bihun singapore, muffin coklat chips [beli jer] dan dessert aiskerim topping fruit koktel ala-ala KFC eskerim tuuu..[yg ni mmg sedappp... ]

ok..ni dia bahan untuk kkliza masak SALAD TELUR HANCUR.. ..


tarrraaaaaaaa...dah siap...


jom makannnnnnnnnnnnggggggggg...



CELOTEH KAK LIZA....

Quote:
1. zana @ ros ~~ hehehhe..dah buat baru tahu... biasalah pengalaman...
2. Ajune a.k.a Jue adyana225@yahoo.com ~~ sure kkliza akan bagi tahu nanti..
3. aeyla ~~
4. RosLeenda rosleenda66@yahoo.com ~~ nanti kkliza akan beritahu ...
5. zura zura1827@yahoo.com ~~ TQ...
6. Real Scifi realscifi@yahoo.com.my ~~
7. Bonda/RaqynRafiqin ~~ boleh..nanti kkliza inform sini...
8. gee howgee_99@yahoo.com ~~ kakliza bukan lawa sangat punggg...
9.eliza abu bakar eliza.abu.bakar@prudential.com.my ~~ TQ...
10. nic ~~
11. ida isk ~~ alahai..mana ada fofular..
12. MamaFaMi ~~ alamak..terlufa tepek la pulak...
13. rani ~~ terimakasih ..alhamdulillah...
14. umi-kal nasution ~~ a'ah..pandai pun teka...
15. aVe avedzan@gmail.com ~~
16. rinnchan ~~ sekali 'Mak Beruang' menyanyi..abis lintang pukang orang lari ...
17. mama mamacollections@yahoo.com ~~ kakliza rasa ada orang lain lebih hebat lagi..
18. masihjelita ~~ TQ..rajinnak melanggan..kakliza hanya beli jika ada banyak resepi...
19. MUZA ~~ biasalah kkliza kalau takut..sure gabra..
20. Ana ~~ TQ..akan difikirkan...
21. Sabrina ~~ kakliza rasa RTM2..rancangan baru maybe siarkan Ogos ni..nanti kkliza inform sini..
22. genny ~~ mmg betui..tapi alahai malunyaaaaaaaaa...
23. lina@alma ~~ nampaknya kena larila...malunyaaaa...nanti akkliza cakap bila yer..
24. mummy_danishhaikal ~~ pandai pungg...mmg tudung pink..bukan tudung saji ....
25. chendana ayu_cendana@yahoo.com ~~ takper..tak sempat pun kkliza cadang nak amik video..boleh ker..jadi ker...bukan pandai sangat ni..mehlah ajor sikit...
26. Penyulawa ~~ tak tahulah rancangan camner tapi macam Selamat Pagi Malaysia tu la...
27. mrs.apple ~~ cantik pantun tu..kakliza x pandai nak jawap la...
28. mama4sya ~~ masih jadi misteri.PM tu dah pun kkliza jawab...
29. maklang maklang_06@yahoo.com ~~ TQ..boleh saja..nanti kakliza kasi alamat tu...
30. az_far ~~ lawak jer bila ada orang nak minta sign atograf dari kakliza...
31. boxhousestudio ~~ TQ..macam kenai jer ngan kakliza..











View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net