;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 1-Jul-2007 13:22 Email | Share | Bookmark
National Robotic Competition

depan dewan
pasukan SK Rantau Petronas
sedang program robotic
set robotic
Buttler Bots
menunggu giliran untuk test robot
kyusuk sekali
melepaskan robot
 
bersama peserta
 
track robotic
Robot kumpulan Azib
pasukan Moh Azib
arini kkliza dan asben mengikuti anak lelaki kakliza no4 Mohd Azib bertanding robot dalam National Robotic Competiton yg berlangsung di SMK Padang Negara Kuala Terengganu..
kakliza pergi sebagai memberi semangat pada anak dan juga kawan2nya..

pasukan anak kakliza


Robot kumpulan Azib

seramai 5 pasukan murid tahun 5 dari SK Rantau petronas memasuki pertandingan disana..
Projek dibantu oleh Cekgu Shamsudin dan juga Cekgu Adham Shaari sejak bulan 6 lalu..
anak kkliza bersama 2 orang lagi kawannya bertungkus lumus membuat projek ini berjaya..

seramai 4 pasukan memasuki bahagian Explore dan 1 pasukan telah memasuki bahagian Open Competition..
akhirnya pasukan Open yg mencipta sebuah robot yang dikenali sebagai Buttler Bots bagi membantu mereka melakukan tugas robot yang mampu menyedut habuk tetapi juga berkebolehan mengering dan mengilat kereta.



Robot Buttler-Bots

Buttler Bots berjaya menjadi juara dan akan bertanding untuk peringkat Kebangsaan yg akan di adakan di Pusat Dagangan Terengganu selama 4 hari bermula 15 Julai ini.

Kumpulan Buttler Bots ni mendapat kerjasama yg baik dari ibubapa mereka sehinggakan sanggup menyediakan segala keperluan yg dikehendaki..
kakliza pun amat tertarik..
pada masa presentation competition tu ketiga2 ahli kumpulan tu siap speaking berabuk..
berdialog dengan pengadil bagaikan presentation pelajar IPTA..ada paper presentation..dan gerak kerja robot tu..dengan confident..tak takut langsung..
nasib baik kkliza ada sama masa presentation depa tu dan mme puashati la..[bukan nak bodek sebb sekolah anak kkliza yerr....
memang empressed..memang layak menang ...




CELOTEH KAK LIZA...

Quote:
1. ida isk ~~ terimakasih..at least anak kkliza ada pengalaman masuk competition yg menguji minda dia dalam segi teknoloji baru..
2. sal ~~ semoga kreatif depa tu menghala kearah kehidupan positip...
3. Sabrina ~~ yg menjadi so impressed tu parent yg menang tu adlah teraju utama projek tu..mmg kerja keras depa tu..kakliza pun salute la...
4. mummy_danishhaikal ~~ anak kkliza hanya peserta kumpulan basa jer..yg menang tu bahagian Open Competition..kebanyakan yg masuk tu mmg anak engineer... ..SMK Padang Negara tu kat dengan SK Seri Budiman.. mmg sekolah baru rasanya sebab semua bangunan dan akwasan masih baru sesangat...
5. masihjelita ~~ yes..yg masuk paper dan ulasan kemenangan tu masuk dalam bincang pagi MHI baru2 ni..
6. chendana ayu ~~ mmg hebat..syuk kkliza tenguk..terpegun..aceli kalau dapat cipta robot tolong mak masak..kakliza nak tempah satu..nak cuti masak setiap hari...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net