;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 9-Jul-2007 12:54 Email | Share | Bookmark
Lunch @ Ina Mat Anah's house

ayam halia Zai
sayur campur Zai
Sotong Goreng Kunyit Ina
Sambal Belacang Ina
Daun Selum
masakan kami
sepupu kakliza dari Cheneh/Kemaman telah sms kakliza untuk singgah kat umah on the way from anto anak dia daftar kat Politeknik Dungun..
kakliza pun siap-siap masak Gulai Tempoyak..
dalam pada tu kakliza sediakan ikan masin ayam..sotong ..sayuran.. sambal belacan sebagai lauk tambahan walaupun dia datang tak ramai..
tapi masa kakliza kat Bank dia sms beritahu tak jadi singgah due to maybe lewat segala urusan..
mengenangkan lauk yg kakliza sediakan dah banyak..sure tak abis ..so kakliza pun decided nak ajak Zai p makan kat umah Ina Mat Anah..
rezeki orang lain la nampaknyaaaaaaaaaaaa....



kakliza pun bawa Zai p umah Ina Mat Anah dan kami sama-sama amsak lauk yg telah dirancang nak masak..
Ina masak..sotong goreng kunyit sambal belacan..ikan kering..singgang [mmg dia dah siap masak ni..]
Zai pula masak ayam goreng halia [dia buat as resepi kak liza..] dan sayur goreng campur...

oleh kerana Zai tak tahan bau tempoyak..kami x jadi hidangkan kat meja...

selepas amik anak dari sekolah..kami pun serbu meja makan....
seronok pulak makan ramai2..kecuh ngan anak2..sampaikan Azmil makan bertambah2..termasuklah kakliza...

resepi menu ini semuanya depa buat ikut saperti yg kakliza pernah tuliskan dalam fp ini..



CELOTEH KAKLIZA....
Quote:
1. eliza abu bakar ~~ hahahha...asalkan jg makan pinggan ok la....
2. Sabrina ~~ rasanya mmg tak balik kot sbb kkliza suruh basuh pinggan pulak lepas tu...
3. boxhousestudio ~~ boleh apa salahnya jika sudi...mai laaa...
4. mamasya ~~ apa nak malu..tapi kalau nak join kena buat kerja..basuh ikan.ayam..pinggan..semuanya tu laa..mmg tak kring tangan dan tak diam mulut la dok pok pet bersembang sambil masak..smbil tu abis ilmu dituntut... termasuklah ilmu makrifatttt...
5. ummi Nurin::mieza ~~ kebetulan ada resepi kkliza nak share..sotong tu mmg sedap..masak jangan lama.nanti liat macam pelastik..sambal belacan tu mmg sedap ..belacan digorengkan tanpa minyak...wangi jer...
6. armzz ~~ alhamdulillah..seronok kakliza tenguk bila ada yg suka berkunjung kat fp kakliza selalu...
7. lina@alma ~~ boleh apa salahnya..kagi ramai lagi hepening..
8. MUZA ~~ maka badang pung making bertambah besooo..
9. H & H Boutique hnhboutique@yahoo.com ~~ TQ....
10. ida isk ~~ lorrr..awat tak habaq awai-awai... lenkali yerrr..
11. chendana ayu_cendana@yahoo.com ~~ tula..lenkali jgn malu2 ..singgah jer..buat muka seposeng...
12. jamie ~~ ayam tu goreng tapi jgn sampai garing ...
13. kamsiah binti omar yah3178@yahoo.com ~~ mmg sambal belacan tu pembuka selera...
14. AN ~~ pinggan tu Inah Mat Anah punya laaa...nanti kak liza p KL bolehlah jumpa..nak tak..masa shooting tu kakliza tak kenai sapa pun [tak sempat nak tanya nama.. ] kecuali Wani dan Dia Fadhila tu jer..tapi x der wife sapa pun ikut..
15. fay ~~ sure..orang melayu kan...sambal belacang juga jadi pujaanku....
16. kamariah kamarudin ~~ bolehhhh..tapi kena inform awal2 la..baru boleh sedia ngan macam2 makanan...
17. wantai@salismaphoto.com ~~ aceli gambar tempoyak tu kakliza ada amik tapi ntah kat mana pulak kakiza simpan gambonya tak jumpa nak tepek sini...kena masak dan amik gambo lain la nampaknyaaa...
18. mama dina arena_boutique@yahoo.com ~~ TQ..
19. saya izzz81@yahoo.com ~~ masakan sempoi jer..
20. syienma ~~ mailah singgah...cuma kakliza suka kalau nak datang tu kena ring-ring dulu..pastu baru serbu...






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net