;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 13-Jul-2007 02:38 Email | Share | Bookmark
Tag lagiiiii.....boleh sajaaaa....

Mohd Azlan
Nurul Azlina
Mohd Azri
Mohd Azib
Azmil
kakliza kena tembak dengan peluru TAG oleh...

1. Jie
2. mommy_d&d
3. Rinn

sekarang meh kakliza citer kisah What or how or why you gave the name(s) to your kid(s)?
sorila..kakliza tulis panjang berjela sebab nak share kisah anak2 ni kannnn...




1. MOHD AZLAN
nama ini dipilih oleh kakliza sendiri..mmg takder plan lansung nama dia..rasa makna pun takder sebab masa tu tak kisah sangat makna nama anak...cuma kakliza susun dari huruf-huruf nama kakliza dan asben kakliza..tapi kakliza menang 1 huruf iaitu L
sebab asben kakliza takder huruf L..yea..yeaaa....sure jadi anak makkkkkk....
lahir di Hospital Universiti pada 21 Disember 1982..awal 2 minggu dari tarikh jangkaan bersalin..
memang kakliza seronok mengandungkan sebab al-maklumlah anak sulong yg
ditunggukan setelah 14 bulan kakliza kawin...
sepanjang menjaganya kkliza rasa amat senang ..dia tak cerewet..tapi yg tak sedapnya banyak orang bertanya...'anak sapa ni kak"..
aduhhhh..mentang2lah mak dia kulit hitam manis sawo mateng...sampaikan ada yg cakap dia anak mix-blood..adehhhhh...
buat masa ni kkliza nampak dia amat penyayang..bertanggung jawab pada keluarga..anak yg baik..semoga berkekalan sehingga
akhir hayat...
masih belajar dalam jurusan IT





2. NURUL AZLINA
nama ini kakliza juga yg pilih..asben ikut saja..
kakliza pilih nama Nurul bermakna Cahaya dan Azlina ada Lin lembut..dan juga ada persamaan nama ngn kakliza ..iaitu Lina dan Liza..
memang lembut betui sampai abis lentuk lena dibuatnya...hahhahahaha..jangn marah cik Lina kalau baca kenyataan ni..
dilahir di Hospital Tawakal pada 5 Julai 1986..
kakliza sengaja membuat induce awal 2 minggi kerana asben kkliza kena p kursus di Singpore masa due date tu..takut nanti bersalin masa asben kkliza x der..so kakliza induce jer..
seorang yg pendiam dan penyayang terutama pada kucing..rajin berkemas..tapi masak kureng...sebab dia tenguk mak dia suka masak kot...
masih lagi belajar dalam jurusan Akaun...kalau boleh dia nak ke peringkat paling tinggi..




3. MOHD AZRI
nama ini kakliza juga pilih kerana asben kakliza mahu menggembirakan kakliza setelah penat mengandungkan selama 9 bulan..bermakna Kekuatanku atau
penyokongku..memang menjadi kekuatan kakliza punnn..
dilahirkan di Hospital Tawakal juga pada 20 Mei 1991..kakliza lahirkan induce 2 minggu awal kerana takut saiz ia besar dalam perut..
ini kerana kedudukan ia sonsang dalam rahim..kalau lambat lahir lagila membesar bagaikan johan nanti...
walau bagaimana pun Alhamdulillah selamat dilahirkan walaupun ia lahir punggung dulu...tak perlu ceaserian..
seorang anak yg aktif..serba serbi boleh..rajin menolong kakliza masak dan menguji masakan kakliza..a very good food tester...hahahha..
tapi sayangnya sekarang berada di asrama MRSM Alor Gajah Melaka..takperlah rezeki dia ..
mmg sedih masa nak lepaskan dia kesana..sebab abang dan kakaknya hanya berenggang ngan kkliza selepas SPM jer..
dia amat berminat dalam permainan remote control..setakat ini dia dah pandai buat show aerobatik remote control kapal terbang dan helikopter [yg terbalik2 tu].....
mujurlah ayahnya sama hobi..tapi kopaklah duit kalau dia berbincang dengan ayahnya..ada jer depa nak beli...




4. MOHD AZIB
nama ini juga pilihan kakliza dgn persetujuan asben bermaksud Sabar dan gigih..entah sapa yg sabar tu kakliza tak pasti..maybe kakliza kot...angkat diri la kannnn...
dilahirkan di Hospital Tawakkal juga..pada 1 June 1996..
mula asalnya kkliza mmg nak induce 2 minggu awal dari tarikh jangkaan bersalin sebab nak bersalin masa cuti sekolah..tapi dalam pada dok tunggu nak induce tu tiba-tiba rasa sakit..
yang kelakonya siang sebelum bersalin tu kakliza ikut SIL kakliza yg juga sarat mengandung p shopping..
kakliza berani ikut dia sebab dia GYNEA..so kalau apa-apa jadi dia boleh bersalinkan kakliza..masa shopping tu mmg kakliza asik kuar masuk toilet kononnya nak terberak jer..dia pulak asyik nak buang air kecil..so kami dok lawan suruh cepat laa nak gunakan toilet..
balik umah petang tu..sakit dah bertambah kerap [tapi kakliza boleh tahan lagi..]dia pun suruh siap p hospital..
bila kakliza cakap nak bersalin ngn dia kat umah dia marah sebab dia cakap gunting kat umah tu untuk gunting cili dan baju jer..jarum pulak untuk jahit baju jugak..
kelako jer...
Azib seorang yg kreatif..ada jer projek atau rekaan dia...cuma setakat ni takderla projek bahaya..risau juga kakliza..
dia amat aktif dalam sukan..sesuailah ngn tubuhnya yg slim mlim tu..
dalam semua anak dia seorang yg susah nak suruh makan..kena tanya apa menu dia..baru dia makan bagai nak rak...
peberetnya seafood..dan ayam goreng rangup tu [ala-ala KFC]..tapi dia boleh tahan rajin mengacau adiknya...




5. AZMIL
nama ni pun kkliza juga pilih...maksud Kawan atau sahabat rapat..mmg rapat pun sebab mana kakliza atau ayahnya ada situ dia ada...al-maklumla yg bungsu...
abyway nama Azmil tak dapat Mohd dihadapannya kerana Pendaftaran Negara mahukan ejaan yg panjang/penuh..so asben kkliza terpaksa drop nama Mohd..tapi mmg kakliza x puas hati..
dilahirkan di Hospital Pakar Ampang Puteri pada 22 Disember 2000..juga secara induce..awal 2 minggu..sebab kakliza nak tarikh yg sama dengan anak sulong..tapi terlajak 1 hari sebab belum boleh induce tarikh yg sama..
masa awal kkliza dapat tahu kakliza pregnant..hati agak risau sebab masa tu kakliza berumur 42 tahun..dah over...mmg seriau..
pastu dok terkenang kakliza terpaksa batalkan perjalanan kakliza ke Mekah untuk buat ibadah Haji..
tapi itu semua ada hikmahnya..kakliza redha...
sekarang ni rumah kakliza masih lagi riuh rendah dengan kerenah Azib dan Azmil..menjadikan kami sentiasa meriah..
kalau depa tidur atau aktibiti sekolah..mmg rasa sunyi jer.....mungkin itu salah satu hikmahnya kot..
dia seorang yg ramah ..ada jer soalan nya..even setiap hari asik tanya arini ari apa...sekolah tak..dan macam2 lagi...
bab makan..alhamdulillah tak cerewet macam Azib...berpotensi jadi food tester mak dia....


untuk memeriahkan lagi fp....so kakliza akan tag ...jangan maraaeeee....

1. MamaFami
2. Ida Isk
3. Maklang Azie
4. ROZZAN
5. Mamasya


CELOTEH KAK LIZA....

Quote:
1. Zie ~~ Alhamduilillah..n TQ....
2. jamie ~~ yelah.. mungkin ada hikmahnya dilahirkan sonsang...InsyaAllah akan kakliza bagitahu dia nanti...
3. nonie nonie_1977@yahoo.com.my ~~ Alhamdulillah...n TQ...
4. mira ~~ salam perkenalan...mmg meriah..riuh rendah..tapi mujur tak gamat sebab yg 3 tu dah besar dan tak mengusik adik2..kecuali no4 dan no5 tu...
5. Ouled Kenitra ~~ TQ...
6. mama_imansyahirah ~~ nama memang simple..so panggil nama penuh..kecuali Azlina tu kkdg orang panggil Lina...Ina...tapi kakliza suka panggil Azlina..
7. mummy_danishhaikal ~~ Alhamdulillah.. semoga anak2 kita akan berjaya dan mnjadi anak soleh dan solehah..
8. lina@alma ~~ ada juga tak seronoknya bila depa sakit..nanti akan berjangkit...terimakasih atas doa tu..
9. mamasya ~~ mmg jenuh masakla..sebab masing2 ada selera tersendiri...
10. mama mamacollections@yahoo.com ~~ TQ.. kalau tenguk mak dia lagiiiii comel lotey...
11. era eranimn@yahoo.com ~~ mmg betui..kami tak pernah jumpa asben era..kalau berlaga bahu sure tak tahu kita ni bersaudara...ajak MIL tu tenguk tenet..
12. pelayar setia ~~ tu la untung kawin dan ada anak cepat..anak dah besar..mak muhdaaa lagi woooo...anak akkliza tu camera trik kott...
13. MUZA ~~ betui tu MUZA..kakliza mmg dah allui semua tu..kalau kkliza nasihat anak..kakkliza yg leleh air mata..so emotional maaaa...mmg tak mudah jadi seorang ibu..
14. Jie jie ~~ sama-sama kasih..kakliza mmg tak sangka ada 5 nak..sbb mulanya hanya nak anak 2 jer sebab kkliza kerja tapi bila anak dah besr..eh ada lagi laaa..pastu 5 thn lagi..ada lagi..dan lagi..macam pilihanraya pulak..setiap 4 atau 5 thn sekali ...
15. ina mat anah sz_ina@yahoo.com ~~ TQ..i hoped u pun sama..bahagia dan gembira dengan keluarga u...pandai la u cakap..anak u pun hensem juga...
16. ina mat anah sz_ina@yahoo.com ~~ amboi..amboiiii.... pandainya kempen..eh pilihanraya lambat lagi laaaaaa...
17. kamariah kamarudin ~~ bagi kakliza semua anak2ni comel belaka..anak dara tu mmg manja banget...tapi bila ada tak ekna..sure kena marah jugak..mana aci...
18. Janna a.k.a hairanaz ~~ rasa macam kenal jer nick ni...Janna pun tak kurang pandai gak tu...
19. rinnchan ~~ betuila Rinn..kakliza pun dah lalui separuh dari pengalaman ibu2 yg ditinggalkan anak samada belajar atau berkahwin...mmg kesunyian...makin sikit anak yg nak dengar kakliza menyanyi rock n roll...
20. Fariborz ~~
21. MamaFaMi ~~ ala Mama..tuilis jerlah sendaloka mama tu.. dah lama tak baca kisah mama dan anak-anak...syukklaaa bacaaaaa.... ..wa cakap betut..tatak mohong punya wooo..
22. miss lia ~~ mmg seronok..n kita dapat mengenali owner fp tu by reading their words...
23. ed sh ~~
24. Sabrina ~~ seronoklah jadi anak pompuan sorang..tapi sure sunyi takder teman nak share girl's story.. mmglah anak dah besau..kakliza dah kawin 27 thn ..nampaknya sikit ari lagi mmg kena citer pasal menantu pulak la...kena susun nama depa..TQ..semoga Sab juga bahagia dengn keluarga sehingga akhir ahyat..
25. boxhousestudio ~~ TQ n Alhamdulillah...anak2 itu dikira penyeri rmahtangga..dan juga amanah Allah SWT..kalau kakliza jemput kenduri nanti kalau tak datang mmg kakliza saman...
26. lynnhassan ~~ betuila..baru kakliza perasan...mmg nampaknya ekna sedia dah ni...masing2 dah ada calun dah ni..
27. chendana ~~ harap-harap tak memboringkan...
28. aVe avedzan@gmail.com ~~ Tq...







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net