;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 18-Jul-2007 23:22 Email | Share | Bookmark
Puding Roti Yogurt

 


PUDING ROTI

Bahan:

500 ml susu segar/fresh milk
10 keping roti (gardenia/high 5)
2 sudu besar buah campur atau kismis
150 ml yogurt perisa buahan
4 sudu besar gula halus
2 sudu besar butter
1 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar tepung jagung

Cara
1. Koyakkan roti dan rendam dalam susu selama 1/2 jam.
2. Kacau dan gaul rata semua bahan.
3. Tuangkan kedalam loyang yg telah disapukan majerin.
4. Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit atau sehingga masak.
5. Tuangkan yogurt berperisa bauahan [beli jer] diatas puding semasa menghidang.

NOTA:
yogurt boleh juga di gantikan dgn ais kerim coklat/vanilla ataupun cream coklat. Boleh juga hiaskan dengan fruits koktel.


CELOTEH KAK LIZA...

Quote:
1. era eranimn@yahoo.com ~~ jom kita buat.. even kerak tepi roti tu kumpulkan dan rendam jer ngan susu..senang jer...
2. mamasya ~~ jangan tangguh algi..jom cuba..tapi sos yg leleh tu adalah yogurt..
3. rani ~~ kali ni kakliza x buat sos kastad..too creamy..so gunakan yogurt berperisa buah2 tu jer..
4. ina mat anah sz_ina@yahoo.com ~~ bukan apa ..tak sempat nak makan sebab masa buka posa tu dah pulun makan cucur jagung..masak poyak ikan tu..dah kenyang..pastu makan buah pelam umah i yg bergayutan tu..terlupa..then ZzzZZzz...arini boleh cover makan...
5. umiedina ~~ qasidah ni kkalzia pernah buat jaman belum kenai tenet la.so nanti kakliza buat...n paste sini...
6. ina mat anah sz_ina@yahoo.com ~~ amboi..pandai lah nak kacau i lagi yer..nanti i tak anto lagi kueh kat u...
7. ayang77 suhailafauzi@yahoo.com.my ~~ orait...
8. Penyulawa ~~ boleh..boleh..nak banyak pun boleh....mailah Kerteh...
9. genny ~~ kkliza dah jalan2 kat fp genny..cantikkk...nanti lepas ni kena amik gambo masakan pulak yer...
10. nizam@azie nizamz30@yahoo.com ~~ jommmm..n TQ...
11. MamaFaMi ~~ sure..sure mmg sejukkk...
12. Regina gina_kell@yahoo.com ~~ kkliza ada buat..tapi masa tu kkliza x pandai amik gambo..abih cerah masakan tu..nanti kaklizabuat lain dan amik gambo...
13. lindahpadlee ~~ belilah dapur...
14. ina mat anah sz_ina@yahoo.com ~~ sapa yg kembang? u or me? nampaknya i jer yg lebih besoooo...macam giant dah ni weyyy..
15. Sidi dinuot@yahoo.com ~~ dulu kkliza buat air kacang soya sendiri tapi le ni males sbb males cucui jug dan perkakasan tu..so now..beli jer..kalau manis tambah ayor...
16. lalalulu admin@thatmagicmoments.com ~~ TQ so much...
17. rinnchan ~~ mujurlah tk siram ngan poyak atau doyan..
tapi sekali fikir best jugak tu ada kelainan...
18. ninoZ ~~ salam to u too...yelah lama benar tak nampak u kat siber..apa kabar?n kkliza amat berterimakasih atas resepi QASIDAH tu..nanti nak cuba gak laa...kakliza biasa buat gunakan ghee/sapi.. pasal gunakan roti bantal tu..liquidnya tak perlu banyak sebab roti tu ringan...kkliza pernah cuba buat tapi campurkan juga ngan roti biasa.. ..
19. MAMA mama@mamacollections.com ~~ TQ...
20. Jie jie ~~ TQ..TQ..mmg sedap...try laa..





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net