;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 16-Aug-2007 10:12 Email | Share | Bookmark
Towing

posing sebelum ditarik ke workshop


arini kakliza nak sembang mengenai pengalaman kaklliza jadi towing operator sebab dipaksa untuk kontrol van Spectrum kkliza yg mengalami kerosakan pada clutch dan tak boleh masuk gear lansung..
kkliza sedari ada kerosakan bila kkliza dok anto anak ulang alik ke sekolah..tapi masa tu asben kkliza out-station...
so kena tunggu dia balik la baru boleh buat sesuatu..
aceli kliza x berapa suka drive van sebab al-maklumlah van ni agak berat..lambat pick-up berbanding ngan keter..kkliza x lah drive laju macam professional racing car driver tu tapi kira okla bila nak cepat tu bolehlah speed sikit kannnn..[perasan jer macam racing driver...]

tapi masalahnya simpang yg berhampiran umah kkliza nak ke workshop tu ada banyak kek asli..
nak kena pandai elak dari terlanggar..
so asben kkliza decided to tarik ikut jalan jauh skit...tapi yg merana ketakutan dalam van tu adalah kakliza...


ni posing sebelum ditarik ke workshop..

setelah ketar ketakutan sambil menjerit2 kkliza cakap kat asben " I tak mo bawak van..I takut..."
then asben kliza paksa juga sebb dia nak kkliza berani mencuba..


dalam dok ketar tu dah pun sampai la kat workshop ..

cuba tenguk tali yg ditarik leh keter tu..ciput jer..
itu yg buatkan kakliza seriau nak kontrol sebb bimbang silap langkah..
nanti kkliza terhentam keter tu..
lagipun mmg seriau oooo...takleh nak bayangkan perasaan kkliza...jantungku kencang macam pelumba lari 400 meter kat padang tu...

masa kat workshop tu ada beberapa lelaki tu bertanya pada kakliza..berani
u drive yer.. :surprised:

aceli this is not the first time kkliza kena kontrol van/keter ditarik...mmg asben kkliza nak ajo kkliza supaya berani jer...

akhirnya petang keter pun siap..hanya RM80 jer ganti dan repair pum clutch yg bocor [agaknya laa..kkliza malas nak amik tahu sangat bab enjin ni..
sbb nanti kalau dah tahu asben kkliza akan suruh kkliza belajar macam2 lagi pasal enjin..tak kuasa den... ]



CELOTEH KAK LIZA...

Quote:
1. mamasya ~~ mmg ketar..jantung kecang sekali tapi apa nak buat..sabo jerlaaa...
2. zanaz70 ~~ hehhee..mmg rasa seriau gak...
3. Sabrina ~~ kakliza control steering dan break van....asben yg bawak keter untuk tarik van tu...
4. mommy_d&d ~~ mmg kena berani looorr..kalau tak sure gaduh punya....lagipun sayangla RM kalau nak panggil tow truck tu....
5. MUZA ~~ ttu yg maleh nak amik tahu pasal tool n enjin keter..nanti semua dia nak suruh kkliza buat..makin la dia gila ngan hobi RC dia...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net