;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 19-Aug-2007 07:16 Email | Share | Bookmark
Paraglider

cba hidupkan enjin motor
 
tenguk exos tu
membaikpulih kerosakan
 
masih mencuba hidupkan motor
cuba lagi menghidupkan enjin
parachute
buka parachute
buka parachute untuk ikat
letak motor paraglider berhampiran
cuba duduk kat kerusi paraglider
cuba untuk naik
cubaan naik lagi
tarik paracute untuk naik
paracute dah naik pun
dah naik punnn
up..up..on the sky..
buat low past
naik balik
simpan untuk balik
tengah membelek kipas
dah malam


baru-baru ni kkliza dan famili join kawan yg datang dari Kota Bahru untuk bermain paraglider kat tempat yg selalu asben kkliza main remote control helikopter atau kapalterbang di Teluk Kalung..
dikenali dengan panggil Pak Soh [rasanya nama dia Mat Jusoh kot..]datang berkunjung ke Kerteh untuk melawat isteri pemain RC yg kurang sihat..
sambil tu dia ingin mencuba terbang paraglider ditempat yg group Kerteh main RC ni...



ramai juga yg datang..masing2 membawa keluarga..
lama tak berkumpul gini..rasa meriah jer walaupun dalam tempuh yg singkat....

mulanya agak susah nak hidupkan enjin paraglider tu..tapi akhirnya masing2 membantu
so dapatlah enjin motor paraglider tu berfungsi..
tapi malangnya agak susah nak naikkan kain tu pulak due to angin yg tidak menentu..


akhirnya paraglider dapat dinaikkan dengan baik..


melayang keudara dengan meriahnya Pak Soh membuat low past..
berterabur masing2 lari takut kena langgar..tapi acah jer...


setelah penat berlegar diudara Pak Soh pun turun landing dengan baiknya..
sewaktu mengikat paraglider di kereta pick-up Arenanya masing2 nak mencuba letak belakang untuk mengetahui berapa berat paraglider tu..
sungguh lucu adengan masing2..
tapi bila asben kkliza memikul paraglider tu nampak benar dia begitu tensen sebab asben kkliza ni kurus manakala paraglider tu beratnya 30kg..macma nak terbalik dia dibuatnya..
kkliza pun suruh asben kkliza bergaya dengan memikul paraglider..
bila depa tenguk kkliza suruh asben posing.masing2 nak posing lagi dengan paraglider dibelakang..
ribut masing2 nak mencuba berbagai aksi..gamat dibuatnya...
ada yg siap pakai helmet..dana ada yg berlari sambil menggayakan menarik tali parachute..

akhirnya kami bersurai pada jam 7 malam..
Pa Soh pun balik terus ke Kota Bahru bersama anak dan isterinya...


CELOTEH KAK LIZA...

Quote:
1. yana ~~ biasanya kalau ada show..depa akan beritahu..tapi kali ni setakat geng main RC yg dipanggil..kalau nak naik kena ada latihan..tapi mmg seronok jarang kita dapat peluang begini..
2. Nini hazlini5555 ~~ mmg sapa yg tak tahan pasa paras ketinggian tu akan rasa gayat...
3. zanaz70 ~~ mmg pada mulanya kalau tenguk akan berasa ngeri..tapi rasanya depa ni cukup latihan dan yakin diri...orait jer Pak Soh tu beraksi sedangkan umurnya kkliza rasa sebaya kak liza..dah warga emas...
4. nabialishad ~~ a'ah van dah tu kena baiki ..mmg best aktibiti out-door..taklah boring masak jer..jagung tu mmg fresh giler..manis sungguh..
5. mummy jam ~~ tulah..mmg berat..kkliza tgk masa masing mencuba.. macam nak terbalik jer..esp. masa asben kkliza bawak kat belakang dia..sbb dia kurus.tapi owner tu selamber jer bawak lari masa nak take-off..or maybe ngan pertolongan kipas belakang tu dan juga angin..
6. zas zasamah_2005 ~~ mmg ada orang tolong pegangkan masa kipas belakang tu dah berfungsi...mudah terbalik..sbb tu depa main berpasukan...
7. kamariah kamarudin ~~ betui la..mmg macam aksi dalam filem atau orang barat jer..kiranya Pak Soh ni mencuba lain dari orang lain..syabar to him..berani..n his wife & anak yg amat berikan sokongan kuat together masa tu..very the surporting family gitu.. ..fulamak dasatlah JELITA dah sampai ke Eropah...n TQ keana sudi susah payah berikan sokongan pada kakliza..rasa amat terharu sesangat...nanti buatkan org Belanda masakan kita..lagi terangkat..
8. mamiyati ~~ kalau kakliza cuba..baru haru orang yg melihat tu..ntah-ntah tak naik ke udara sampai esok pun...
9. mamazieza ~~ camner nak nampak kkliza.sebab for sure kkliza yg amik gambo..dan idah ler kaklliza berani nak buat aksi berani gitu..ayoyoyo...nanti semua orang tutup mata...biasalah budak2 ni suka mencuba ..nak terokai semuayg boleh...bagus gak semangat gitu tapi kena ada pemerhatian..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net