;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 27-Aug-2007 17:40 Email | Share | Bookmark
Lightning Strike

 


arini modem, ethenet swicth dan pc kakliza telah ditembak petir..
masa tu kakliza dan asben sedang seronok melihat video clip lagu LOVE STORY kat you tube ..
kononnya nak tunjuk kat dia yg pagi ni kkliza leka ngan lagu tu ...
nasib baik masa jadi tu dia ada ngan kakliza kat umah sebab tidaklah perlu kakliza nak terangkan lebih detail padanya...[manalah kkliza tahu bab teknikal ni..susah mau cakap orr... ]

aceli masa kejadian tu bukanlah keadaan bunyi guruh atau ada tanda2 apa..cuma tiba-tiba saja petir kuat sangat...terus black-out...
tapi ada bunyi yg agak pelik kat pc kakliza...

setelah check segalanya dia mendapati pc kkliza ada problem..
mulanya ingatkan power supply..rupanya mother board yg rosak..
pc kkliza jenis lama...so mother board tu takder jual kat Kerteh ni..tapi anak kkliza janji nak carikan kat KL atau Shah Alam nanti..

setelah check lebih lanjut didapati modem juga problem...
so kkliza telah enquiry kat TM Point dan kami pun beli modem baru ngan rege RM199..


bila asben kkliza pasang/setkan semula internet connection baru sedar ethernet swicth pu rosak dan perlu ganti..
terbang lagi another RM90...





CELOTEH KAKLIZA...
Quote:
1. mamazieza ~~ yela..mmg uji poket ku.... sabo jelaa...
2. Penyulawa ~~ mmg tak kira dah pasal $$ janji boleh bertenet ngan cepat...sib baik asben sporting....
3. Hajar ~~ sabar...sabar ya ningggg...
4. mamasya ~~ le ni kena ingatlah..mmg kena offkan kalau ada kilat atau dengar bunyi guruh... apa nak buat..mmg kena sabo jelaaaa..
5. MUZA ~~ yelah..mmg tak ku sangka ... tkita serupaaaaa...
6. fara farah_aris ~~ Terimakasih baca celoteh kakliza....a'ah sabo je..tapi lega dah dapat tenet semula..makin rancak jariku menari kat kibod ni... cuma le ni gunakan laptop jer..tapi still gunakan hard-disk kkliza..asben sambung ke laptop... selamat foldr..file n the most important is my gambo yg beribu2 lemon tu ....






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net