;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 28-Aug-2007 16:15 Email | Share | Bookmark
Lunch @ Noreha's House

Ikan Bakar kakliza
Air Asam kakliza
Salad & Tomato Ina
Kerabu Peria kakliza
Gulai Nenas Ikan Kering Noreha
SambalBelacan Limau Noreha
Pajeri Nenas Zai
Sayuran Noreha
our lunch
semasa kakliza bersembang dengan Noreha dalam talipon kami bercerita mengenai masakan...
biasalah kannn kalau berbual ngan kakliza jika tak bincang bab masakan mmg tak sah la...mmg tak senang idup laaaa..
bincang punya bincang timbul idea untuk makan saing atau makan ramai..iaitu masing2 masak serba sikit dan berkumpul kat mana2 rumah dan makan ramai2..
so kkliza cadang masak ikan bakar..air asam..kerabu peria dan tomyam campur [terlupa nak amik gambo masakan ni]..
manakala Noreha aakan masak gulai ikan kering dan nenas..sayur ulam dan sambal belacan...

oleh kerana makan berdua rasa macam tak hapening so kakiza dan Noreha menjemput Ina Mat Anah dan Zai untuk join sama..
oleh kerana Ina hanya plan nak buat nasi goreng untuk familinya so kakliza cadangkan dia bawa buah tembikai [terlupa nak amik gambo gak] dan juda salad dan tomato sebagai ulaman..
Zai pula membawa masak pajeri nenas yg mana menurutnya inilah pertama kali dia masak masakan ini..tapi not bad..sedappppp...

kami berkumpul pada jam 1.30 tengahri kerna kkliza dan Noreha terpaksa amik anak kat sekolah...
punyalahs eronok makan sambil ebrsembang sampaikan tak sedr masing2 tambah menambah nasi..
lauk pauk yg beraneka menjadikan kami ingin merasa semuanya...
kalau selalu begini haruslah makin membesar bagai johan badan yg telah sedia besar...




CELOTEH KAK LIZA....

Quote:
1. anna sitinorhana ~~ kalau mmg dekat..kkliza pun nak ajak join sekali...
2. unnamed ~~ kkliza setuju bebenor...mmg seronok makan ramai2..kkliza pun biasa gak buat kalau p KL..tu sebab suka duduk hotel apartment The Zon atau Darby Park atau Ascott...adik beradik usung lauk...
3. MUZA ~~ kalau makan sekali sekala..takperla...aceli bukan selalu dapat gini...masaing2 sibuk memanjang..
4. CyBeRcAkE miacakehouse ~~ kakliza tinggal kat kampung baru Kerteh...umah tu dekat jer .tak sempat nak masuk gear 3..
5. jasfyra jas_fyra ~~ cubalah masak gini makan ngan kawan2 kat opis pun best juga..masakan lauk kampung..
6. mamazieza ~~ dalam mimpi barangkali..apa taknya sorang kat utara..sorang kat timur...
7. masihjelita ~~ alahai..sudi ker nak join..macam x caya jer....
8. Haniss ~~ bolehhhhh..boleh sesangat...
9. mamasya ~~ kalau makan ramai2 gini mmg sedap buat masakan kampung....






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net