;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 2-Sep-2007 16:07 Email | Share | Bookmark
Kerabu Peria

 

peria kecil atau dikenali ngan nama peria katak atau bitter gourd


peria yg belum digaulkan ..gambar dari tenet..




KERABU PERIA

Bahan
5 biji peria kecil [peria katak] hiris nipis dan rendamkan garam
5 biji cili merah
3 biji cili hijau
5 biji ciliapi [jika suka]
1/2 batang carrot [sagat]
1 labu bawang besar
1 pokok daun ketumbar [potong pendek]
3 biji limau nipis [ambil jus]
garam
gula

Cara.
1. Semua bahan dihiris nipis.
2. Gaulkan semua bahan dengan jus limau, garam dan gula.
3. Biarkan selama 15-20 minit
4. Hidangkan dengan nasi putih dan ikan bakar.


CELOTEH KAK LIZA...

Quote:
1. lynnhassan ~~ kakliza suka makan ulaman sayur...kalau makan ramai2 lagilah seronok..
2. MUZA ~~ nanti bolehlah kkliza cuba pulak cara gitu..
3. SITI ZAINURA BINTI ZAKARIA ~~ rasanya ada juga hotel lain yg best cuba tenguk website tourism Terengganu...n TQ so much kerana sudi mencuba resepi kkliza...
4. Sabrina ~~ pahit tu sebab maybe mind set dah cakap gitu kot...cuba alihkan mind set bila makan peria..lama-lama akan rasa biasa jer...
5. mamasya ~~ cubalah buat..bagus makan ulaman pahits ni... kalau goreng pun sedap gak.nanti kkliza buat dana tuliskan resepi kat sini..
6. MamaFaMi ~~ hehhee..soli..soli..nanti kkliza tuliskan resepi periaa yg lain2..
7. mrsmarwan mrsmarwan ~~ cuba..jgn x cuba...nanti sure suka makan..awet mudaaaa..
8. suenal67 ~~ salam..TQ sbb sudi melayari FP kkliza...kakliza halalkan apa yg dicuba dari resepi kakliza ni..jgn takut..tatak marah punyaaaa.. tula.. belum cuba belum tahu..so kena cuba baru tahu...








View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net