;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 19-Sep-2007 07:17 Email | Share | Bookmark
Pasar Ramadan Kerteh 2007 ~~ Azlan's

gerai cik Lina
Pasar Ramadan
ayam pusing2
iakn bako
kueh peria
popiah goreng
ikang
nasi ayam
goreng kueh paung
paung goreng ~~ peberet azlan


Quote:
PENGHAPUS DOSA-DOSA
Ramadhan adalah bulan untuk menghapus dosa. Hal ini berdasar hadits Abu Hurairah z bahwa Rasulullah n bersabda:

الصَّلَوَاتُ الْخَمْسُ وَالْجُمْعَةُ إِلَى الْجُمْعَةِ وَرَمَضَانُ إِلَى رَمَضَانَ مُكَفِّرَاتٌ لَمَا بَيْنَهُنَّ إِذَا اجْتُنِبَتِ الْكَبَائِرُ

“Shalat lima waktu, dari Jum’at (yang satu) menuju Jum’at berikutnya, (dari) Ramadhan hingga Ramadhan (berikutnya) adalah penghapus dosa di antaranya, apabila ditinggalkan dosa-dosa besar.” (HR. Muslim)

مَنْ صَامَ رَمَضَانَ إِيْمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ

“Barangsiapa yang berpuasa Ramadhan dengan keimanan dan mengharap ridha Allah, akan diampuni dosa-dosanya yang terdahulu.” (HR. Al-Bukhari dan Muslim dari Abu Hurairah z)




baru2 ni masa anak kkliza balik berpuasa kami telah berkesempatan menjenguk ke Pasar Ramadan dan dia telah mengambil beberapa gambar kemeriahan disitu..
masih malu2 [rasanya] so ini jer yg dapat kkliza pastekan disini..
kkliza juga ada ambil gambar...tapi akan kkliza pastekan dalam entry akan datang..


CELOTEH KAKLIZA......

Quote:
1. ct szz_78 ~~ hehhee..biasalah kuah tumpah dalam mangkuk..
2. suria ~~ sama-sama kasih..harap-harap seronok tenguk gambo2 ni..nanti kalau tenguk gambar yg kkliza amik tu jgn marah kalau terliur yerr..n selamat berpuasa...
3. jie ~~ gambar yg kakliza amik lagi banyak oooo...
4. Sabrina ~~ mmg betui..masa tenguk tu semua nak beli...
5. mamasya ~~ setuju bebenor tu....
6. Watie ryzal_3055 ~~ terimakasih..kkliza balik kedah ni mmg nak beli ikan pekasam kat Pekan Rabu ni..
7. lynnhassan ~~ nanti kkliza pastekan gambar yg kklizaa mik pulak..lagi banyak makanan..rambang matooo... tapi kkliza pun selalu beli kat orang yg kkliza tahu citarasa kuehnya...
8. Penyulawa ~~ kueh paung tu adalah adunan tepung pulut inti serunding ikan...peberet azlan tapi kkliza x suka buat..kueh tu suka meletop dan too oily...
9. yati ~~ kalau gitu mungkin x sempatla..macam kkliza juga..maybe tak sempat nak explore bazar ramadan kat alor setar sebb balik 1 ari b4 raya...
10. zakiah z ~~ sabo je laaaa..tapi tahun depan insyaAllah akan dapat p pasar ramadan kot sbb dah balik mesia....




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net