;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 19-Sep-2007 22:22 Email | Share | Bookmark
Chocolate Cheese Marble Cupcake

 
 
 
 


Quote:
AMALAN DALAM BULAN RAMADHAN

PAGI

1] Solat sunat Subuh dan fardu Subuh, kemudian wirid biasa serta doa sesudahnya

2] Zikir
* La Ilahaillahllah (sebanyak-banyaknya)
* Allahu Akbar - Seratus kali sebelum naik matahari (tiada Tuhan melainkan Allah)
* Tiada Tuhan melainkan Allah, Muhammad itu Rasullullah, pada setiap saat dan nafas sebanyak bilangan luasnya ilmu Allah)
* Tiada Tuhan melainkan Allah yang berkuasa memerintah yang sebenarnya lagi nyata)

TASBIH:
(100 kali dikurniakan sepuluh ribu kebajika, dihapuskan sepuluh ribu kejahatan, diangkat sepuluh ribu darjat) (Maha suci Allah dan segala pujian bagi Allah, tiada Tuhan melainkan Allah , Allah Maha Besar, tiada suatu daya dan kekuatan melainkan dengan Allah yang maha tinggi lagi maha agung)

SELAWAT :
Sekurang-kurangnya 10 atau 100 kali

SOLAT SUNAT
* Solat sunat Isyraq
* Solat sunat Dhuha
* Solat sunat Tasbih dan
* Membaca al-Quran
* Membaca doa taubat `Akasyah (memohon keampunan taubat dosa-dosa besar)



baru-baru ni kkliza mendapat idea untuk mengolah resepi auntyyochana dalam entry MAKLANG AZIE
TQ so much to this two ladies for sharing the nice recipes....

Quote:
Chocolate Chips Cream Cheese Muffins
Source : auntyyochana

Ingredients:
80 gm. Sugar
2 large eggs

Sifted Together:
180 gm. cake flour }mklang guna self raising flour
1 tsp. baking powder }
1/4 tsp. salt

60 gm. fresh milk
70 gm. melted butter

Mix all the fillings together:
100 gm. Cream cheese - softened
1 1/2 Tbsp. caster sugar
(mklang tambah jus limau)

Some chocolate chips for sprinkling

Method:
(1) Whisk eggs and caster sugar till light and fluffy.
(2) Add in fresh milk and melted butter into whisked eggs and lightly mix it.
(3) Pour in sifted flour ingredients and mix till well mixed.
(4) Pour batter into paper cups and then scoop a teaspoon of cream cheese mixture on top and then sprinkle top with some chocolate chips.
(5) Bake at 180C for about 20 min.s or till golden brown.
(6) Remove from oven and cool on wire rack





CHOCOLATE CHEESE MARBLE CUPCAKE

Chocolate Ingredients:

80 gm Sugar
2 large eggs

Sifted Together:
160 gm. cake flour
20 gm cocoa powder
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt

60 gm fresh milk
70 gm melted butter

Mix all the fillings together:
250 gm Cream cheese - softened
4 tbsp caster sugar
1 tbsp lemon juice

Method:
(1) Whisk eggs and caster sugar till light and fluffy.
(2) Add in fresh milk and melted butter into whisked eggs and lightly mix it.
(3) Pour in sifted flour ingredients and mix till well mixed.
(4) Pour chocolate batter into paper cups and then scoop a teaspoon of cream cheese mixture on top.
(5) Bake at 180C for about 20 mins or till golden brown.
(6) Remove from oven and cool on wire rack




CELOTEH KAKLIZA...

Quote:
1. nabialishad ~~ sedap..x rugi mencuba..senang pulak tu ...
2. maklang_06 ~~ buat la maklang..senang jer..tapi kkliza buh banyak cheese sbb x suka tinggalkan belen cheese tu..nanti kalau x buat cepat jer naik kulat...
3. Haniss ~~ mmg sedap..tak syak lagi....
4. umiedina ~~ hehhe..kakliza tertinggal nak tulis part koko tu..dah edit dah..
5. iza ~~ sorila..kkliza x tahulah camner nak jawap sbb mmg x pernah gunakan m/wave untuk baking..
6. mommy_d&d ~~ mmg yummy..jom buat...
7. MamaFaMi ~~ mmg ymummy...alahai..macamlah x biasa buat kek...cakap jer tuuuu...
8. ida isk merpati66 ~~ mmg nak goda ida la ni...
9. era eranimn ~~ adoi laa....jangan tergoda....
10. cek de sam ~~ mmg peberet kkliza dan anak no4..
11. angahHuda missarcher12 ~~ sorila..kkliza x buat jualan..hanya makan..dan tak cadang nak buat jualan...
12. mamasya ~~ hahha..tergoda kerr...
13. liya liya51 ~~ alamak..baik cepat buat..nanti dah bersalin sure tak sempat nak main baking2 ni..
su nak tanya kak liza pakai cream cheese cap apa? kalu tak guna cheese boleh dak? Thu 20-Sep-2007 15:24
Posted by:suenal67 ~~ udah dinamakan coklat chis kapkek..so kenala gunakan cis..kkliza gunakan cis Philidephia..












View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net