;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 21-Sep-2007 08:45 Email | Share | Bookmark
Jalan Pasar Tani Kerteh lagi

berkenan tapi malas nak jahit
tuan gerai
cantik hanya RM70


Quote:
Menuju Kesempurnaan Ibadah Puasa

Imam Al-Ghazali telah menggariskan kewajipan-kewajipan batiniyah puasa itu, antara lain seperti berikut:

Memejamkan mata dan menahannya daripada meluaskan pemandangan kepada segala perkara yang tercela dan dibenci oleh agama dan juga kepada segala sesuatu yang boleh mengganggu hati, serta melalaikannya daripada mengingati Allah s.w.t.

Memelihara lidah daripada bercakap-cakap yang kosong, bohong, mengumpat, membuat fitnah, bercakap kotor, menimbulkan permusuhan dan mengucapkan kata-kata ria'.

Memelihara pendengaran daripada mendengar hal-hal yang dilarang dan dibenci, sebab setiap yang haram diucapkan, haram pula didengarkan. Dan kerana itu jugalah, Allah s.w.t. telah menyamakan pendengaran kepada sesuatu semacam itu dengan memakan barang-barang yang diharamkan, sebagaimana dalam firman-Nya yang bermaksud: "Mereka sangat suka mendengar perkara yang bohong dan memakan barang yang haram."
(Surah Al-Maidah:42)pagi ni kkliza saja jalan lebih lama sikit kat Pasar Tani Kerteh sebab nak tenguk baju melayu dan juga suasana orang membeli belah persediaan hari raya ..
semasa kakliza melihat baju dan kain2 kat gerai yg selalu kkliza singgah tu ..
kkliza saja amik gambar baju kurung untuk tunjuk kat anak dara..
tuan gerai tu minta kkliza promote gerai dia bila kkliza cakap aritu ada amik gambar gerai bandle Saufi..boleh sajaaaa...

tapi kkliza terlupa amik gambar suasana orang tengah sopping situ....dan juga suasana tempat ikan dan sayuran
nanti kkliza amik lain kali pulak...


kain pasang yg dijual


baju kurung siap yg dijual


koleksi anak dara kakliza..kkliza buang geram...
tahun lepas beli baju tersilap saiz..so dia tak dapat pakai..sib baik dapat jual kat kawan...CELOTEH KAK LIZA...
Quote:
1. ida isk merpati66 ~~ a'ah murah sungguh la kalau dibandingkan ngan rege butik KL..padahal bahan kain tu sama jer.. baju2 situ tak der saiz kkliza..
2. Andaman Adreen ~~ bukan kkliza yg raya sakan tapi anak dara kkliza ler..persediaan baju untuk p kelas sama..nanti esok2 x yah beli lagi dah..lagipun waktu gini banyak pilihan yg baik2.. kalau nak mai..kena inform awai2..senang nak buat planning...
3. suenal67 ~~ kkliza x belikan baju pink tu sebb dia x berapa suka warna gitu.. dia fanatik oren dan sewaktu dengannya..
4. lynhassan ~~ kalau badan ok..baiklah beli siap jer sebb kalau nak tempah mmg amik masa lama dan kkdg tu mahai dan tak saperti yg diidamkan...
5. rinnchan ~~ hahhaha..kkliza x beli baju raya la..hanya pakai yg dah ada tu jer...
6. maklang_06 ~~ baju yg sederet 3 [coklat muda/biru/pink] tu regenya rm70 sepasang ..baju raya kkliza dah beli 2 thn lalu....
View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net