;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 2-Oct-2007 05:22 Email | Share | Bookmark
Al- Fatihah buat Tok Mek dan Anakda Nadzri & Dahiyah

 


kakliza dikejutkan ngan berita sedih...

1. pada jam 2.00pm ..berita kemalangan jalanraya yg terjadi pada keluarga sahabat kkliza [Dahiyah] dan juga adik pada jiran rapat kkliza [Da'iyah]..
peristiwa berlaku di Kelantan yg mana anak bungsu [perempuan] pasangan Dahiyah dan Nadzri [pengerusi Sekolah Ugama Muqarabbin Kerteh] berumur 7 tahun telah mengalami kecederaan kritikal...telah dikejarkan ke Hospital Kubang Kerian, Kelantan...
manakala abangnya berumur sekitar 10 thn mengalami kecederaan biasa...dirawat di Hospital Kota Bahru..

2. jam 2.45pm..mendapat berita makcik rapat ngan kakliza yg kakliza panggil Tok Mek..[dia anggap kkliza ni sebagai anak angkat kesayangannya ] telah meninggal dunia..
aceli Tok Mek ni adalah baby-sitter jiran kkliza [Da'iyah] tapi rapat ngan kkliza kerana kakliza selalu dok bersembang dan makan dengannya masa dia menjaga anak Da'iyah ni..
selepas dia benti kerja pun kkliza selalu menjenguk Tok Mek dan membawa dia ke surau dan klinik untuk amik rawatan dan ubat darah tinggi..
Tok Mek [81 tahun] telah mengalami stroke pada 12 hari lalu dan dimasukkan ke Hospital Kemaman..tapi telah dibawa balik oleh anak2nya kerumah setelah 3 hari disana..
sepanjang 12 ari mmg Tok Mek telah koma..dan kak liza sentiasa melawatnya jika ada peluang..

3. pada jam 2.00am 2/10/07.. kkliza dikejutkan sekali lagi ..anak bungsu pasangan Dahiyah dan Nadzri yg kritikal tu telah meninggal dunia...dan akan dikebumikan di Kertih pagi ini..

Bersamalah kita sedekah pahalan bacaan Fatihah buat kedua-dua Allayarhamah...
semoga roh mereka ditempatkan dikalangan orang-orang beriman..InsyaAllah...

AL_FATIHAH...Quote:
Kak Liza ucapkan berbanyak-banyak terimakasih atas doa adik sekelian...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net