;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 13-Nov-2007 17:06 Email | Share | Bookmark
Majlis Baca Yassin @ Rahimah's house

kek coklat
puding triffle buih
tat rasberi
lompang warna warni
jeli warna warni
fruits salad
 
fruits salad
arini kakliza dapat jemputan majlis baca yassin dirumah Pn Rahimah ..
ramai yg hadir..dan gitu juga makanan...banyak sungguh diatas meja..
mari kita tenguk apa yg ada..



nasi dagang n the set...bonda kakliza jer makan
mee rebus johor..ni pun syodap gak..
pecal...sedap sungguh
triffles..ada 3 jenis kot...
kueh serimuka..1 big serving plate..hasil tangan Pn Rahmah
kueh talam gula merah ..2 big serving plate
kueh hasidah..terlupa amik gambo
lompang warna warni..
jeli warna warni..
kek coklat dan kek buah
puding milo..Zah Nazri yg bikin

[kalau ada yg tertinggal mahap yer..tak ingat la.. banyak sangat diatas meja tu...]

aceli Pn Rahimah meminta kakliza buatkan tiramisu..
tapi kakliza terlupa nak amik gambo tiramisu tu sebelum hantar kerumahnya...
sori gengggg...

sebagai buah tangan kakliza bawakan ...




FRUITS SALAD

Bahan A [semua dipotong dadu]

betik
buah pear
lai wangi
epal hijau
epal merah
buah peach dalam tin
agar2 merah

Bahan B
3 x 150 ml yogurt berperisa buahan
kismis kuning atau hitam

Cara
1. Masukkan semua bahan A dalam mangkuk hidangan.
2. Tuangkan yogurt diatas bahan A.
3. Taburkan kismis dan sejukkan.
4. Hidangkan.



CELOTEH KAK LIZA....
Quote:
1. MamaFaMi ~~ mmg selalu kalau ada majlis baca yassin..kami akan bawa buah tangan selain makanan utama yg disediakan oleh tuan rumah..itu sebab makanan so banyakkk...n bonda kakliza pun hepi dapat join aktibiti kakliza walaupun risiko nak naik badan tu tinggi...balik PD nanti dia kena jogging kuruskan badan balik...menten ayuuuu...
2. eIna Uzir eina_u@yahoo.com ~~ mmg betui tu..naik juling mata tenguk makanan..x tahu nak buat pilihan..tapi kkliza suka makan dessert dulu sebelum amik makanan utama ..
3. sharifah sharifahnorabzan ~~ puding trifle buih tu nanti kakliza ushakan resepinya...puding pink kolor aritu tu pun akan diusahakan..tungguuuu..
4. zanaz70 ~~ mmg semuanya sedappp..
5. ida isk ~~ sudahkan kakliza sampaikan pesanan itu...kalau dijemput jangan tak datang pulak...
6. unnamed ~~ cubalah buat.. senang dan rengkas tapi berbaloi membuatnya...
7. maklang_06 ~~ mmg kakliza rasa serba sikit..nanti bila kawan2 bincang pasal makanan tu taklah macam blur jer...
8. MUZA ~~ aceli resepi ni dah lama..dan mmg selalu kakliza buat..cuba tenguk kat index tepi tu...
9. MaDiHa ~~ mmg senang dan mudah jer...ajak anak2 buat..sure depa enjoyed nanti...
10. zas zasamah_2005 ~~ a'a..mmg warna warni untuk tarik perhatian anak2 makan buah dan yogurt..
11. yana ~~ lagu tu kena tulis <bgsound src="lagu dari website" loop=100></bgsound>
12. leen mf_leen ~~ ramai suka makan tiramisu..even kkliza pun suka tapi kena tunggu makan ramai2 baru syuk...
13. jeff >> ~~ sungguh bagai dikata..mmg syuk..tambah2 aklau org lain yg masak...
14. Haniss ~~ hehehhe..
15. sarah ~~ rasanya fresh cream ni lain sikit dari whipping cream..
nanti kkliza tuliskan profilenya...
16. sweet sweetvalid ~~ biasanya boleh dibeli kat kedai jual bahan kek..
17. suraya ~~ kita tunggu ceritanya nanti.
18. nabialishad ~~ menten warna warni dan ayu fruits salad ni...






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net