;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 15-Nov-2007 12:02 Email | Share | Bookmark
Kek Keju Cheddar

puding cendul
crem puff dan kek coklat
kueh serimuka
kueh talam gula merah
kueh mueh
my kek keju
ulaman laksa
laksa tuan rumah
sambal daging
sup pucuk Ibu Sri
kek keju cheddar Ibu Elly
Kek Keju Cheddar Ibu Elly
arini sekali lagi kami berkumpul dirumah Pn Hajjah Normah untuk majlis bacaan yassin kerana Pn Hajjah Normah akan berangkat ke KL akhir cuti sekolah ini..
nampak gayanya sunyilah kami kat Kerteh ni sebab Pn Hajjah Normah ni memang ramah..
dan juga kami selalu menjadikan dia sebagai ketua majlis bacaan yassin...

antara menu tuan rumah..
laksa penang..orang penang la katakan...jgn maraaa..
nasi beriani ..gulai ayam..sambal daging..jelatah nenas..
karipap..
popiah goreng

kawan-kawan bawak..
kek keju cheddar..lady Indonesia..kenalan disini..
sup fucuk..1 periuk beso oleh lady Indoniesia..rasanya Pn Seri..
kueh talam gula merah..Pn Hajjah Anisah..2 pinggn beso..
kueh serimuka..x tahu sapa punya..tapi nyummnyummm syodappp..lemak berkerim..
mee goreng mamak
cream puff
kek coklat..ada 2 biji rasanya..so mewah laaa...
puding cendul

kakliza bawak...




KEK KEJU CHEDDAR

Bahan

3 biji kek butter 4 X 8 inci [kek beli jer..masih mahlas..]
250 gm butter sejuk [kkliza gunakan farmcows]
200 gm gula ising [ayakkan]
1 s/b lemon jus
125 gm keju cheddar

Cara
1. Kek dibelah 2 melintang. Jadikan 2 lapis.
2. Susun 1 lapisan kek dalam pinggan leper atau papan kek.
3. Potong butter dan pukul dengan mesin sehinggan lembut dan gebus.
4. Masukkan gula dan pukul lagi.
5. Masukkan lemon jus dan pukul lagi sehingga semua sebati.
6. Sapukan separuh kerim dan lapiskan lagi dengan kek.
7. Sapukan kerim lagi dan rata.
8. Parutkan keju cheddar atas kerim.
9. Sejukkan beberapa jam dan hidangkan.



kek dah dipotong..


CELOTEH KAK LIZA...
Quote:
1. mamasya ~~ kakliza pun ada gak mahlas time..so amik jalan mudah..bei jer kek yg nampak orang suka makan..hasinya beressssss ..habiss..
2. MamaFaMi ~~ udah dipasang langsir baru..pasal banyak komen..tak marah apa punnn
3. <<jeff >> ~~ kakliza pun hantu cheese..tapi suka lagi tenguk orang lain makan hasil tanganku...
4. nabialishad ~~ kena creative..so nanti akan nampak hasil kita lebih tertarik pada pandangan selera orang lain...
5. zura zura_han@yahoo.com ~~ salam perkenalan..terimakasih kerana sudi menjenguk FP kakliza..biasanya kenduri berkhatan ni orang suka buat nasi minyak/tomato dan setnya [ayam masak merah..gulai daging..acar mentah/masak]
6. zas zasamah_2005@yahoo.com.my ~~ terimakasih kerana sudi nak emncuba resepi kakliza..semoga berjaya dengan cemerlang..
7. Eryne Jasmine ~~ sama-sama..semoga eryne berpuashati bila mencuba resepi sempoi2 ni...
8. eixora eixora_my@yahoo.com ~~ kakliza parut cheese mozarella..cheddar..coklat gunakan pemarut yg biasa kakliza tuliskan disini [magic shredder]
9. liya ~~ kalau sudi nak jadi jiran..kena sudi jadi MamaBear..takut terlebih vitamin gomoks ..
10. cek de sam ~~ alahai...hehehhe..
11. janijannah ~~ hehhehe..ya ampun....
12. srsfeqah ~~ hehehheh...jom kita cobak..
13. alisya alisyaalis@yahoo.com ~~ w'salam..kkliza ada tuliskan resepi laksa..boleh tenguk di link tepi kiri page ini...
14. Noorbeti yusninor ~~ kakliza ada tuliskan resepi asam pedas kat indeks ikan di tepi kiri page ini..
15. mia miacakehouse ~~ sib baik tergoda kat kek.kalau pada kakliza..abih laaa...
16. mummy3hz dienia ~~ boleh..apa salahnyaaa...
17. mummy jam ~~ cepat tadah lelehan air liur tu sementara nak buat kek begini...
18. maklang ~~ kakliza tak pastilah sapa yg bawak atau buat kurh serimuka tu...
19. snazzy snazzynsuch ~~ memang berbaloi mencuba..tak rugi...
20. mamazieza ~~ beress....
21. umi-kal ~~ takmo cuba buat ker..boleh gantikan kek beli tu ngan kek butter jer..
22. MaDiHa ~~ sekali sekala melaram ngan warna warni..
23. ida isk ~~ jangan tenguk masa lapar..tanguk bila dah kenyang..kira orait la..
24. azura asri azzurac69 ~~
25. maklang_06 ~~ cuba ..jangan tak cuba maklang..sure kacang jer resepi ni kalau maklang yg cuba...
26. Penyulawa ~~ alamak...FP Anim pun tak kurang hebatnya..bikin kkliza terliur jugak...




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net