;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 7-Jan-2008 16:51 Email | Share | Bookmark
Disember yg bizi giler...

ditempat Qurban
asah..jgn x asah parang tu..
daging qurban
organ bahagian dalam
roasted ciken
BBQ
sup tulang
azri atas pokok
bergaya atas pokok yg dicantas
azlan pula atas pokok
dah tumbang
Assalamualaikum adik-adik sekelian..
lama sungguh kakliza x update FP..meh kakliza citer apa yg buatkan kkliza x sempat nak update FP.. tapi jangan jemu baca yer...
kakliza ni kalau dah berceloteh..ahaaa.... ..tahu tak per....

memang bizi..sesungguhnya very bizi sampaikan nak buat editing pun tak sempat..
al-maklumlah cuti sekolah baru-baru ni [30/11/07 - 13/12/07] kakliza ikut asben/keluarga selama 2 minggu..
[kakliza ada amik gambo tapi tak ingat letak dalam folder yg mana..sorilaaa]

balik dari cuti..kain baju memang melambak2 nak dibasuh..washing machine pulak buat hal..so kenalah basuh dengan tangan..
sudahlah musim hujan..anak semuanya ada kat umah...ayoyoyoyo...memang tensen.memang banyak gunakan pakaian...
sib baik bonda ada kat umah sudi masak apa yg kakliza minta tolong dan juga tolong kerja didapur..

dalam pada itu kakiza terpaksa buat persediaan untuk anak dara kakliza masuk ke IPTA di Shah Alam..
tolong buatkan medical check-up..teman p bank buat bayaran U..
amik borang nak dapatkan dana kerajaan negeri..jumpa Pengerusi JKKK kampung dsb...
mana nak sediakan baju..beg..kasut untuk anak no4 dan no5..masuk sekolah semula..
begitu juga anak no3..nak kena siapkan barangan untuk balik ke asrama..

hari raya aidil adha baru2 ni anak sulong kakliza membawa balik 2 orang rakan kolejnya untuk berhari raya bersama kami..
so kkliza kena buat persediaan umah transit untuk tetamu tu..
diikuti bonda kakliza buat ibadah qurban..
menu hari raya kakliza...
Raya Pertama ~
Pulut Kuning 3 kgs..
Rendang Daging campur hati, jantung dan limpa 3.5 kgs
Serunding Daging ~ beli jer..

Raya Kedua ~
Nasi Beriani Jagung 2 kgs
Gulai Daging Qurban + Kentang 2 kgs
Acar rampai dan juga acar buah [belen/baki raya posa aritu]

sorilah kakliza tulis jer menu ni tapi tak sempat nak posing dengan menu tersebut masing2 bizi nak makan..sampaikan kkliza x der mood nak amik gambo macam selalu...

Raya Ketiga/BBQ
Roasted Chicken - 2 ekor
Sup Gear Box - 1 periuk beso
Laksa
Salad Sayur
Ikan Bakar
sosej
burger



Raya keempat ~ anak kakliza dan kawan2nya tolong tebang pokok mangga kakliza yg telah mati sepeniggalan kkliza bercuti 2 minggu aritu...
memang sedih nak tebang tapi apakan daya hanya tinggal dahan sahaja...
bahaya jika tak ditebang..



pada 28/12 kakliza bertolak ke Shah Alam dan mendaftarkan anak dara tu pada 29/12/07 di IPTA sana..
selama di KL kakliza asik berulang alik ke Shah Alam untuk berjumpa anak dara dan mencari apa saja barangan keperluan yg tak cukup untuk dia...
setelah tinggal beberapa hari di KL [Pandan Indah - umah SIL] pada 1/1/08 9pm kakliza bertolak ke PD..
malangnya bila tiba di RR Dengkil untuk solat van kkliz amengalami kerosakan ..
so asben kkliza repair sendiri selama beberapa jam...
kami bertolak bila siap dan sampai di PD jam 2.30 am..
keesokannya 2/1/08 asben kakliza membaiki sedikit lagi kerosakan van kami..
alhamdulilah semuanya selesai dan bertolak ke Alor Gajah melalui jalan Lubuk China...

setelah mendaftarkan anak no3 tu di MRSM Alor Gajah kkliza bertolak balik ke Kerteh jam 4.30pm..
kami melalui jalan dari Alor Gajah..Tampin Gemas..Segamat dan sampai umah jam 3am..
ni sebab kami banyak benti untuk ZzZZz [asben kkliza mengantuk tapi kakliza x suka drive malam2 or dalam long journey...sedap relax jer dalam keter.. ]
tapi malangnya sampai jer umah kami dapati lbekalan letrik terputus..
mulanya ingatkan ada fius rosak atau kilat..tapi bila asben kkliza check rupanya wire sambungan kat meter besar diluar rumah telah longgar..
asben kkliza telah dapat baiki dan akhirnya kami semua tidur pada jam 5 am..letih gilerrrrr...


CELOTEH KAK LIZA...

Quote:
1. penyulawa ~~ lebih dari marathon dah ni...mmg ada jer kerja..x se,pat nak dok diam..macam gasing..tapi yg heran takmo pulak slim tu..makin membesar bagai johan ada lagi...
2. azura asri ~~ mmg bizi sampai tak terkata..cuma dok diam masa dah masuk keter..
3. husinZ&yatyDC* ~~tu kakliza tak tepek semua gambar yg kkliza amik mada sibuk tu..pasal tu kkliza seronok dengan aktibiti harian..kampung..so tak sedo masa berlalu..tahunya bila ngantuk..ZZzZzzzz...
4. MUZA ~~ hahhaha..kalau dah berforum..sampai x sedo nanti...
5. ida isk ~~ salam..sib baik citer yg ditulis tu kira habis rengkas..kalau tak harus macam baca novel plak..boleh la sapa2 nak amik buat buku...
6. masihjelita ~~ mmg betui..jadual kliza macam wanita pertama mesia plak..ada jer aktibiti kencang..
7. marina e_na ~~ salam.. alahai..ye ker syahdu tu..tapi mmg kena macam lipas kudung dah..gerak cergas..tapi sekali tenguk macam mamabear sedang bergaya dalam sarkes jer..sibuk jerrr...
8. akula ~~ salam...mmg tensen ngan kain baju sampaikan kkliza cakap ngan anak dara dan anak yg dok asrama..basuh sendiri..tapi hanya sekali jer..pastu mak juga yg basuh...le ni baru leh berenet setenat-tenatnyaaaa...lepas gerammm...
9. izanman ~~ mmg meriah sungguh..bila citer kat mertua..dia pun seronok dengar...
10. Ibu Wawanis ~~ terimkasih..cewah..apalah sangat bakti kkliza..sekadar cebisan didalam dunia tanpa sempadan..cewahhh..madah tak taklah woooo....
11. << jeff >> ~~ betui la Jeff..bila anak2 berkumpul semua..meriah..penat bizi tak terkata... tapi bila depa dah balik ketempat masing2..waduh..sunyi sungguh...sib baik ada tenet pengubat sepi...
12. shahniza ~~ waalaikumusalam..sudah kkliza sampaikan salam yg diberikan..dia dah jawab dan masih ingat pada puan advisornya...dia bizi nak siapkan FYP ..tapi adik pulak menyusul belajar dsana..seronok kkliza baca kerana sudi mencuba resepi kkliza yg sempoi2 ni...
13. :suenal67 ~~ tahu tak per...mmg bizi..mana nak layan bonda bersembang..masak berdua ngan dia..layan makan minum anak2..eh..macam2laaa..
14. Haniss ~~ kebetulan gearbox lembu korban tu depa kasi pada kakliza..so layan jelah permintaan... biasanya maklah yg sibuk siapkan persediaan anak sekolah/masuk U..
15. ha/chendana ~~ lor..apsal tak panggil kakliza..tapi Kerteh 5 tu agak jauh sikit dari umah kkliza.. alhamdulillah semua berjalan lancar...le ni mmg kkliza taklah sibuk sangat..boleh la layan tenet...








View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net