;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 13-Jan-2008 21:10 Email | Share | Bookmark
Jamuan Berkat Rumah Maklang Lina

sos spagethi
salad sayur
Maklang Lina sedang layan tetamu
kentang aregano
kek keju stoberi
kek keju blueberry
sedapnyaaa
nyum..nyummmm
3 kek yg sedappp
semalam kkliza telah dijemput untuk makan malam dan bertemu dengan bloggers yg berkunjungan mesra kerumah maklang Lina
antara tetamu maklang adalah Mulan .. Sarinah dan juga Ibu Sarah

kakliza datang ngan anak yg kecil 2 orang tu jer..asben tak ikut...dok repair helikopter kontrrol nya yg crashed sehari sebelum tu...
sampai agak lewat juga sebab rasa dekat jer kan...heehhehhe..sori dear maklang...

apapun makanan yg disediakan oleh maklang aduhai..sedapppp giler..
tak caya cuba tenguk atas menja tuuu..memang bermacam-macam..sampaikan kakliza tak tahu nak makan yg mana satu...



antara makanan tu adalah roasted chicken, kentang aregano, salad sayur, spagethi bolgnese, kek keju dan kek coklat.[buah tangan Sarinah rasanya]..taklupa juga kueh abuk-abuk [buah tangan Ibu Sara]..


tenguk tu sedapnya kek.....

kakliza datang lenggang kangkung jer..tak bawa apa-apa due to agak mahlas nak buat any dessert lately ni...
len kali kkliza bawaklah apa-apa yer..

selesai makan..para bapa [suami tetamu dan tuan rumah] beredar ke sofa menikmati hidangan kopi..
maka para ladies pun bersembang dan posing maut tak hengat....
macam2 agenda dibincangkan al-maklumlah takder para jejaka tampan disisi...

saperti biasa kkliza hanya amik gambar makanan jer.
ada gambar yg kakliza ambil dari blog maklang LIna ...
sori maklang..main amik jer ni..sbb masa tu kkliza x sampai lagi...

akhirnya bila jam hampir 10.30 malam masing2 mulai mahu beredar..
tapi anak2 kkliza pula nak ulang tayang makan roasted chicken maklang tu..
waduhhhh..malunya kakliza....
tapi maklang dan asbennya dengan bersungguh-sungguh melayani mereka makan...

at last pada jam 11 malam kkliza pun nak beredar tapi maklang bekalkan kakliza kentang aregano, salad dan juga spagethi bolognese untuk kakliza...
kkliza amat terharu dan mengucapkan berbanyak-banyak terimakasih pada mereka kerana sudi menjemput dan melayani kami anak beranak...

sampai umah kebetulan asben kakliza pun belum makan malam..
kakliza pun makan kentang dan salad tu lagi sambil menemani asben kkliza makan...
kira macam makan sahurlah pulak..sbb kkliza bercadang nak puasa keesokan harinya..acilah kannnnnn....

jam 12.55 am barulah selesai semua dan kakliza pun ZzZzzzZZ.....



CELOTEH KAK LIZA...

Quote:
1. <<jeff >> ~~ mmg itulah kemuncak pertemuan...jamu selera...
2. ummu wawaxp@gmail.com ~~ betui tu...sambil makan..bersembang..menambah rasa sayang...
3. Ana ~~ tak syak lagi..mmg sedap..maklang Lina pun mmg pandai masak tauuuu...
4. ida isk ~~ nampaknya nanti boleh la kita geng FP buat gader2 kat umah sapa2 kat KL..then pakat masak itu dan ini kannn...
5. Lee Lin ~~ salam..apa plak tak sudi..asalkan ada gambo makanan..mmg kkliza rajin singgah..tenguk presentation..nakrasa dah tentu takleh kannnn... kelako jer ayat "terhendap2" tuuuu..
6. rani ~~ hehehhe...mmg sodap...
7. Linda@anna kaori.cake@yahoo.com ~~ boleh..blehhhh...
8. Aliza ~~ salam ...wau..mana kita samo laaa...hobi pun sama...best ni....TQ juga sbb sudi mencari ideas di FP kkliza...
9. zanaz ~~ mmg best roasted chicken tu sampaikan anak kkliza pesan nanti buat macam tu..nanti kakliza amik resepinya dan buat..pastu sure posing kat sini kannnn..tungguuuuu..
10. MaDiHa ~~ memang best giler [macam iklan 1 +3 CELCOM plak..] maklang tu mmg rajin ssungguh la.. semua tu dia buat sensorang plak tu..kami mai ngap jer...termasuklah kakliza..InsyaAllah akan kkliza sampaikan salam MaDiHa pada dia..kkliza pn ada tempah telekung hasil tangan dia ..x siap lagi...
11. atiey ~~ hehhehe...terimakasih..
12. :srsfeqah ~~ tula..kkliza ingatkan jamuan apa..rupanya western food..bab kek tu aceli kkliza plan nak wat kek gak..tapi hangin malas bu besor beno..so x jadi buat..len kali kena buat puding atau bawak buah jela...
13. ummi madihah ~~ mmg sapa tenguk sure terliur tauuu....
14. kak rus ~~ mmg seronok..sbb kakliza suka join gder-gader ni even kat KL [jka ada peluang..]
15. NA ~~ InsyaAllah kkliza akan carikan dan tuliskan disini secepat mungkin...
16. Haniss ~~ mmg tak syak lagi..sapa tenguk sure terliur..pandai maklang tu menggoda kita kannn...
17. maklanglina ~~ opsss..sorila..kkliza bermaksud maklang masak anak ebranak jer..takder sapa tetamu yg tolong...
18. Ah Mat Gebu ~~ mangkuk tu maklang punya..kkliza x tahu mana dia beli..nanti kkliza p jenguk dapur baru En Mat yer...
19. :maklang ~~ kalau bloggers kit ni dekat ngan umah maklang liza..kaklzia rasa tentu dia jemput..best tu...masing2 mbawak pot-luck..mmg kecuh nanti...
20. :lynnhassan ~~ kakliza pun berkenan gak...
21. :Hajar ~~ bagus kan ideas maklang ni..
22. MamaFaMi ~~ a'ah mama..bestkan aklau ada geder gini..jomlah kita geder...
23. mieza ~~ tu yg bestnya.. mmg meriah..
24. Acik badariah@bungalawang.com ~~ hahahha..tak syak lagi...
25. Ficka Ismail ~~ hahha..kkaliza pn tak tahan..habis diet..semua kek tu kaklzia ras serba sikit..mmg sedap...
26. anor hidayah_tr54 ~~ a'ah mmg cantik kek keju stoberi tu..sedap pun..kentang tu digorengkan dan tabukan ngan aregano..ada resepinya dalam blog dapur maklang lina...
27. yana ~~ kek keju ni selalunya dibakar dalam loyang yg boleh dilonggarkan ditepinya...nanti kkliza buat entrynya..
28. Pondok Al Imran ~~ salam...orait..nanti bagitau awal2..boleh kkliza bawa apa yg patut...







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net