;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 10-Feb-2008 13:53 Email | Share | Bookmark
Shooting Majalah SAJI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jumaat lalu [8 Feb08] kakliza telah djemput untuk memasak resepi Masakan Terengganu..
kakliza perlu sediakan 10 jenis lauk pauk dan 10 jenis kueh mueh..
tapi kakliza terlajak buat kueh sehingga 13 jenis..

rasanya shooting ni untuk majalah SAJI keluaran bulan Mei08 nanti..
so untuk menjayakan projek ni kkliza telah mulai siapkan bahan dari hari Khamis lagi..dn masak apa yg boleh dibuatkan awal..

pada mulanya dijadualkan mula shooting jam 3 ptg ..
tetapi oleh kerana wartawan yg terlibat tu ada assigment di Kuala Terengganu jadi program ditundakan beberapa jam kemudian...
akhirnya mereka sampai dirumah kakliza jam 8.15 malam..
kami mulakan shooting gambar masakan dn kueh tu satu persatu dan berakhir kira2 jam 1.30 pagi..
termasuklah upacara merasa makan apa yg terhidang..
aceli bukan makan malam lagi dah..ni dikira macam bersahur lah pulak...

jom kita tenguk apa yg kakliza masak..

LAUK-PAUK ..10 jenis












KUEH MUEH..13 jenis









CELOTEH KAK LIZA...
Quote:
1. :ibudayana ~~
2. ida isk ~~ shooting tu dibuat kat umah kkliza..kkliza ada tulis text stori about shooting ni tapi x kuar la..jenuh cuba tapi still x kuar text stori..penat den edit jo...sampai terlena depan pc ni ha...
[b]3. rani ~~ hahhaa..award apa pulak tuu...tak larat gak nak turun naik amik award ni...
4. mamasya ~~ mmg banyak..naik semput dibuatnya..semuanya masakan terengganu..
5. MamaFaMi ~~ hahhahaha..mmg bijak..bijakkk..kita panjangkan pahala tolong menolong...
6. Mak Teh ~~ hahha..lawak jer Mak Teh ni..
7. amm ~~ banyaknya iklannnn...
8. MUZA ~~ mmg kena meriah sbab dah alang-alang masak..kena buat banyak...baru berbaloi kerja..
9. penjual batik dan sutera ~~
10. Tie ~ Ibu Wawanis ~~ cayala...aceli akak mmg selalu gak masak masakan tganu ni..
11. ha/chendana ~~ terimakasih...mana ada glemer..bukan pemes bebenor pungg...tapi mmg akak suka share ilmu masakan..
12. MamaAina qutreen315@yahoo.com ~~ salam kenal...n TQ sbb sudi menjenguk sini..akak mmg suka music..tapi yg slow la..takmo yg greng=-greng bising tu.. anak2 mmg suka tenguk gambo masakan..depa akan request saja la...
13. MaDiHa ~~ terimakasih..kalau ada offer.insyaAllah akan kkliza tunaikan..aceli mmg nak juga buat sayur lemak kulit rambai atau buah jambu golok/gajus + sotong tu tapi bukan musim bahan tu so payah nak dapat....
14. Acik badariah@bungalawang.com ~~ kebetulan akak mmg suka resepi kampung..mmg kenala selera tu..sabo la..depa tengah buat editing dan lay-out..le ni kita promote kat tenet..
15. zira ~~ terimakasih..ken amasak banyak sebb atas permintaan...
16. winda winda_rz@yahoo.com ~~ kalau nak buat gambo atas tu..kena tenguk kat SETTING >> PROFILE >> Fotopage Details >> Title..copy URL gmbar dan paste kat Title then klik Update...
17. ummu wawaxp@gmail.com ~~ hahha.. ..bagus cadangan tu..cuma kalau nak masukkan kkliza dalam beg..ayoyoyooyo..mmg tak muat laaaa..
18. umi-kal ~~ teimakasih..kena order awal2 la..
19. kak rus ~~ Terimakasih..tapi ada orang lain lagi teror...jgn tak tahu...
20. Lees ~~ termakasih...semoga seronok memasak ngan resepi kakliza..
22. ummi fawwaz nurlin5581@yahoo.com ~~ salam perkenalan..kat mana yg susah dapat bahan masakan..kat obersi ker ni..
23. Ficka Ismail ~~ kkliza buat mana yg boleh dimasak awal..tapi bahan tu kkliza sedaokan awal2 laa..
24. Sabrina ~~ terimakasih Sab..tapi malunya nak amik gelaran sifu tu..macam pro sangat la...
25. unnamed ~~ alahai.tak dapek akak nak tolong..jauh beno ni haa..
26. azma ~~ terimakasih... semoga azma juga berjaya memasak untuk keluarga..
27. PEMANCING IKAN ~~ alamak.. ..sori la..usahkan makan..nak tenguk pun goliiiii....sori banyak2 lorrr...




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net