;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 24-Apr-2008 05:44 Email | Share | Bookmark
Pot-luck Lunch lagi....

air asam tomato
ayam amsak kicap
ikan kering
tahu sumbat
asam pedas ikan pari
muffin & cupcake


saperti biasa lah..kami para ibu yg menunggu anak2 balik dari sekolah telah mengadakan pot-luck lunch lagi kat wakaf depan sekolah...
tapi kali ini penyertaan ramai sikit dari sebelum ini..
lagi ramai lagi meriah..
kalau tak tentu tak habis 60 batang eskerim potong kacang merah, jagung, durian yg disediakan..
even anak kakliza pun dapat 2..dasat sungguh... ..tapi dia tak makan nasi..malu katanya..







saperti biasalah..kakliza suka bawa nasi putih dan lauk pauk masakan kampung..
antaranya..
tahu sumbat dan home-made cili sos
ayam masak kicap
asam pedas ikan pari
ikan bakar perisa tomyam [lupa nak amik gambo.. ]
air asam tomato
kerabu mangga tabur kacang tumbuk..perghhhh..sedapppp...
muffin oren coklat rice dan coklat cupcake..tak cukup walaupun bawak banyak...ada yg komplen takd apat rasa...len kali akak bawak 1 lori laa...
bingka ubi..tak amik gambo..
keropok..1 tong besar...licin..beresss..
melamine dinner plate..senang nak makan...mmg kkliza sentiasa bawa & supply kalau ada jamuan..





selain dari tu ada ibu yg bawa..
spagethi bolognese ..lupa nak amik gambo
kuetiauw ladna..lupa juga...
pegedil jagung & udang
sayur kacang panjang goreng
ikan kering
kerutup daging
sambal sotong
kerabu perut bersantan
labu sira..kkliza kurang suka..so terlupa nak amik gambo..
sambal belacan & ulaman
puding nescafe
air..sarsi...strawberry F&N, sirap dan air kosong..
pinggan..cawan foam..

anak2 kami amat gembira makan beramai2..seronok ibu2 melayanii mereka..
kalau kkliza amik tangan yg mengambil makanan..sure nampak lagi hevoc tapi oleh sebab kakliza sendiri sibuk melayani anak2 nak itu dan ini so taks emapat nak posing2 maut suasana tu..
insyaAllah 20 Mei ni kami akan buat lagi..
dengarnya ramai nak amik bahagian..lagilah meriah..sure tak cukup meja..
kkliza cadang nak bawa meja lipat tambahan...




Quote:
1. zaiy ~~ mungkin u tak pernah nampak orang buat gini kot..kami kat sini dah selalu buat..cekgu tak nampak sebab bilik cekgu jauh dari pondok mni..cuma ibu2 yg drive tu nampakla..kami lambai gak ajak makan tapi depa segan... mmg berselera..maklumlah macam2 adddaaa...
2. kak nab zainab180553@yahoo.com ~~ kalau ada yg sudi..kami lagilaa merngalukan..lagi ramai lagi meriah..lagi hevoc...kerabu mangga ni mmg siapa tenguk sure leleh laa...
3. kak anum alfahanum@yahoo.co.uk ~~ mmg pun seronok..makin ramai pulak ahli member yg nak join...
4. shima ~~ puding tu bukan kkliza buat..akak pun x sempat nak makan..cepat sungguh licin...aceli kalau ikut sukatan yg betui..insyaAllah akan jadi elok...mehlah cuba resepi puding2 yg ada disini...
5. :ila ~~ marilah..apa salahnya join sekali...asalkan bawak juga pot-luck nyaaaa...
6. boxhoustudio ~~ akak dah pun dapat dari Rinn tapi boleh juga amik dan simpan..nanti bila nak masak..senang..akak suka buat kerabu...dn masukkan bunga kantan..wangi wooo..
7. kak rus ~~ nanti 20 Mei ni kami nak buat lagi..rasanya lagi ramai member yg nak join..sure makan x hengat dunia tu... tapi seronok layan anak2 makan..macam2 ragam...
8. Penyulawa ~~ tak per..takper.. akak poskan bau makanan tu nanti...hahhahah...
9. mak etun salim1608@yahoo.com ~~ kiranya blog/FP ni berkisar bab makan la kannnnn..TQ for dropping by...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net