;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 6-May-2008 16:03 Email | Share | Bookmark
Morning Coffee ~ Chocolate Cupcakes

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pagi ini kkliza telah dijemput untuk join morning coffee dirumah Mulan di Rantau Laut sini..

kami berkumpul untuk berbincang program surprise jamuan..
kakliza diberikan assingment untuk buat 'ayam masak merah' dan 'sayur goreng' untuk makan 100 orang..

sambil berbincang..kami pun menjamu selera...meriah sekali...
kakliza telh membawakan cupcakes coklat resepi Maklang Azie
jom kita tenguk apa yg dijamu..

hidangan yg meriah sakan..
sori yer pembawa kek coklat [Rosmawati]..kakliza tak dapat tepek gambar due to image yg blur...


hidangan tuan rumah..tuan tanah..


buah tangan kawan-kawan..


kakliza telah buat...
tapi kakliza copy n paste dari FP maklang..sori maklang..akak main short-cut jerrr..




Quote:
Simple Choc. Cake
Sumber : lizcookies & Maklang Azie

Ing. A

2 cup all purpose flour
1 1/2 cup coco powder ( mklang guna 1 cup only)
2tsp b/powder
2tsp s/bicarbonate
3tsp nescafe
a pinch of salt

Ing.B
2 cup castor sugar
1 cup cooking oil
1 cup evaporated milk
3 egss

Ing.C
1 cup hot water (mklang guna 3/4 cup)

Method
In a large bowl, combine A...mix well.
In another separate bowl, combine ing.B..mix well.
Add both and mix them until well incorporated
Lastly add in the hot water
Bake for 60'/160C (mklang msk dlm papercup...bakar 20'..suhu 175C)

Buttercream by Ida isk
125g shortening
125g butter
3/4 cwn koko powder (mklang kurangkan sukatan coco powder)
2sb susu pekat
vanila esen
4 cwn ising sugar (mklang kurangkan ni...jadikan 3 cwn je..ikut manis sendirilah)

NOTA :
bcream di atas mklang modipai ikut suka tekak maklang dan tak tau sukatannya camner...sumer main campak2 je...jadi pepandailah korang adjust kemanisan bcream yg asal tu dan coco powdernya sekali..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net