;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 19-Jun-2008 00:39 Email | Share | Bookmark
Kerabu Mangga Muda

 
 
dah lama tak masak..teringin nak makan yg masam-masam..



KERABU MANGGA MUDA

Bahan

2 biji mangga muda [cincang atau parutkan isinya]
1 biji timun [buangkan biji tengah dan parutkan ]
5 tangkai kacang panjang [potong kecil]
1 kuntum bunga kantan [hiriskan]
2 labu bawang besar [mayang ]
2 tangkai cili merah
2 tangkai cili hijau
daun ketumbar hiris [ambil daun sahaja]
1/2 cawan kacang tanah [tumbuk kasar]

Bahan Mesin
3 tangkai cili merah
5 tangkai ciliapi [kalau nak pedas boleh tambah]
3 s/b cuka campuran [jus limau ]
4 s/b air
garam
gula

Cara
1. Masukkan semua bahan dalam mangkuk besar.
2. Masukkan bahan mesin dan gaulkan rata.
3. Hidangkan.





Quote:
1. Ziela zpuppets@yahoo.com ~~ jomlah cuba buat..senang jer tu...
2. nna nna7510@yahoo.com.my ~~ waalaikumusalam...nak kata sihat tu mmglah sihat tapi lenguh belakang tu mmg tak lah saperti yg diharapkan..
3. FazaRina(RiNna) shafri_maju@yahoo.com ~~ kkliza mmg suka makan kerabu dan sayuran...akak mmg sdiakan 2 jenis sayuran semasa makan..
4. aishah@ummiaqil ~~ betui tu...mmg terbuka selera kalau makan masam2 gini...
5. ida isk merpati66@yahoo.com ~~ hehehhehe..
6. Tie ~ Ibu Wawanis ~~ sorilah akak segan nak cakap kat ramai2 nanti macam sakit berat sangat padahal just nak buat treatment sikit jer..akak pn x sangka nak masuk ward..nanti kita 'lunch date' yer...
7. cek de sam ~~[/b salam..bolehlah kata sihat..maybe amik masa sikit la...bab masak ni mmg kurenglah aktif lately ni...due to x der org nak test makan...
[b]8. wawa ssalwa@yahoo.com ~~
alamak..sarila...sabo jelaaaaa....
9. :juliana othman ju_on76@yahoo.com.my ~~ heheehe..tergoda ker...
10. izah ~~ salam..sihat la sikit tapi dok lenguh gak belakang ni..duduk dpn pc pun hanya kejap2 jer..
11. hijanahhafiizhsakura ~~salam...sakit belakang ni kurang sikit la...tapi sekali sekala tu lenguh gilerr...n TQ for the doa...
12. umieaisyah ~~hehehhe...bagus betui matamu..boleh rasa apa yg dilihat...best tu...
13. kak nab zainab180553@yahoo.com ~~ bolehlah kata sihat..tapi bab masak ni mmg tak leh lari dari perasaanku...
14. gee.harun ~~ TQ sbb sudi menjenguk FP akak...kkliza suka keabu ni nak makan baru buat..rasa fresh gitu...
15. Sara K spiderweb23@hotmail.com ~~ salam..terimakasih atas perihatin Sara..semoga Sara juga bersabar atas ujian ni...
16. fikriah ~~ salam kenalan...t/kasih sudi mengikuti fp kakliza..bab link tu x jadi masalah...dan x mare punya...lagi syuk tu ada...
17. Deeba ~~ hehheehe...
18. Aben fs_photobaby@yahoo.com jom makan...
19. suenal67 ~~ waalaikumusalam...hahaha..sabo jela dek oiiii...
20. kak sal ~~ salam..kebetulan kkliza jumpa dan beli mangga muda di pasar malam kat umah kkliza..so terus buat la...
21. MaDiHa ~~ hehehhe..kkliza mmg suka kacau orang..kureng rajin nak ber'sms' ni...
22. syaidina wazierasid@yahoo.com ~~ salam...mmg sedap..
23. ziehan ziehanj@yahoo.com ~~ t/kasih sudi jenguk fp kkliza...dan juga doa tu...
24. ieda cuipieda@yahoo.com ~~ mmg kkliza suka kerabu masam2 pedas sikit..
25. Eayda eayda_little_stars@yahoo.com ~~ makan ngan nasi dan ikan goreng pun cukup dah ni...
26. azria aziz ~~ salam perkenalan..suka kerabu mangga juga ker...akak dah tenguk ur FP..rajin buat kek yer..
27. Haniss ~~ ye la..mmg pembuka selera tu..
28. :Pemancing Ikan ~~ petua baru ker ni..kkliza x pernah dengar dr cakap pun jgn makan masam2.. anyway TQ...
29. iwan ~~ salamperkenalan..
30. ann ~~
31. ReeWan Crystal Collection reewancrystal@yahoo.com.my ~~
32. MamaFaMi ~~ jom makan...
33. goodies4wedding goodies4wedding@yahoo.com ~~
34. abu ~~ so sorry la...
35. reen ~~


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net