;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 26-Jun-2008 15:25 Email | Share | Bookmark
The Zon on the park KLCC

back entrance
the building
bedroom
kitchen
living
hotel's swimming pool
the park
bumbung masjid
Masjid As-Syakirin
bangunan dibelakang hotel
apartment
hotel Nikko
bangunan Twin Tower KLCC
taman permainan kanak2 KLCC
taman air KLCC
main air
 
 
baru-baru ni selepas kakliza keluar dari Ampang Puteri Specialist Hospital kakliza mengikut asben tinggal di The Zon on the park KLCC kerana asben kakliza meeting di kawasan berhampiran...





The Zon ni dahulu dikenali ngan nama Suitestay Executive Residences.
terletak di 161D Jalan Ampang, Kuala Lumpur, Malaysia [dibelakang Menara Naluri Jalan Ampang...



kakliza suka tinggal disini kerana senang transportation..taxi..LRT..atau bas..
food-court dibelakang hotel yg mana jam 10am dah siap jual makanan..macam2 adaaa..
berhampiran ngan bangunan Twin Tower Petronas yg mana shopping mall just about 10 minit walking distance..
juga berhampiran dengan Ampang Park Shopping Complex..siapkan duit jer..



tapi yg paling penting tu adalah bersbelahan ngan Masjid as-Syakirin dimana akan kedengan suara azan bagi setiap waktu..dan asben kkliza just boleh pergi berjemaah atau turun dari bilik bila azan kedengaran..

disamping itu disediakan kitchen dan dining table juga pinggan mangkuk..
so kalau nak masak pun boleh...biasalah kann..hobi memasak...
selalunya kkliza beli makanan kat food-court di belakang hotel ini dan makan dalam bilik terutamanya kalau semua anak berkumpul...

tapi yg tak seronoknya pernah kakliza diberikan bilik dimana bilik airnya hanya berdindingkan cermin gelas ...
ini disebabkan pihak hotel buat renovation..nak upgrade bilik ....
so kalau masuk bilik air..orang kat luar akan nampak apa yg dibuat didalam bilik air...
ayoyoyooyoyo..bahayaaaa besarrrr.........
so now kalau nak menginap disini kakliza akan minta pihak hotel berikan bilik yg bilik airnya berdinding batu [bilik yg tidak ada revotaion/upgrade]

okey jom kita layan kerenah anak kkliza ....


sampai jer nak mandi kat swimming pool..


sambil tunggu Azmil mandi kkliza pun tembak bulan....

esok paginya kkliza bawa Azmil main di taman KLCC dan mandi disitu...










Quote:
1. kak jie jie ~~ aceli hotel ni dah lama tapi dicat baru..dan ada buat renovation didalamnya...
2. yullina ~~seronoklah lepak sbb tak buat kerja..kalau katr umah..mana leh lepak begini..banyak kerja nak buat dek oiiii....
3. Ana ~~hotel ni katogeri Apartment..mmg ada dapur..kalau bawa anak2 mmg seronok..ruangnya besar..TV pn ada 2..pernah juga kakliza dapat 2 bilik tidur..
4. yati ~~ kakliza pun duduk sini sebb asben meeting..kalau tak selalunya mmg duduk umah adik beradik la...
5. :aishah@ummiaqil ~~ betul tu..kanak2 ni mmg suka main air atau any aktibiti yg mereka suka buat..so kalau ada peluang mmg kkliza layan jer...
6. kak ija eijahashim@yahoo.com ~~ best..mmg sepatutnya kita rehatkan minda dari ketegangan seharian kerja..kebetulan pula bulan mengintai disebalik awan..
7. :sue ~~ alahai..kkliza mana tahu nak cari sue...lagipn mmg tak plan tinggal situ..tiba2 jer asben kena datang meeting kat KLCC dan masa tu akak kat APSH..
8. mummy jam ~~ kakliza mmg selalu p situ sbb asben kena meeting kat situ..ikut jerla..
9. MaDiHa ~~ mmg bahaya kalau bawa anak bila dapat bilik yang tmpat mandi bercermin terang tu..tak der tirai pn..[masa tu akak belum rajinamik gambar dalam bilik hotel] sib baik living dia ada pintu ala jepun tu so kalau nak mandi mmg semua kena duduk kat living..tapi bilik gitu takder dapur..so now kalau nak dok kat The Zon mmg akak pesan kalau bilik tidur bercermin ngan bilik air..kami takmo..even duduk ngan sben pn akka masih x tergamak nak mandi dan dia dok perhatikan..ayoyoyooyo..sori laaa...
masa kita borak tu putus sbb line Happy.com ni kureng coverage sikit kat umah akak..so kalau nak borak sampai abis air liur kena borak bawah pokok luar rumah tapi nanti 1 kampung dengar akak mengilai bawah pokok tu... ...akak kan peramah....
10. amy amelia@pernec.com.my ~~ salam..selamat datang dan TQ VMsbb sudi berkunjung ke FP ...kakliza..pn dengar citer hotel tu Datuk K punya...mungkin betui kot...
11. haliza japan kuzz79@hotmail.com ~~ akak mmg suka masak..mmg takleh alri dari hobi tu..rasa puashati kalau dapat masak sendiri w/pn kat hotel..lagipn dapat jimat sikit la..tambah pulak kalau lama dok kat hotel.. nanti balik KL cubalah duduk sini..
12. nad ukgoodies@gmail.com ~~
13. Mimi Liana mlnasha@yahoo.com ~~ betul la..mmg syahdu jer kalau rumah kita dekat ngan org azan..kebetulan hotel ni sebelah masjid ..itu yg Tok Arab pn suka ddk sini..jenuh kena book awal2..esp. kalau musim cuti sekolah...
14. :Qistina qistina.collections@gmail.com ~~ salam...n TQ..
15. jue ~~ TQ kerana sudi berkunjung lagi..aceli PC kakliza baru upgradekan so itu yg rajin buat posting..dan lagi mmg banyak stori-mori..
16. JO ~~ boleh saja gantikan kerang ngan mussel tapi masalahnya kat Kerteh mussel tu tarak laaa...
17. pat ~~ aceli bukan bercuti... tapi kkliza ikut asben meeting dan kebetulan hari cuti kat Terengganu..dapatlah ikut...kkliza terpaksa layan anak sensorang..mungkin pat tak berkesempatan nak ikut asben ke aout-station kot..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net