;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 2-Jul-2008 13:09 Email | Share | Bookmark
Kentang Oregano

 
beberapa minggu lalu kakliza ada menulis entry mengenai oregano dn berjanji akan memberikan resepi mengenai rempah ini...
kebetulan semalam kakliza buat ayam panggang dan kentang oregano ini untuk majlis potluck lunch gathering kat sekolah...




KENTANG OREGANO

Bahan

500 gm kentang
1 biji cili capsikum ]
1 labu bawang besar ] potong dadu
2 biji cili hijau ]
1/2 cawan kacang merah besar [optional..gunakan dalam tin]
2 s/b roasted cashewnut
2 s/b butter
1 s/b dry oregano
garam

Cara
1. Kentang dibuangkan kulit dan potong kecil. Rebus sehingga masak. Toskan.
2. Panaskan butter dan gorengkan kentang sehingga nampak keperangan.
3. Masukkan bawang besar, cili capsikum, cili hijau dan garam. Kacau rata.
4. Bila nampak layu masukkan kacang merah dan cashewnut.
5. Taburkan dry oregano dan kacau rata. Tutup api.
6. Hidangkan dengan ayam panggang.



Quote:
1. MaDiHa ~~ mmg yummm yummmy
2. Hurien huriensham@yahoo.com ~~salam..alhamdulillah Hurien suka FP kkliza...masak ni macam buat experimen..kena sabar dan konfiden..nak pandai tu kkliza pun x pasti apa petua tapi apa yg penting rajin mencuba..kira macam try n error..dan let orang lain yg judge masakan kita..
3. ita sya_zi_ent@yahoo.com.my ~~ salam...
4. zuya neroli_jasmin82@yahoo.com ~~salam..buat masa ni kkliza tak buat aiskerim goreng lagi due to sibuk ngan aktibiti sekolah...nanti kalau kkliza buat..akan dituliskan juga disini...
5. :as aen_aslan@yahoo.com ~~ alhamdulillah mmg bulan Rejab sunat mengerjakan puasa..lagi banayk puasa lagi besar ganjarannya...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net