;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 3-Jul-2008 03:45 Email | Share | Bookmark
Links dalam Fotopages

sekarang kakliza berikan panduan untuk membuat "Link" disebelah kiri sebagai katogori atau Indeks pada entry yg telah dituliskan ..
ini adalah memudahkan pencarian tajuk yg berkaitan berdasarkan pada kategori atau Indeks terutama dalam senarai resepi yg banyak..

1. Log in Fotopages anda
a. Klik Setting >> Links


b. Buatkan group katagori pada ruangan Add Group


2. Buka another FP [supaya mudah nak buat semakan]
a. Klik Archives


b. Pilih tajuk yg perlu dibuatkan link


c. Copy address [URL] tajuk


3. Paste address[URL] pada ruangan Add Link >> URL
4. Tuliskan tajuk pada ruangan Add Link >> Title


5. Klik Add Link untuk updatekan links

6. Buka FP di window lain untuk mempastikan semuanya OK

SELAMAT MENCUBA.....




Quote:
1. wawa ssalwa@yahoo.com ~~
2. :ieda pahang ieder_immi@yahoo.com.my salam.. tq again...
3. ciku_nunu ~~ilmu yg baik kita kongsikan bersama...
4. princessjimmy a.k.a sharrie sutera7@streamyx.com ~~ salam...photo collage ni akak kureng mahir la...nnt akka belajar dulu yer..
5. hannan_ent ~~
6. kakdek ~~
7. mamasya ~~ semoga kita menafaatkan ilmu yg baik..
8. :amal5041.fotopages.com amalhayati68@gmail.com ~~ happy cooking..rajin sungguh ni..
9.ila queentana02@yahoo.com~~
10. zany ~~ apa yg nak dimalukan..akakpun bukanpandai bebenar ni...
11. Strato mymentalk@yahoo.com ~~
12. diny maizatonatmadini@gmail.com ~~ salam...akak pun bukannya pandai sangat..mmg ada hajat nak ke UK tapi keadaan masih belum mengizinkan...
13. Pemancing Ikan ~~ sori arr..akka tak pandai berpantun..dh lama tinggal pantun mantun ni...
14. meenah c_wit_lay_dee@yahoo.com ~~ ye betui tu..
15. yangdahlia yangdahlia@yahoo.com ~~ salam...aceli dah lama nak tulis tapi asik tangguh jer...ada lagi tuturiol yg akak nak sampaikan...tungguuu...
16. Ecotton ecotton_p@yahoo.com ~~ tq...
17. aishah@ummiaqil ~~ alahai..belum taraf nak dipanggil sifu la..malu laa...
18. ida isk merpati66@gmail.com ~~ alahai..bukan cekgu IT la.. just kongsi ilmu jer...
19. kay azakay2002@yahoo.com~~ sama-sama kasih...
20. mamamiera ~~ sori arrr..akak x der resepi satay sebb malas belajar buat satay...
21. lynn lynn24000@yahoo.com ~~
22. faiz n fatin cthumaida@yahoo.com ~~
23. Ijah pandanwangi@yahoo.com.my ~~ sama-sama..kena cuba lagi tu...
24. yangdahlia ~~ bab upload gambar berbentuk gif di mana..header atau dalam entry..kalau dalam entry just copy URL gambar tu dan pastekan kat "Edit existing entry" saperti yg kkliza ada ajarkan letak gambar besar di posting/entry tu...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net