;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 7-Jul-2008 14:30 Email | Share | Bookmark
Pulut Serunding Daging

 
oleh sebab ada lebihan pulut dalam simpanan so kakliza pun kukuskan pulut untuk dimakan ngan serunding yg dibeli di KT baru2 ni..



PULUT SERUNDING DAGING

Bahan

500 gm beras pulut [rendamkan sebentar]
2 cawan santan pekat [1/2 biji kelapa]
garam
daun pandan
serunding daging [beli jer]

Cara
1. Bersihkan dan toskan pulut.
2. Masukkan beras pulut, santan, garam dan daun pandan dalam loyang.
3. Letakkan loyang dalam kukusan.
4. Masakkan sehingga naik wap.
5. Kacau beras pulut dalam loyang supaya masak rata.
6. Bila sudah masak tutup api.
7. Hidangkan dengan serunding daging.





Quote:
1. zai KuLiM ~~ wauuu..seronoknya cik Zai.... nanti bila ada masa cubalah buat...tenguk fail or not...
2. amal5041.fotopages.com ~~ masa m/wave kakliza ok ada jugak masak ngan m/wave tapi le ni senang jer ..masak atas dapur..cara mak2 kita....
3. suenal67 ~~ kalau takder serundingbolehjer makan ngan ikanmasin..or even ngan ikan bilis sambal tempe...sedappp youuuuu...
4. ila ajit ~~ nanti kkliza kan tuliskan dalam masa terdekat ni..mmg banyakpermintaanmengenai ini..nak kena deraf [susun ayat] elok2 kasi orang senang faham...
5. belajar seo ~~ hehehe...
6. aishah@ummiaqil ~~alamak..dah abislah cik...buat sikit tapi peminat ramai plak..
7. fen fdi60@yahoo.com.my ~~mahal pun kalau nak makan..kena gak beli..tapi masak sendiri lagi untung...
kak liza pernah gak buat kek pulut begitu..memang cantik dan sedap...
8. rani ~~ kakliza nakmasak pulut mmg tak tunggu raya jer..kalau masak pulut mmg laku sangat ..tak sempat nak kasi jiran rasa...
9. zuya neroli_jasmin82@yahoo.com ~~ sib baik duudkakt Tganu..boleh senang dapat stok serunding..tak berbaloi nak masak..baik beli jer...
[10.] unnamed ~~[/b]
11. iSV ~~ terimakasih kerana sudi bertandang kesini...
12. fatim yanz19712000@yahoo.com ~~salam...kkliza harap fatim berjaya membuat fp sendiri..bab nak buat gambar banyak dalam 1 frame gitu nanti akak tolong bagi panduan ...kkliza x tenguk algi your FP sbb takder alamatnya...
13. hanani ~~
14. Emi ~~ alamak..akak tertinggal nak tulis tapi akak dah edit..masukkan santan sekali ngan beras pulut, garam dan daun pandan...
15. MamaFaMi ~~ mmg pulut begini ramai peminat...
16. rozamy amelia@pernec.com.my ~~ salam..mmg pulut sedap makan ngan serunding..
17. sahabatmu ~~ nanti kkliza tolong bagi tuturiol mengenai nak buh gambar banyak2 tu yer.tapi akak ni bukan pandai sangat pun...
18. :MaDiHa ~~ mujur juga pandai nak makan sushi ngan serunding so taklah bazir duit beli sushi tu...




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net