;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 14-Jul-2008 08:04 Email | Share | Bookmark
Surprise

 
 
minggu lalu kakliza dijangkiti virus selsema...batuk2 dan juga demam sehinggakan apa yg kkliza makan...kuar semula...[soriii..]


kemudian dalam keadaan belum reda..anak kkliza no4 pula mula nampak kurang aktif..
dia pun tak sihat dan muntah berterusan...
kakliza membawa ke klinik berdekatan untuk membuat pemeriksaan..
doktor mengambil keputusan untuk 'drip' dia untk mengembalikan 'kekeringan' air dalam tubuhnya...



keesokkannya pula anak kkliza no5 [bungsu] pula mula menunjukkan tanda2 saperti kurang sihat..dan mulai muntah...

kakliza terpaksa juga membawa dia ke klinik lagi...
tapi oleh kerana hari Jumaat klinik banyak ditutup so kkliza terpaksa pergi ke klinik lain..
kali ini doktor hanya berikan ubat demam dan anti-biotik...
bila kkliza berikan dia makan ubat..dia muntah lagi...

baru kkliza teringat..dr tak berikan ubat penahan muntah...
terpaksalah kkliza sbo jer ngan apa yg terjadi....

pada subuh Sabtu asben kkliza sampai dari KL bersama anak dara kkliza..
dia [anak dara kkliza] balik sbb dia masih belum ada sebarang aktibiti dan assignment kat U..
tapi kkliza rasa dia missed home very much kot sbb dah hampir 2 bulan dia kat rumah mendengar nyanyian dan merasakan air tangan mak dia kot....


tapi pada awal pagi Ahad kkliza sekali lagi terkejut kerana pintu rumah kkliza dibuka oleh sesaorang...[mmg saspen betui... ]
kkliza tunggu siapa yg masuk..tapi bila kedengaran salam diberi ..baru kkliza sedar yg anak sulong kkliza masuk [balik]...
rupanya dia saja tak mahu beritahu awal2 untuk membuar surprise pada kakliza..
aceli dia balik bukanlah sebb dia bercuti tapi oleh sebb opisnya dikehendaki menjalani pemeriksaan wiring untuk Jabatan Bomba so staff semua diberikan cuti selama 2 hari [Isni dan Selasa]..
tapi taklama kemudian opisnya called dan bagi tahu mereka akan tutup opis selama 1 minggu...
Yahooo.... I'm very happy sbb mmg dah lama Azlan tak balik kerumah...even kkliza jumpa dia selalu kat KL...
boleh la kkliza masak dan jamu dia kasi gommok sikit....


anyway..hampir terlupa kkliza nak tulis..
Sabtu lalu kkliza telah dihantar sepinggan Mee Rebus oleh Maklang Kerteh
resepinya bleh dirujuk Mee Rebus Maklang Kerteh


jgn jelos yer...tapi kan mmg sedap tau...
anyway kkliza ucapkan berbanyak2 terimakasih atas pemberian maklang dihari keletihan kkliza...
kalau sudi boleh antar lagi....



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net