;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 26-Jul-2008 00:01 Email | Share | Bookmark
I'm 50 today...

 

kek sumber ilham untuk kakliza buat nanti..


hari ini genaplah umur kakliza 50 tahun....[alamakkkk....makin muda laaa kakliza.... ]
aceli kkliza pun buntu [no ideas] nak tulis cerita mengenai entry today...
tapi nak juga kongsi omelan/omongan mengenai besdey girl.. [as what MamaFami always says to besdey girls out there...kan Mama..... ]
oklah..kita semua dah tahu siapa kakliza...tak payah citerla..nanti asyik ulang cakap yg sama jer..

apapun kakliza bersyukur pada Allah SWT yg telah memberikan rahmatNya sehingga saat kakliza berusia sebegini rupa..
dari pada ukuran "S" pada usia 21thn sehinggalah saiz "XXL" ..
tapi apa yg nampak..makin lama makin bertambah ramah-tamahnya kakliza ni....
kalau berjumpa..bertalipon..bersembang mmg tak cukup minit..malah boleh sampai tahap jam...[itu pasal kakliza gunakan line Happy.com untuk bersembang-ria..tahap maximun digunakan sehabis hati..45 minit sekali calling..or even biasalah sehingga kena cut off the conversation... ..u know laaa... ]

kakliza berasa amat bertuah dikelilingi adik-adik alam maya [cyber] walaupun tak kenal dalam alam nyata tapi ada antaranya terus menjadi teman/sahabat di alam nyata..
terasa diri ini amat dihargai setelah sekian lama terlibat dalam dunia cyber..

kali ini kakliza tak der buat apa makan besar sebab anak-anak berada di kolej dan asrama..
tapi kak liza beruntung sebab tahun ni opis asben kakliza akan bagi hadiah lumayan dan juga dapat bermalam kat hotel Crowne Plaza Mutiara Kuala Lumpur pada 15 -18 Ogos 2008 ..
jangan terperanjat..itu gimik jer..
kebetulan tahun ini asben kakliza akan sambut 25 thn khidmat ngan opis ni....so kakliza bercadang akan kumpulkan semua anak2 kat situ dan meraikan besdey bersama-sama....

doa kakliza semoga Allah akan sentiasa merahmati kakliza sekeluarga ..memberikan keimanan yg lebih baik dari sebelum ini....memberikan kesabaran pada tahap maksimum ..

semoga adik-adik sekelian tak jemu mengunjungi kakliza untuk masa seterusnyaaaa.....


ini kiriman MamaFami buat kakliza dipagi besdey...



TQ MamaFami.....


Quote:

Nak jawap TAG [dah lupa dah sapa bagi TAG...]
1-1ST TIME NAIK KAPAL TERBANG
pada tahun 1973 umur 15 tahun tengah tunggu keputusan SRP [PMR]...masa tu nak p jumpa ayah kakliza kat Kuching/Sarawak...tapi kkliza naik sensorang dari Singopre...mmg takut..sampai kat area Kuching airport dok fikir pokok2 kat Kuching ..apsal pokok sini macam ketot jer..rupanya tenguk dari atas awan...hahahhaha...

2- 1ST TIME PEGI OVERSEA
Tahun 1983 masa tu gi UK ikut asben ada kursus selama 6 bulan..tapi sib baik bawa anak sulong [Azlan umur 6 bulan] so dok layan dia laa...setiap selang sehari tulis surat [aerogram] kat adik lapurkan apa yg dirasakan kesunyian tahap giler...mujur tak giler jer...mana der komputer or tenet masa tu..[jiran semua mat/mek saleh]

3- 1ST TIME BEKERJA
masa tunggu keputusan SPM 1975...kerja kilang perabut...tapi hanya tahan 1 1/2 hari saja...

4- 1ST TIME RASA DIRI CANTIK
rasa seronok kalau orang cakap cantik tapi tak ingatlah...tiffah terlufffaaaaa...

5- 1ST TIME MASUK CINEMA
masa zaman citer BOBBY tu [tahun 1970an dulu] sampai 4 kali tau...tapi ikut kakak sedara jer....

6- 1ST TIME DOK JAUH NGAN FAMILY
pada umur 12 tahun...kisah sedih...takyah citer la...

7- 1ST TIME MELAHIRKAN ANAK
tahun 1982...bila nampak baby so kenit rasa kebesaran Allah SWT tu amat besar...dari segumpal darah dijadikan seorang anak..

8- 1ST TIME RASA DIRI GEMUK
lepas bersalinkan anak no.2..mulalah cari jalan nak kuruskan badan..berjaya jugak..tapi lepas tu terima kenyataan gemuk tapi sihat....Alhamdulillah...

9- 1ST TIME BERCINTA
masa jaman sekolah menengah..banyak betui dapat surat dalam buku latihan.....kenangan lama..

10- 1ST TIME MASUK HOSPITAL (DOK WAD)
masa pregnantkan anak sulong [Azlan] tahun 1982 di Hospital Universiti [le ni PPUM] dok sorang kat ward sambil doa minta anak2 masuk U bila besar nanti..Alhamdulillah...dia dah abis pun degree...cuma tunggu giliran anak2 lain pula...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net