;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 4-Sep-2008 08:43 Email | Share | Bookmark
Juadah Pantai Timur dalam JELITA Sept08

muka depan
pengenalan
nasi dagang
resepi
laksa terengganu
ketupat sotong


Quote:
ADAP KETIKA PUASA
Oleh: Abdullah Abd. Rahman [pendakwah bebas]

Perkara-perkara di bawah adalah sangat dituntut kepada umat Islam seluruhnya apatah lagi di waktu mana kita sedang mengerjakan ibadat puasa, antara tuntutan itu ialah:

* Menanamkan rasa penuh harap, segala amalan kita mudah-mudahan diterima baik oleh Allah.

* Mengurangkan makan dan minum ketika berbuka dan sahur.

* Mengelakkan diri apa-apa sahaja yang boleh membatalkan puasa.

* Mengurangkan tidur di siang hari.

* Hendaklah kita selalu mengingatkan bencana dan balasan Allah di akhirat.

* Menjauhkan diri dari mengumpat, mencerca, mencela, mencaci, maki hamun, berbohong serta mencarut dan apa-apa sahaja perkataan yang kotor dan berbau busuk dan hina didengar telinga.


semalam kakliza membeli barang dapur kat supermarket berhampiran rumah..
selesai membayar kakliza beredar ke tempat buku dan majallah..
terpandang Jelita September 2008 terasa ingin melihat sekiranya ada resepi yg berkenan dihati bolehlah beli majalah tu..
apabila membuka halaman resepi [Sajian] kakliza macam tak percaya tertulis nama hanieliza didalamnya..
wauuuuu.... ...mmg terkezut gilos sampai seolah terjerit sikit...

aceli masakan ini kakliza buat sekitar Jun 2007 dulu...di KL umah kawan kakliza [Nonie] di Setiawangsa..
memang kakliza sering tertanya-tanya bila nak disiarkan resepi tu..
risau juga seolah-olah resepi kakliza saperti diperam saja...
akhirnya part of the kerja masak yg kakliza buat itu disiarkan juga..
so now nampak berbaloi lah penat lelah kakliza dok angkut makanan tu dari tingkat atas ke taman semasa shooting aritu..

semasa buat shooting tu memang kakliza buat masakan tu lebih..
sayangnya jemputan yg kakliza panggil tak dapat hadir..
takder rezeki dialah tu...
tapi kakliza seronok bila Pn Misleha Cake dan Kak Intan serta asbennya 'enjoyed' makan nasi dagang dan ketupat sotong dan masakan yg kakliza sediakan untuk shooting aritu..tu..

and the part is..bila dah disiarkan dalam majalah..InsyaAllah ada $$$ yg masyukkkk...

jom kita tenguk apa yg ada...


muka depan majalah JELITA September 2008


pengenalan mengenai resepi












Quote:
1. kak jie jie ~~ memang seronok..jenuhlah kakliza dok habaq kat adik2 cashier tu pasal resepi tu..so seronok tak terperi..mmg Jelita ada bayaran tapi kakliza dah lupo la...so sori...
2. hawa shaf_naj@hotmail.com ~~ terimakasih..ala baru nak masuk majalah bukannya dah terkenal lagi...
3. mama Aisha ~~ terimakasih..mudahan ramai yg suka resepi kakliza tu..kakliza juga harap adik2 siber seronok mencuba resepi kakliza..
4. ~::Mummy Nur Lana Darwisya::~ mummylana_cookies@yahoo.com ~~ tQ...biskut raya mummylana pun sodap tauuuu...macam pro jerr...
5. Linda ~~ salam perkenalan..no problem nak cuba resepi dari fp kkliza..ala kkliza baru jer nak cuba2 masuk dunia masakan..
6. << jeff >> ~~ terimakasih..semoga ibadah kita akan lebih baik dari sebelumnya dibulan mulia ini...
7. KakLin aslinda66@yahoo.com ~~ salam.. alhamdulillah..dah lama shoot baru jer masuk [disiarkan] dalam majalah..klau teringin nak rasa..nanti kakliza poskan dalam mimpi..
wahhhh kak liza!!!! sonoknyerrrr gambar masakan akak masuk magazine...cantik sgt...nampak sedap sungguh
8. shima ~~ terimakasih..akak mmg teringin nak buat buku masakan sendiri tapi masih belum berpeluang buat gitu..
9. nas ~~ terimakasih..mintalah sedara tolong belikan dan simpan...
10. harniza umminiza@yahoo.com ~~ salam..terimakasih..
11. Intan Suhana intansuhana_2000@yahoo.com ~~ terimakasih kerana sudi menjadi silent reader..dan juga for the wish..
12. Ida Natrah ida_natrah@yahoo.com ~~ terimakasih..InsyaAllah kita kaan jumpa juga..kita ni dok 1 negeri kannnn...
13. Mamasya ~~ terimakasih..yelah..lama juga depa peram..
14. silversarina silversarina@yahoo.com ~~ salam..terimakasih kerana sudi nak jadi penonton rancangan kkliza..InsyaAllah sedikit masa lagi kkliza akan uploadkan video rancangan yg kkaliza buat untuk RTM/TV2 dulu..
15. iLa ~~ terimakasih..alhamdulillah ..tak sangka resepi kkliza yg sempoi abis ni jadi rujukan adik2 siber..
16. leen mf_leen@yahoo.com ~~ hahahha....ayat CHEF tu y buat akak bulat mata dan ketawa sbb rasanya macam tinggi sungguh gred akak..sedangkan akak hanyalah chef kat dapur sendiri jer..
17. kak pah sharifah-azian.syed-endut@conti-sime.com ~~ terimakasih..InsyaAllah akan kakliza tuliskan sedikit masa lagi...
18. wawa ssalwa@yahoo.com ~~ alahai..kkliza rasa akak belum layak lagi la...
19. hadiah hidayah hadiahidayah@gmail.com ~~ salam..
20. rinzura rinz_zura@yahoo.com ~~ terimakasih..selamat berpuasa..semoga ibadah kita sentiasa diberkati Allah..
21. zira ~~salam..terimakasih..alhamdulillah ..semoga zira pun seronok mencuba resepi kakliza...
22. nurnilam cun09@hotmail.com ~~terimakasih..kakliza halalkan segalanya..no problem..n selamat berpuasa..
23. lydzar ~~mama hannah~~ ~~ dah lama shooting tu..baru nak kuar majalah..tapi aceli ada lagi masakan yg dishoot aritu tak disiarkan lagi..maybe later kot...
24. Elly ~~ kakliza mmg suka serve air soyabean dari minuman kopi atau teh..nanti kkliza akan tuliskan..InsyaAllah..
25. Balkhis ~~ salam perkenalan..selamat berpuasa..baik cadangan minta orang oskan majalah tu..so taklah ketinggalan..tapi kakliza bukan banyak pun koleksi dalam majalah..baru jer nak jinak2...
26. chempakaindah chempakaindah@gmail.com ~~ terimakasih...
27. nani lannieacu@hotmail.com ~~ TQ...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net