;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 16-Sep-2008 00:22 Email | Share | Bookmark
Oven Empress

 


Quote:
JENIS-JENIS PUASA
Puasa Wajib


* Puasa pada bulan Ramadhan atau qadha' kerananya.
* Puasa Kifarah (denda) bagi orang yang berkata kepada isterinya dengan perkataan: "Belakang awak seperti belakang emak saya" dan seumpamanya.
* Puasa Kifarah (denda) bagi orang yang membunuh orang.
* Puasa Kifarah (denda) bagi orang yang bersetubuh pada siang hari bulan Ramadhan.
* Puasa ganti Dam Haji Tamattu' bagi orang yang menunaikan fardhu haji.
* Puasa ganti daripada Dam Haji sahaja.
* Puasa sebab luput Nusuk (mengerjakan ibadah haji).
* Puasa ganti daripada mengeluarkan fidyah
* Puasa Kifarah kerana bersumpah




last 2 weeks kakliza redeem kupon COSWAY ngan oven 18L..
gunakan 1 kupon + RM159.00 [retail price RM219.00]

saja beli untuk buat kek..dan bakar ayam..
oven ni nak bawak balik Kedah..sbb raya nanti kakliza akan lama di sana..
tapi pastu kakliza akana tinggalkan oven ni umah mertua sbb kalau balik lenkali boleh buat projek baking ni...
sure banyak projek boleh buat memandangkan kat sana tarak tenet nak layan...

yg bestnya oven ni ada warranty 1 tahun woooo...


info mengenai oven tu..
Oven Empress

so far kakliza dah cuba bake ayam dalam tu..bake pusing2 lagi tauuuu...
mmg puas hati....tak rugi membeli walaupun kecil comel...
selain dari bake ayam..boleh bake biskut..kek..pizza..dan juga sosej...





Quote:

1. ~::MaMa aLYa-suE::~ ~~ mmg comel..dan senang nak bawa travel...tapi oven ni kkliza akan tinggalkan kat umah mertua..senang nak wat kueh [baking] bila balik kampung nanti..
2. MamaFaMi ~~ rasanya adik Mama x amik kot oven tu..dia pun kasi kat Mama atas kerajinan Mama baking..mmg best tenguk ayam pusing2 dalam tu..sib baik dia dok diam tu sbb dia x pening2 ayam...
3. Bonda RaqynR sorila..kakliza x lalu akwasan Lunas..lagipun maybe lalu tghmlm la..sbb bertolak dari Shah Alam lepas berbuka puasa nanti..
4. suenal67 ~~ mmg kiut..senang nak angkut kesana kemari..kalau tukang masak tergolek..sure ayam tu tak masak lerrr...
5. rozamy amelia@pernec.com.my ~~setakat ni mmg ada 4 ovenla termasuk oven kiut ni..tapi yg ni kkliza nak antar umah mertua..gunakan disini untuk test kot ada apa-apa masalah senang nak tukar atau report ngan COSWAY..nnt dah bawa balik Kedah payah nak buat apa2..
6. Tie ~ Ibu Wawanis ~~ini;ah oven yg kkliza cakap ngan Tie aritu..mmg comel dan kuit..macam Tie juga kecik molek ..bab cendawan tu nanti kakliza order lepas raya..len ni dok berkisah nak balik raya jer ni...
7. shariza mamanurin2002@yahoo.com ~~ setakat yg kakliza gunakan ni..mmg oklah..lagipun kalau beli ngan COSWAY senang nak buat apa-apa komplen jika ada masalah..gunakan cukup2 dalam setahun [masa waranti]..cepat amik..
8. :Amy ~~ jika sudi nak jumpa kakliza..Stadium Darulaman kkliza tadahkan..nanti kakliza kasi no. tepun untuk calling2..
9. Balkhis ~~salam..wah kebetulan nama serupa nama mak mertua kakliza..oven pun sama..sebelum beli kkliza ada tanya kawan kkliza yg dah beli..dia cakap w/pun kecik kiut tapi tahan lasak..oven ni pun nak g duduk ngan Balkish kat Anak Bukit/Kedah....tak sangka brand ni ada jual akt obersi yer...
10. risya ~~ le ni kalau nak beli oven mmg kakliza nak yg boleh bakar ayam pusing2 tu..anak2 seronok tenguk ayam dok pusing2 dalam tu..apapun brand cornel boleh juga bakar ayam dalam tu..just letakkan ayam seekor [atau potong kecil] atas rak wire dan tadahalan lapik bawahnya..then bake suhu 200'C api atas bawah..InsyaAllah ayam masak garing macam ayam pusing juga...T/K kerana meminati FP kakliza..
11. Azah ~~ setakat ni kakliza rasa jika nak buat baking untuk keluarga kecil kira OKlah oven ni..kecil dan jimat ruang atas kabinet..kalau nak beli mmg kena gunakan kupon COSWAY tu tapi jika takder boleh emel kakliza [hanieliza@yahoo.com] nanti kita bincang camner nak dapatkan kupon tu..
12. nas ~~ kakliza tenguk oven kat Malaysia pun elok2 brandnya dan rege pun Ok..kkliza suka beli kat tempat sendiri sbb jika ada amsalah taklah susah nak komplen..atau dapatkan ganti..kakliza bukan org Kedah tapi berkahwin ngan orang Kedah jer..umah mertua kat Anak Bukit, A/Setar, Kedah..tiap2 tahun akan balik situ...
13. Ah Meng ~~salam..wah..ini dikirakan suami mithali sebb rajin menolong isteri cari resepi untuk dimasak...terimakasih dari kakliza..
14. chempakaindah ~~ salam..oven ni kkliza nak bawa balik umah mertua..terimaksih kerana mejenguk FP kkliza..
15. bakhiah salam..TQ sbb lama jadi pemerhati disini..aceli kalau ada oven atau apa-apap barang yg baru beli kena gunakan cepat2 sbb nak tahu garenti atau how the thing works out..senang nak kmplen jika ada masalah...biasanya nak bakar biskut akak akan amik masa sekitar 20-25 minit api bawah saja...
16. Azah ~~ mmg ada oven yg saiz 9L tu..itu hanya untuk bakar roti dan bakar sosej/burger saja..cepat bagitau kat kawan tu nnt dia tersalah beli...Alhamdulillah kawan Azah sudi bagi kupon tu...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net