;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 12-Mar-2006 01:04 Email | Share | Bookmark
KEK KUKUS MOCCA

Buat :elise noor_elisa81@yahoo.co.uk





KEK COKLAT MOCCA KUKUS

Bahan A

1 ketul butter [250 gm]
1 cawan serbuk koko
1 cawan brown sugar /gula kastor
1 cawan susu cair
1 s/b nescafe
½ cawan susu manis

Bahan B
3 biji telur
1 tsp esen vanilla

Bahan C
1 ¼ cawan tepung gandum }
1 tsp baking powder }di ayak bersama
1/2 tsp soda bicarbonate }


Cara :
1. Campurkan semua bahan A dalam periok atas api yang sederhana….kacau sampai cair dan semuanya sebati, tak berketul2 lah. Biarkan suam.
2. Pukul telur dengan esen vanilla sampai kembang. Masukkan ke dalam adunan koko [no 1].
3. Masukan tepung yang telah di ayak tadi sedikit demi sikit sambil digaul hingga sebati.
4. Panaskan kukusan.
5. Tuang adunan dalam acuan .
6. Kukus selama 1 jam atau sehingga masak dengan api yg sederhana. Acuan yang kecil memerlukan masa mengukus yang lebih pendek.

NOTA
Make sure tudung kukusan kering semasa menutup semula periuk kukusan.
Selamat mencuba.



[quote]
Quote:
maR...ha'ah..kak liza jalan2 sempena cuti sekolah..pastu balik Kedah juga..
hehehhehe..maR nampak kak liza kat mana ni...
MamaFaMI...kalau kak liza tepek gambo mak budak nanti ada yg anto surat "C U in Court" plak...
aureanayz...kalau nak makan sorang dua mmg tak berbaloi nak buat..so buat je masa jamuan open house RAYA nanti..abis terbang lemak2 dalam badan....
[/qoute]


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net