;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 7-Jul-2006 20:47 Email | Share | Bookmark
Remote-control Float-plane [water-plane]

kkliza sefamili mengikuti geng remote kontrol kapal terbang ke Tasik Cheneh Kemaman [sejauh 1 jam perqajalanan dari umah kakliza] untuk bermain waterplane remote-control..
seramai 8 kereta telah konvoi kesana..masing2 membawa keluarga..
asben kkliza tak sempat nak buat kapal terbang air ni tapi he just ikut as instructor to new players..

nilah tasik yg kami pergi..
aceli ada projek ternakan ikan patin tetapi apabila banjir besar aritu..
ikan terlepas dan hanyut ke tasik bersebelahan..then projek pun terbiar..


antara bot,kapal terbang dan helikopter yg kami main disana....
telah berlaku bebarapa kemalangan..


power boat kepunyaan ketua kumpulan..


water-plane junior..sebelum launch ke air..rege set kapal terbang tu rasanya dalam RM4000 ++



berlegar-legar untuk membuat take-off..


malangnya telah tertungging kedalam air bila nak buat take-off..
[kkliza terlupa nak amik gambar kapal-terbang yg rosak sebab dok leka melayani anak2 makan..]


kapal terbang pemain yg agak pro sikit..rasanya Azriz atau kami panggil Mat Zeris..[bukan anak kakliza..tapi nama hampir sama.. ]


tuanpunya dan kapal terbang yg hancur apabila kapalterbang terlepas dari kontrol dan melanggar pokok..
rugi RM400 [harga badan kapal terbang tu..enjin still OK..


helikopter..
pemain telah menunjukkan skill yg baik sekali.. begitu thrill kami melihatnya..
tapi apabila dia buat show touch down kat air..yg pertama tu OK..
tapi kali kedua tu helikopter telah tertungging juga dalam air [ada org amik video tapi kkliza tak amiklaa..sebab show tu lama]


memang seronok..dan kemungkinan kami akan buat show lagi bulan depan [cuti sekolah] kerana para pemain begitu seronok nak mencuba terbangkan kapalterbang air ni..
anak kakliza Mohd Azri telah mengajak aasben kkliza pasangkan set kaki [float] kat kapalterbangnya..
sebab dia pun teringin nak rasa kontrol dari air..



Quote:
Hafiz ~~ memang setiap minggu dia akan main kapal terbang kontrol..now anak kkliza aged 15 thn dh boleh buat aerobetic show..n yg age 10 thn dah boleh take off dan landingkan kapalterbang..jomlah joinnn

Abah Alesya ~~ kakliza duduk kat Kertih..asal KL..TQ sbb sudi menjenguk fp kkliza..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net