;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 1-Aug-2006 02:02 Email | Share | Bookmark
PERPISAHAN....



Memang senang untuk diucapkan tetapi begitu berat menanggungnya...

Selama ini kak liza tidak terfikir kami akan berpisah jauh...kami berkawan dari mula dia berkawin dgn sahabat baik suami kak liza iaitu kira2 25 thn yg lalu...

Dari saat itu kami akan selalu bersama..kemana saja akan nampak kami..ibarat man & shadow ..dari baru kawin..1 anak sehinggalah anak dia 4 dan anak kak liza 5....

Tetapi sekembalinya kak liza dari Mekkah ..[belum pun sempat berjumpa dia] kak liza dapat tahu dia dan keluarganya akan dipindahkan...jauh dari pandangan..bayangkankan betapa sedih..pilunya hati ni menerima berita ni..tak dapat kak liza bayangkan my life without her ...

Pun begitu kami masih lagi menyembunyikan perasaan sedih untuk berpisah...disaat akhir yg masih terluang kami akan kunjung mengunjungi antara satu..makan bersama seberapa yg bolih yg dapat..kami penuhi saat akhir dgn bergurau senda dan melawan perasaan sedih yg bakal kami lalui...

Tiba saat perpisahan antara kami..rasanya tiada sinar buat kak liza...kami bagaikan tidak mahu berpisah..tapi apakan daya..kita hanya merancang dan ALLAH jua yg melaksanakan...

Dengan perasaan yg hiba..sedih..kak liza terpaksa juga merelakan perpisahan ini..semoga kami akan berhubung walaupun berjauhan..itulah janji kami..

Semenjak hari iru kak liza merasakan begitu sunyi tanpa dia...setiap pagi kami akan bertalipon..sms...untuk bertanyakan kabar..kalau kak liza terlewat..dia kan menghubungi kak liza..dia sengaja tidak menukarkan nombor handphone kawasan tiimur semata-mata untuk memudahkan kak liza tau dia menalipon....bukan kah no handphone yg sama daerah charge rate nya murah berbanding lain daerah...terimakasih sayang...

Pemergiannya begitu meninggalkan kesan buat kak liza...

Bermula dari itu kak liza pun mulai menghiburkan hati dan mengisi kekosongan masa dengan mengadap komputer....seterusnya kak liza berkenalan dengan forum di internet...dan terus menghampiri ruangan Forum lain yg mana sebelum ini begitu asing buat kak liza...

Akhirnya kesedihan..kekosongan hati kak liza mulai terisi dengan kehadiran forumers disini terutama di bahagian masakan...Alhamdulillah..kak liza kini gembira semula...dan selalu senyum..

Kesudahannya..kak liza pun addicted kat forum2 ni.. juga internet..

Inilah kenyataan benar perpisahan kak liza dengan shabat baik kak liza..yg mana kak liza rasa she is the only one yg dapat mengerti isihati kak liza selama ini..walau dalam apa keadaan pun...

Itulah NONI.....hanya kau satunya ratu hatiku..Semoga kau bahagia sentiasa disamping keluargamu....

Nota:
Bagi kak liza persahabatan yg jujur akan menghasilkan kasih yang berpanjangan..





Quote:
harleena ~~ mmg kakliza tidak sunyi lagi dah..malah terlalu sibuk ngan dunia siber kakliza..I am very hepi now...
adekmanja ~~ That's true.. TQ for the very nice phrase..
me myself ~~ TQ...kakliza amat gembira bila mendapat adik2 cyber yg seronok ngan tulisan masakan kak liza..setiap hari mmg senyum membaca komen2 bernas dari u all...
anyway kami masih keep in touch antara satu via tepon..mencurah rasa saperti dulukala..cuma tokleh nak jumpa muka macam dulu jer...
muza ~~ TQ ..tula kan.. sebaiknya kita share perasaan eps yg sedih ngan sesaorang ..so ringanlah rasa tertekan tu..
nabialishad ~~ mmg now kakliza dapat atasi perasaan sedih about kami by joined the cyber world n share my masakan with u all....n betui tu it's not end of the world..so cheer up girls...
cokelatrawkz ~~ muaaahhhhhhhhhhssss..tak sangka kakliza jadi salah satu kawan baik Cyber Coki..Mudahan berpanjangan...n TQ...
nn ~~ mmg susah nak cari best friend yg betui lama boleh berahan ngan kita..macam masuk bakul nampak... .. care to be my best friend plak lepas ni..?







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net