;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 7-Sep-2006 21:13 Email | Share | Bookmark
Marble Chocolate Cheesecake

teruja dengan laporan kek keju marble Roylazim dari forum cari.com.my..kakliza pun buat..



masa masak tu mmg wangi..
sampaikan anak dan asben kkliza bertanya..masak apa tengah malam ni..
sebab kkliza masak kek tu tengah malam..[biasalah tu..mmg kakliza rajin xperimane malam2..]
cuma kakliza rasa bit manis.. so nanti bila nak buat lagi..InsyaAllah..
kakliza akan kurangkan gula sikit la..


MARBLE CHOCOLATE CHEESE CAKE

Bahan Bahan A

180 gm. Butter
170 gm. Gula castor
3 biji telor
20 gm. cocoa powder - ayak
120 gm. tepong naik Sendiri - ayak ~~[kakliza gunakan tepung superfine saja]
1 tsp. baking powder - ayak

Bahan bahan B
250 gm. cream cheese
60 gm. gula castor
1 tsp. vanilla essence
1 biji telor

Cara
1. Pukul butter and gulasehingga kembang dan ringan.
2. Masukkan telor sebiji demi sebiji.
3. Masukkan tepong, cocoa dan baking powder yang telah di ayak. Gaul rata.
4. Di sebuah bekas yang lain, pukul kesemua bahan B hingga kembang.
5. Tuang separuh bahagian adunan A kedalam loyang berukuran 8" dan ratakan.
6. Kemudian tuangkan semua adunan bahan B. Ratakan permukaan loyang.
7. Tuangkan baki adunan A.
8. Bakar di oven 160 deg C - selama 60 mins.
[ Setelah masak tunggu hingga betul betul sejuk sebelum dipotong dan hidang].


Quote:

MamaFaMi ~~ tangguh kejap jer..ntahu-tahu nanti kelaurlah report dah buat..
muza ~~ w'salam... mmg sedap..moist lembab jer.. jom cuba buat..
rossya ~~ bukan kata rossya jer..kakliza dan anak2 pun suuuuukkkaaaaa bab coklat ni...
nabialishad ~~ tak per..jgn putus asa..kakliza pun waiting list jugak untuk kek raya ni..
Kak Leen ~~ kakliza x amik tempahan la..hehhehhehe..sayang leen jugak...
Rozzan ~~ w'salam..TQ sebab sudi menjenguk fp kakliza..kak liza mmg too rich kalau taruk coklat & nutella tu sebab ini adalah kek coklat + keju..mmg rich sesangat..
zana ~~ semoga berjaya..nanti kasi report yer...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net