Want your
own Fotopage?








 
;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 9-Sep-2006 10:52 Email | Share | Bookmark
Biskut Coklat Rice

 


BISKUT COKLAT RICE

Bahan

250 gm butter
150 gm gula halus
1 biji kuning telur
50 gm tepung jagung
230 gm tepung gandum
30 gm serbuk koko

bahan hiasan
paper cup
coklat rice
badam cincang

Cara
1. Pukul buter dan gula sehingga sebati.
2. Masukkan kuning telur dan kacau rata lagi.
3. Ayakkan tepung jagung, tepung gandum dan serbuk koko.
4. Masukkan sedikit demi sedikt dan kacau rata,
5. Gunakan acuan bunga cina/dahlia untuk mencorakkan patern.
6. Pamkan adunan kedalam paper-cup dan hiaskan dengan coklat rice dan badam cincang.
7. Masakkan dalam oven 170'C selama 25 minit.
8. Sejukkan dan simpan dalam balang kedap udara.


Quote:

zakiah zainudin zakiahzainudin@yahoo.com ~~ sajalah buat gempaq untuk pilihan raya..biskut ni mmg wajib kkaliza buat sebab semua org suka..dan senang nak buat...kkliza dah jalan-jalan kat fp U..semoga penuh dengn berita dan menu masakan..tahniah..
Mama Haris ~~ kakliza masak sebab asben x suka makan luar.. tapi dia x kisah kakliza masak apa pun..asalkan jgn pedas..bab tolong kat dapur....mmg kakliza sensorang jer ..cuma apa yg kakliza masak tu selalunya mmg abis dimakan oleh dia dan anak2..tu yg semangat rajin tu....
unnamed ~~
nabialishad ~~ kakliza seronok kongsi resepi dengan adik2...
Kak Leen ~~ hehhehe...saja nak gempaq..
amboi amboi sudah siap sedia dgn kuih rayanya mestibest,mesti cuba.tq. Tue 12-Sep-2006 08:06
muza ~~ just get ready jer..belum buat lagi ni..
shemaiz ~~ eli biskut2 ni basic bahna dia sama jer.. cuma tambah itu atau ini dan buat mengikut kreatibiti sendiri...TQ sebab sudi mencuba sarang semut..nanti makin banyaklah semut kat umah tuuu...
Krayolan ~~ wah..dah rajin masak yer.. tadi kakliza jumpa Faizah kat bank n she told me about kerajinan u masak le ni...
nana ~~ cubalah resepi mmg sempoi dan buat pun sonang.. kakliza sekali buat 4 adunan tauuuuu....peberet anak2
MamaFaMi ~~ alaaaa...cubala...janganlah x cubaaaaa..jomlah cubaaaaa..
Shah, Sya, Syahmi syarezan@yahoo.com ~~ kalau tak rajin..tak dapat rasa lah jwabnya...
zack ~~ boleh saja nak pinjam atau amik buat resepi yg ada kat fp ni..jangn bimbang..semuanya dah kira kak liza halalkan...








View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net