;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 11-Sep-2006 20:37 Email | Share | Bookmark
Salad Ayam..Chicken Foldover

 
 
 
minggu ni kakliza seronok buat salad ayam untuk anak2..
makan ngan roti..buat foldover dan juga nak buat inti roti omlet



SALAD AYAM

Bahan

1 keping dada ayam [kakliza gunakan chicken fillet]
1 biji telur
tepung gorengan KFC
minyak
mayonis
lada hitam

Bahan sayur
tomato [potong dadu]
timun [buangkan biji dan parut panjang]
salad
daun bawang [ hiris pendek]

Cara
1. Ayam dicelupkan ndan telur dan golekkan dlam tepung KFC.
2. Goreng dengan api sederhana sehingga masak tapi jangan garing.
3, Hiriskan nipis dan kecil.
4. gaulkan sayur dengan mayonis dan alda hitam.
5. Hidangkan dengan roti atau buat inti roti omlet atau buat sandwich atau buat foldover



CHICKEN FOLDOVER

Bahan

1 cawan tepung naik sendiri
1/2 cawan tepung gandum
1 biji telur
1 s/k garam
1 cawan air

Cara
1. Gaulkan semua bahan..
2. Tuangkan 1 senduk adunan dalam kuali on-stik dan masakkan gunakan api slow sehingga masak.
3. Bila nampak masak angkat dan letakkan salad ayam dan lapikkan dengan daun salad.
4. Lipatkan dan hidangkan.
.


Quote:

adekmanja ~~ nampaknya MC D dah ada persaingan kot.. anak kkliza cakap..McLiza Foldover..
mommy_d&d ~~ marble cheesecakr tu mmg hevoc kat forum cari.com.my tentang kesedapannya..salad ayam ni pulak sempoi..
kakliza nak buat lagi ni..tapi kali ni nak buh dalam muffin cup tu..supaya anak2 seronok usung makan..
unnamed fymein@yahoo.com ~~ kakliza gunakan mayonis lady choice..tapi kakliza beli yg dalam paket pelastik tu..mana tahan weyyy dalam botol tu aduhai mahai gilerrr..

nabialishad ~~ kalau nak se..cukup kerr...?..foldover tu macm apam balik...tak crisy..nanti nak cuba resepi Tohrina Foldover dalam fp MamaFami pulak..
muza ~~ w'salam..mmg sesuai tu buat makan ngna roti kebab ker.pita ker..but yg penting sempoi giler.. even lebihan auam goreng pun boleh cincang dan gaulkan jadi salad ni..
itot ~~ cuba jangan tak cuba...
mama_aLesYa ~~ a'aa..kakliza gunakan camera baru untuk amik gambar bulan tu
MamaFaMi ~~ tak kisah la..macam tosei ker yg penting abis licin...nanti kakliza nak cuba Tohrina Foldover plak...
sin_chan78@yahoo.com ~~ Salam jaja..TQ sbb rajin menjenguk fp kkliza..n Alhamdulillah u dah berjaya buat nasi dagang yg menepati citarasa suami..semoga bahagia...mengenai tomato soup dan tomato puree ..dua-duanya adalah berbeza walapupun base tomato..tomato puree = tomato kisar tanpa campuran lain2 [kalau gunakan fresh tomato] tapi tomato soup maybe ada campuran bahan lain saperti bawang, air dan minyak...tapi kakliza suka gunakan buah tomato segar [yg masak merah tu] untuk menggantikan tomato puree atau tomato soup..sebab takder campuran bahan pengawet..mmg sah segar dan sedap...jus blend dan gunakan..even nak buat jus tomato [drink] pun sedp..hanya + lime sikit dan buh ketul ais dah sedapp....






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net