;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 11-Sep-2006 21:00 Email | Share | Bookmark
Majlis Bacaan Yassin @ rumah Rohmah

sunkist
popiah pedas
puding coklat caramel
Puding Roti
puding warna warni
risole
tat buah
tat buah lagi
serimuka
 
 
pagi tadi kawan kak liza bernama Rohmah mengadakan baccan Yassin.. doa selamat untuk keberangkatan anak sulong kan ke UK dan kedua akan ke Eropah menyambung pelajaran mereka...dan untuk anak2 yg akan mengambil peperiksaan..kebetulan anaknya yg ke3 akan mengambil SPM...
disamping itu untuk tahlil bapa mertua dan juga adiknya yg telah meninggal dunia...
Rohmah ni adalah seorang yg yg aktif dalam Petronita..rajin dan pandai masak.. dia juga mengajar baking.
kakliza telah belajar buat roti darinya dan juga beljar talam keladi walaupun kak liza dah tahu buat kueh tu..nak juga belajar versi orang lain..


masa majlis ni kebanyakan makanan dibuat sendiri...terutama makanan utama..
Mee Kari.dan setnya..sambal kerang ...
Pulut Kuning dan rendang ..
pastri..[tat buah..risole.].puding warna warni..talam keladi..serimuka..popiah pedas..
sebagai buah tangan..kami kawan2nya akan membawa sorang sepiring kueh manis atau apa saja yg rasakan sesuai..
untuk majlis ni kak liza telah buatkan puding roti yg ditaburkan ngan coklat chips..


akhirnya majlis selesai dengan meriahnya..
so at the end of majls..acara tapau menapau la pulak...tu yg best tu..

Quote:

MamaFaMi ~~ mmg cantik langsir biru tu..tu pasal jadi amngsa toy kakliza..bab makanan tu mmg Pn Rahmah yg sediakn makanan utama..
muza ~~ w'salam...mmg biasa ada majlis gini..banyak foodpresentation yg cantik2... selat menyambut ramadhan..
tok selampit ~~ alahai kesiannya...
S@BRiN@ ~~ almaklumlah ada toy baru..abislah jadi mangsa..langsir tu dia tempah dari kawannya...tapi langsir yg hijau tu dia jahit sendiri..aceli dia mmg pandai jahit dan juga kerjatangan ni...
rossya ~~ mmg selalunya bila anak2 nak periksa ramai yg buat majlis bacaan Yassin ni...Popiah Pedas tu takder inti..nanti kakliza buat trial untuk dapatkan resepi tu..
ummi asma' ~~ maaf..kkliza dah tanya Pn Rohmah..dia tak amik tempahan..langsir tu dia tempah dari akwannya kat Dungun..
syikin widaad98@yahoo.com ~~ mmg boleh gunakan rempah soto..bread softerner ni tak der brand khas laa.. biasanya ada kat kedai..sama jer.. puding roti tu kakliza baisa juga gantikan ngan cokalt rice..atau kismis..atau pernah juga buat zigzag coklat cair...rajin bertanya ..banyak ilmu diperolehi..
adique ~~ sorilah pada yg berpuasa..
kuzi ~~ waaa... best ni ada yg tahu kisah kami kat sini..meriah...2 thn pun best jugak tu..
mummy jam ~~ yupp..langsir tu mmg cantik dan juga bab tapau-menapau ni paling bestt...
min fymein@yahoo.com ~~ mmg ada cara mudah..cuba lihat kat indek/link tepi kiri ni ..hiasan tu boleh buh apa saja termasuklah buah peaches tu..
Krayolan ~~ kakliza dah sampaikan salam tu pada Rohmah..dia dah tak buat niaga kat kedai Roti/Cake tu lagi dah..adik dia yg ambl alih..n Popiah Pedas tu bukan kkliz abuat.. itu adalah antara makanan yg ada kat majlis aritu..nampaknya kena buat trial baru boleh kasi resepi laaa...
nabialishad ~~ nampknya gitu la..mmg dia jenis English style kot...
dan risole ni rasanya macam kueh gulung tapi intinya jenis pedas2 gitu
aureanayz ~~ mmg cobaaan...
zuraini ~~ salam zto u..nama sama dgn ipar kakliza...kakliza rasa banyak resepi kkliza ni sempoi. senang jer.. sebab kak liza pun suka buat sempoi jer. nak cepat jugak walaupun kkliza x kerja opis..
min fymein@yahoo.com ~~ selalunya kalau kakliza nak buat caramel..hanya masukkan/buh gula dalam loyang yg nak digunakan..pastu panasakan dengan api dapur yg paling kecil sambil kacau dgn senduk kayu sehingga cair...
SHA shaz_mia@yahoo.com ~~ nanti kakliza usahakan resepi popiah pedas tu..puding warna warni dab tat buah tu..
kalau puding caramel coklat dan puding roti tu ada kat dalam fp ini..
muni ~~ makanan mmg superb..dan langsir pun cun melecun... n not to forget..bab tapau..paling besttt..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net