Want your
own Fotopage?






 
;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 21-Sep-2006 10:00 Email | Share | Bookmark
Puding Coklat

 
baru-baru ni kkliza p umah kawan untuk tenguk cooking demo dan dia buat pudin coklat..
kakliza nak tanya segan..nantilah kakliza tanya tapi kakliza ada resepi yg kakliza olah sendiri jer..




PUDING COKLAT

Bahan

10 gm serbuk agar-agar
3 cawan air
1 cawan gula
1 s/b serbuk koko + 1/2 cawan air [dibancuh dan tapiskan]
1 liter susu coklat DUTCH LADY
1 tin fruit koktel

Cara
1. Masakkan air dan serbuk agar-agar sehingga mendideh.
2. Masukkan gula dan bancuhan koko.
3. Masakkan sehingga mendideh sekejap. Tutup api.
4. Masukkan susu coklat dan kacau rata.
5. Tuangkan adunan dalam acuan dan sejukkan dalam petisejuk.
6. Bila menghidang taburkan fruit koktel.


Quote:

jaja fizaja87@yahoo.com ~~ nanti kakliza tulsikan resepi roti jalan tu algi..rasanya dah tulis ..cuba check kat link tepi tu..
Aliza zazook@yahoo.com ~~ salam...sama-sama kasih..waaa..nama pun samalaaaa..boleh saja tenguk fp ini sebagai panduan..
nabialishad ~~ yg disinun tu adalah kek keju kiwi orang tempah..
MUZA ~~ w'salam...sama-sama kasih dekk...insyaAllah akan kkliza tuliskan lagi...
mummy jam ~~ mmg sedap kalau buat masa berbuka posa..nak pulak sejukkkk..
perak girlz.. masswann84@yahoo.com.my ~~ sama-sama kasihhhh...nanti kakliza buat pasembor dan amik gambar..
mama alya batrisyia normala@doe.gov.my ~~ w'salam..semoga u seronok expoler fp kakliza ni..
min ~~ hhhehhe..itu kek keju kiwi orang tempah..kebetulan org tu nak pada hari yg kkliza buat puding ni..nanti kakliza tepek resepi..
Krayolan ~~ ok..try ..jgn tak try..
Kak Leen ~~ resepi dah ada..silalah buat...
MamaFaMi ~~ mana pandai..ada gak kantoi...kebetulan jer dah rasa menjadi..
nurul fazmidar@yahoo.com ~~ ok..nanti kkliza edit kesilapan tu..





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net