;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 27-Oct-2006 23:53 Email | Share | Bookmark
RAYA @ Anak Bukit

ini saja juadah raya yg kakliza dapt amik masa kat umah mertua..


umah mertua..





potong daging semasa sebelum raya..persiapan lauk raya


sup gear box..sup WAJIB setiap kali raya...
resepi pak mertua tapi kakliza sediakan cili kicap..bawang goreng..daun sup & daun bawang..
memang sedapppp..
adik ipar kakliza siap ajar anak kakliza sedut lemak dalam gear-box tu ngan straw...
tapi jaga-jaga tinggi kalestrol tu....


piza daging..malam hari raya pertama..
oleh kerana oven biasa tak der..so kakliza just bakat dalam non-stik pan jer..tapi hasinya tak sempat kakliza nak rasa..
siap jer terus dibawa lari oleh penunggu kenit genit dalam umah mertua tu..




masa 2nd raya..
kakliza terpaksa jadi chef melayani penunggu kenit genit..so bakar 3 ekor ayam pun nampak tulang jer...

aceli ini adalah sebahagian menu raya..
menu wajib adalah..
ketupat palas
gulai daging
kurma daging
rendang ayam
nasi himpit
kuah kacang
sup gear box dan kaki

tapi oleh sebab kakliza bbizi ngan persiapan raya dan layan tetamu..
kakliza minta anak tolong amik gambar tapi gambar yg diambil tu ramai orang dari makanan..
so kakliza x lehla nak pastekan disini..
lagipun gambar makanan yg diambil tu cenonet benar..
kalau nak tenguk pun kena gunakan kanta pembesar...


Quote:

MUZA ~~ kkliza kabar baik..betui tu..masak dalam periuk besooo kat dapur kayu bawah bangsal..
Nabialishad ~~ salam...mmg rindu gak..jgn poyo dek... kakliza x pasti gearbox ni ada kat pasar sebab selalunya mmg gearbox ni dah kena booked dek tokey2 kedai sup..kalau raya mmg pakmertua kakliza booked tulang kaki dalam 2..3 batang utk sup periuk besar kami sekeluarga.. dah rasa..barulah tahu best or not..so kenalah rasa dulu..
unnamed ~~ada roti jala tapi kena cari kat archive kot..
nanti kakliza updetkan..
Mama Haris Hakimi@Along ~~ sekali sekala bercuti..tapi sikit ari lagi kena cuti gak sebab kami akan p KL..raya sure seronok..tapi ayoyoyooyo penat mak beruang ni... maklumlah nak jadi menantu contoh...
Kak Leen ~~ yelah..lama tak online.. mmg bizi abis.. kat kampung..kat umah.. sampai le ni pun dok bizi lagi...
MamaFaMi ~~ hehhehe..lama tunggu hidangan kkliza ker..mmg aklau dah ramai2 tu ayam hangus pun depa kata sedappp...
zana zanaz70@yahoo.com ~~ sorilah lama cuti buatkan ada yg dok tertunggu..sup gearbox ni mmg sodapppp...
me myself ~~ SELAMAT HARI RAYA..
aceli mood malas menguasi kakliza la...kena angin cuti sampai malas tahap dewa..
SallySalina salma@elid.com ~~ TQ..wah..tenguk pun dah tahu sedap ker...
Aliza zazook@yahoo.com ~~ salam...sup gear box tu mmg jadi peberet keluarga kami masa beraya kat umah mertua..sib baik pak mertua rajin melayan kerenah kami semua..siap masak didapur kayu tauuu..dalam periuk besar..
nr0811 rozie.aini.sham@time.com.my ~~ kak liza mmg dah tuliskan ..cuba tenguk kat topik ayam bakar..
Krayolan ~~ hehhee..rindu jugak ker..walaupun dah jumpa...? apa jadi ngna puding roti aritu?
mummy jam ~~ memanglah besau sebab kaki lembu... ..tapi sodappp..
zaizainal ~~ hehheheh.. ..kakliza pun rindu gak...umah mertua kakliza tu kat depan masjid Anak Bukit [jalan besar tu] berhampiran ngan ngan simpang Taman Aman..
AN ~~ biasalah kalau tenguk fp makanan masa belum makan mmgla lapooo..
tie tie2103@yahoo.com ~~ tenugk hari2 nanti terliur pulak..
chenorms adeque_78@yahoo.com ~~ hahhahhaa... ..mmg terasa keLEMBUan tu..maklumlah tulang lutut lembu...
tok selampit ~~ hehhehhe..sedappp..sedappp...nanti kakliza buka warung sup gear-box bolehlah mai beli...

izan ~~ ha'ah kkliza balik kedah setiap kali raya..mmg buat ketupat palas..tapi kat Kerteh ni senang nak beli ketupat palas..murah jugakla...







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net