;

By: hanie liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 28-Oct-2006 09:18 Email | Share | Bookmark
Perjalanan Balik dari Anak Bukit, Kedah

Oleh kerana anak2 kena masuk sekolah dan ada yg nak hadapi Final Exam so kakliza terpaksalah memendekkan cuti raya dikampung..

kakliza mulakan perjalanan jam 10 pagi pada Raya ke3 dari Anak Bukit balik ke Kerteh, Terengganu..
kami memasuki Lebuhraya Utara Selatan dari Alor setar Utara dan Keluar kat susur Jeniang..
sepanjang jalan ni kelihatan sawah padi menghijau..suburnyaaaa...cantik sekali..hijauuuu jerr..


dari situ kami melalui jalan ke Baling dan Gerik dan memasuki Lebuhraya Timur Barat pulak..

Dalam perjalanan masing2 nampak so letih dan boring jer..
so asben kakliza mencadangkan kami berehat dan memberi peluang anak2 main air kat anak sungai ditempat yg biasa kami singgah dulu2 masa anak kecik2..
kalau sesiapa yg jarang melalaui jalan ni mmg tak perasan..tapi tempatnya mmg cantik dan taklah bahaya untuk anak2 bermain air..




kalau tak sebab malas salin baju memang kakliza seronok nak join tapi fikir punya fikir...malas la pulak mandi disitu....
tapi semua anak2 kakliza [kecuali yg sulong sebab dia terus balik dari Alor Setar ke Shah Alam] seronok bermain air..


kami menghabiskan masa kat sini selama 2 jam..


Kami mulakan perjalanan semula sehingga ke Jeli dan berhenti kat Pekan Bunga untuk solat..dan juga beli beras siam..
kakliza dapat beli beg besar kerana beg kecil tak der stok..tapi ok juga sebab berasnya mmg cantik kalau masak nasi lemak ..nasi dagang dan nasi tumis..

Selepas beberapa minit mulakan perjalanan tibna2 kami nampak kereta berhanti dan mulai jem..


rupanya keadaan dah mula sesak dikedua2 arah dari Jeli ke Pasir Putih atau sebaliknya kerana banyak kereta dah mulakan eprjalan pulakng ke destinasi masing..
kami terperangkap selama 3 jam hanya untuk sejauh 20 km..tensennn...sib baik dalam van kami ada tv so anak2 dapat membuang masa sambil tenguk kartun ..

akhirnya kakliza sampai umah jam 2 pagi dengan rasa soooooo tired dan mood malas...
so apalagi..mulalah relax tahap dewa....


Quote:
afzan ~~ mmg cantik...driver tak mandi..cuma dia dah dapat tidur sekejap ..kira oklaa..kami yg x drive ni asik ZzzzzZzzz jer..
MUZA ~~ w'salam..biasalah budak2 ngan air ..macam kembar..minggu depan kkliza akan p PD bawak anak dan sepupu depa main air kat Tiara Beach Resort nun..padahal last year dah pun p sana tapi depa still nak p lagi.. kami p seramai 4 keluarga..kira famili holiday..
rossya ~~ mmg best..anak2 mandi sampai kena panggil naik sebab fikirkan perjalanan jauh lagi..kalau tak mmg tak kisah punya..
mOk nDa marre8892@yahoo.com ~~ Selamat berkenalan..minta mahap la..
aceli kkliza pun tak pasti la..anyway kalau dari Gerik/Perak tempat tu sebelum Tasik Banding..tempat tu mmg tersembunyi sikit..dan sunyi..kalau takder orang mungkin bahaya la...
zakiah zainudin zakiahzainudin@yahoo.com ~~ anak2 dah baisa gini..jalan jauh..so apalagi siap ngan stok makanan dan junk food..pasang tv..tapi most of them ZzzzzZZzz...
mummy jam ~~ mmg jauh.. kalau biasa2..takder jam..atau benti main air..10 jam baru sampai..lenguh tulang belakang.. sib baik van kkliza bleh baring macam katil..
tie tie2103@yahoo.com ~~ mmg seronok..kakliza pun terkilan tak mandi.. lenkali kena gak terjun sama..
izan ~~ mmg selalunya kakliza buat sup saja..baru2 ni kkliza ada buat Tauhu Sos Tiram
niza neeza_2000@yahoo.com ~~ w'salam ..TQ..sebab sudi menjenguk fp kakliza..
sal ~~ lorr... dekatlah ngan umah mertua kkliza..
lenkali kalau kakliza balik sana..bolehlah jalan2 umah mertua...jumpa kakliza..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net